sosy - 72734 przepisów (strona:2617/4849)

Serowy gulasz z dynią i fasolką 155

Jesienny gulasz z dynią, cukinią, świeżymi ziarnami fasoli w pomidorowo serowym sosie. Do tego mnóstwo aromatów, i smaków które fajnie łączą się. Trzeba korzystać z dobrodziejstw natury o tej porze roku.   Składniki: 1/2 dyni hokkaido 1 cukinia mała 2 marchewki 1 kawałek pora biała część 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka ziaren fasoli fioletowej

wesoła kuchnia
Cukiniowa tarta "z kratką" na cieście francuskim 193

śmietaną, Pozostałe paski ciasta francuskiego ułożyć na wierzchu, przekładając tak aby utworzyły kratkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35-40 minut. Podawać z surówką i sosem czosnkowym . Smacznego

Moja kraina smaków
Kofty z jagnięciny 147

patyczki do grilla. Kofty z jagnięciny smażyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Kofty z mielonego mięsa świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniakami i sosem tzatziki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kofty z jagnięciny pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Brownie z cukinii 200

już wcześniej, cukinia nadaje się do przygotowania wielu ciekawych potraw. Można przygotować z jej dodatkiem smaczną i pożywną sałatkę lub wspaniałe gofry z cukinii. Gofry z cukinii podane z sosem i surówka sprawdzą się na szybki i smaczny obiad. Z jędrnej młodej cukinii można przygotować makaron z dodatkiem krewetek. Koniecznie wybierzcie coś dla siebie! Smażone kwiaty cukinii Sałatka z cukinią

SprawdzonaKuchnia.pl
Omlet cesarski podany z owocami 175

drugie śniadanie poleca się miękki, puszysty i idealny w smaku OMLET CESARSKI 😜 Podałam go z sosem truskawkowym i świeżymi owocami. Dla starszych dzieci jak i dorosłych - omlet można posypać cukrem pudrem. Składniki na porcję dla 2 osób: 3 duże jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka szczypta soli ewentualnie 1 łyżka cukru 1 łyżka masła klarowanego Białka oddzielić

Ugotować
Cukinia w pięciu smakach 159

dodajemy czosnku i kwiatów cukinii i chwilę dusimy. Cukinię kroimy w plasterki i podsmażamy z dwóch stron. Makaron cukiniowy dajemy do sitka i polewamy wrzącą wodą. Dajemy na niego sos z duszonej cukinii i kładziemy na wierzch podsmażone plasterki. Posypujemy nieobraną, startą na drobnych oczkach, a jakże, cukinią

Kryzysowa Książka Kucharska
Rozgrzewające curry z kurczakiem i dynią 179

Madras Paste Pots, dynię, smażyłam przez 5 minut. Następnie podlałam wodą(można dolać mleka kokosowego) Po 5 minutach dodałam kurczaka i dusiłam aż dynia była miękka, woda odparowała, a sos ładnie się zagęścił. Na koniec dodałam posiekaną kolendrę. W między czasie ugotowałam ryż w osolonej wodzie. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Fit placki ziemniaczane z dynią 174

dynią pieczone w piekarniku są zdrowe, smaczne, chrupiące i niskokaloryczne. Jeśli z podanych składników zrobimy 12 placków, to jeden będzie miał tylko 77 kcal. Placki świetnie smakują podane z sosem czosnkowym lub jogurtowym i ulubioną surówką. Jeśli chcecie przygotować je w wersji wegańskiej to po prostu nie dodawajcie jajka, też będą dobre. Dzięki dodaniu mąki z ciecierzycy placki są bezglutenowe

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone pałki z kurczaka na ryżu 147

garnka wlewamy ciepłą wodę, dodajemy masło koncentrat, cukier oraz pieprz. Całość zagotowujemy. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy suchy ryż, Układamy pałki z kurczaka, wsypujemy warzywa. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczmy ok. 75 minut, aż mięso będzie miękkie a ryż wchłonie wodę. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Gulasz z indyka z cukinią 193

dodaję cukinię i smażę  przez kolejne 3-4 minuty. Do garnka z mięsem dodaję cebulę z cukinią i całość gotuję, aż mięso będzie miękkie. Na sam koniec, zagęszczam sos. Mąki mieszam z odrobiną zimnej wody, wlewam i zagotowuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Jogurtowa panna cotta 179

różnymi dodatkami (np. wanilią, musem owocowym, skórką cytrynową), po czym wylewa do okrągłej foremki, w której stygnie i wtedy przybiera jej kształt. Podawana jest zazwyczaj z owocami lub sosem owocowym. Ja dziś przygotowałam nieco odchudzoną wersję panna cotty - zamiast śmietanki użyłam jogurtu. Deser wyszedł naprawdę pyszny!   Jogurtowa panna cotta - przepis na 4 porcje Do przygotowania panna cotty będziesz potrzebować

Z notatnika dietetyka
Fit paluszki rybne 158

dorsza. Masę na paluszki należy obtoczyć w zblendowanych płatkach kukurydzianych i całość upiec w piekarniku. Gotowe paluszki mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Świetnie będą smakować podane z ulubionym sosem, np. czosnkowym, pomidorowym. Poniższe paluszki podałam z warzywami ugotowanymi na parze (fasolka szparagowa, kalarepa i bataty). Składniki na porcję dla 2-3 osób: 0,4 kg polędwicy z dorsza

Ugotować
Śliwkowa konfitura z grzybami 195

bardzo odważne, ale przecież kto nie ryzykuje... ten nie je oryginalnych dań. Tym razem też zaryzykowałam i powiem Wam, że warto było. Na bazie śliwkowego chutneya, czyli wytrawnego gęstego sosu z cebulą powstała aromatyczna śliwkowa konfitura z grzybami.  Jest idealna na chrupiącą grzankę zjedzoną w akompaniamencie doskonałego wytrawnego czerwonego wina i wtedy żadne jesienne chłodne wieczory nie będą

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania