sosy - 72234 przepisów (strona:2617/4816)

Bruschetta z pomidorami i bazylią 144

wymieszać z pomidorami i serem lub po upieczeniu posypać bruschettę świeżymi posiekanymi listkami.   Pomysły na przekąski: ** Jajka z łososiem ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Pasta z paluszkami krabowymi ** Ryba w sosie czosnkowym   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 bagietka 2 średnie pomidory 1 kulka mozzarelli (około 125 g) 3 łyżki oliwy z oliwek bazylia sól i pieprz   Bagietkę pokrój

Kulinarny S.O.S.
Polędwiczki z kurczaka jak z KFC 200

olej, zmniejszamy ogień i smażymy polędwiczki z dwóch stron na rumiano *** *** Po usmażeniu mięso wykładamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
4x inspiracje lipca: kiełbaski z Dobrej Kalorii, tiramisu, sałatka z botwinką i ratunkowe ciasto czekoladowe 192

fetą i zieloną soczewicą   Świetny sposób, że przerobić nadmiar botwiny. Do sałatki dajemy surową, razem z fetą, ugotowaną zieloną soczewicą, cebulką, pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika. Do tego sos winegret. Robiłam na oko. Składniki smaczne, raczej nie wyjdzie źle, jeśli powrzucamy bez określonych miar. Z góry przepraszam za zdjęcie, ale pomyślałam sobie, że jak nie dam, to większe szanse

Qlinarnie i Qlinarnie
Kiełbaski zapiekane w cieście 153

urośnie i będzie rumiane. Gdy kiełbaski zapiekane w cieście będą gotowe wyjąć z piekarnika, na chwilę odstawić, po czym podawać do stołu w naczyniu w którym się piekły z sosem cebulowym i pieczonymi warzywami . Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jak urządzić spiżarnię? 150

produktów żywnościowych. Choć nie tylko. Dość często, znajdziemy w niej także inne przedmioty. I tak na półkach spiżarni, znajdziemy jeszcze wszystkie przetwory, które przygotowywane są w sezonie letnim, np.: sosy, dżemy, konfitury, kiszonki, kompoty itp. Co jeszcze? Na przykład zapasy żywności, takie jak: makarony, ryż, cukier, konserwy, napoje. W takiej chłodnej spiżarni dobrze przechowują się też owoce i warzywa

Dajet
Gulasz z batatów 149

równie dobra. Podałem gulasz z batatów w towarzystwie ryżu skropionego sokiem z cytryny, ale świetnie sprawdzą się również chlebki naan . Jeśli lubicie masło orzechowe w wytrawnej odsłonie, to polecam sos orzechowy . Jest rewelacyjny! Artykuł Gulasz z batatów pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Risotto serowe i brokułem 143

następny dzień zniknął zaraz po przygotowaniu jeszcze wieczorem. Cała duża patelnia. Dlatego musiałam zrobić dokładkę, ale rodzina w domu stwierdziła że to risotto było wyjątkowo pyszne, a serowy sos dzięki gorgonzoli idealny w smaku. Polecam czasami zamiast masła zaostrzyć smak ryżu właśnie serem o wyrazistym smaku. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Placki z cukinii i marchewki 149

cukinia. To warzywo, które jest bardzo uniwersalne. Można z niego przygotowywać placki podobne do ziemniaczanych, kotlety à la schabowy i różne pieczenie, czyli tzw. pasztety wegetariańskie. Świetnie zagęszcza różne sosy, więc sprawdza się np. w przygotowaniu domowego keczupu (link do wersji zdrowej i do wersji szybkiej ) czy leczo. Są tacy, którzy wykorzystują te owoce do pieczenia ciast (mnie nie powalają

Weekendy w domu i ogrodzie
Cukinia w cieście – tani przepis 122

Cukinia w cieście – prosty i tani przepis Jeśli lubicie cukinię, zachęcam was do wypróbowania moich przepisów: Płaski chlebek z cukinią i serem sos bologniese z cukinią Cukinia z kiełbasą Sałatka z cukinia i tuńczykiem Cukinia faszerowana mięsem mielonym Fit sałatka z cukinią Ciasto cytrynowe z cukinią Powidła śliwkowe z cukinią Ciasteczka owsiane z cukinią koktajl na bazie jabłka

Dorota Smakuje
PLACKI Z CUKINII Z BOCZKIEM 151

Smaczne placki z cukinii z kawałkami podsmażonego boczku to super pomysł na lekki obiad . Warto do nich zrobić sos czosnkowy bądź pomidorowy,ale ja uwielbiam je bez dodatków. Składniki: ok 1 kg młodej cukinii 15 dag wędzonego boczku 1 cebula 2 jajka 6 łyżek mąki sól,pieprz opcjonalnie ulubione zioła ( u mnie majeranek) Cukinię umyć,obrać. Usunąć środek z nasion

Niespełnione zdolności kulinarne
Jak zrobić idealną bezę? 142

dłużej, tym beza będzie bardziej krucha. Bezę studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami.  Po wystudzeniu bezę delikatnie zdjąć z papieru, posmarować kremem oraz udekorować ulubionymi owocami, sosem lub czekoladą. Krem do bezy: Śmietanę ubić z cukrem pudrem, należy uważać, aby nie przebić. Miksować na średniej mocy miksera, gdyż śmietanka może się rozwarstwić. Pod koniec dodawać po łyżce mascarpone

Kuchcik gotuje
Ryba z brokułem zapiekana w mleczku kokosowym 128

letni obiad. To danie o niskim indeksie glikemicznym, zatem idealne dla cukrzyków, zalecane przy insulinooporności i dla wszystkich dbających o linię. Do przygotowanie dania wykorzystałam pstrąga łososiowego, a bazę sosu stanowi mleczko kokosowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
DOMOWE ZAPIEKANKI Z BAGIETKI 151

rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, dodajemy czosnek, wędlinę i pieczarki. Całość lekko solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę i  smażyć ok. 15 minut.  Przekrojone bagietki smarujemy sosem ketchupem. Na to układamy lekko przestudzony farsz z patelni. Posypujemy startym serem.  Zapiekanki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie i zapiekamy w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia brzegów i rozpuszczenia się

Walijskie Pichcenie
Post dr Dąbrowskiej: przepis na pyszne frytki z marchewki plus przepis na wychodzenie z diety 181

kolei posyp każdą z przypraw.  Piecz w 200 stopniach przez 20-30 minut. Czas zależy od efektu jaki chcesz osiągnąć - ja piekę 23 minuty. Jako dip możesz wykorzystać sos pomidorowy, przepis podawałam do pizzy na spodzie kalafiora z postu dr Dąbrowskiej. Wyjąć z piekarnika i jeść póki ciepłe. Smacznego!! Wersja frytek z marchewki na wychodzenie z postu: Do miski

IzaGotuje
Klopsiki w kapuście 1216

klopsiki, całość znów przykrywamy i dusimy około 20 minut *** *** Po tym czasie przygotowujemy zasmażkę. W garnuszku roztapiamy masło i zasmażamy z mąką *** *** Zasmażkę dodajemy na patelnie i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Do potrawy dodajemy drobno posiekany koperek *** *** Całość mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania