sosy - 72734 przepisów (strona:2616/4849)

Indyk w porach i cukinii 121

kawałki mięsa i całość duszę na małym ogniu przez około 15 minut. Na koniec posypuję danie posiekanym koperkiem. Smacznego! Spróbuj także: curry z dynią i łososiem, kurczak duszony w sosie porowo-marchewkowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Tagliatelle w sosie 168

pomidorkami i kaparami. Pod koniec dodajemy posiekany czosnek, zalewamy 100 ml wrzątku, dodajemy pastę. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 5 min.   W tym samym czasie gotujemy makaron.   Sos przecieramy przez sito. Ponownie podgrzewamy, dodajemy makaron wraz ze 100 ml wody z gotowania (makaronu).   Całość dokładnie mieszamy doprawiamy wg upodobań solą i pieprzem.   Podajemy z posiekaną bazylią

R'n'G Kitchen
Risotto dyniowe z korzennymi przyprawami 139

sprawą dodatku niewielkiej ilości mleczka kokosowego i masła. Rozkoszny przepis na jesienne risotto z cząstkami dyni i talarkami marchewek. Pękaty ryż ugotowany al dente w słodko – korzennym sosie, całość skomponowana w apetycznej jesiennej kolorystyce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Risotto dyniowe z korzennymi przyprawami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Włoska Trudność: Proste Ilość 4 porcje Przygotowanie

ProstePesto.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 142

opłukać, osuszyć, pokroić w paski różnej szerokości. Ogórka, jabłko i pomidora pokroić w kostkę. Krok 2. Wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić do smaku. Wszystkie składniki na surówkę wymieszać, polać sosem i lekko przemieszać. Gotową surówkę z pekinki podawać do mięs, ryb i dań jarskich. Miłego gotowania ! Surówka z pekińskiej

Moja Książka Kucharska
Filet z indyka w sosie grzybowym 199

minut, często mieszając. Następnie podlewam wodą i duszę do miękkości grzybów. Na sam koniec zagęszczam mąką z śmietaną. Śmietanę mieszam z mąką, dolewam trochę gorącego wywaru i wlewam do sosu, zagotowuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Zupa - krem z pieczonej papryki 138

pozwolić jej nieco ostygnąć. Zdjąć skórki z papryk. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Pora pokroić w półtalarki, chili w talarki. Do garnka z grubym dnem wlać olej z sosem z pieczenia papryk. Obsmażyć na nim warzywa. Do garnka z warzywami wlać ok. litra wody. Wrzucić do niej gałązkę selera i ziele angielskie. Gotować do miękkości warzyw korzeniowych. Pod koniec

Weekendy w domu i ogrodzie
Co zjeść w Katanii? 241

cebulą (którą jadłam w 9 Cereali ) <3. pasta z kremem pistacjowymi i cebulą No dobrze, ale co jeszcze trzeba spróbować będąc w Katanii? alla Norma Norma to sos ze świeżych bakłażanów, pomidorów, posypany świeżą, słoną ricottą. Tradycyjnie podaje się go z makaronem (znany pod nazwą Pasta alla Norma), ale w Katanii Norma to nie tylko danie z makaronem

365 dni dookoła kuchni
Frytki z batatów z piekarnika 204

smak. Frytki z batatów należy piec zawsze w wysokiej temperaturze, minimum 220 stopni. Lepiej smakują lekko przypieczone, niż niedopieczone czyli mdłe. Frytki z batatów najlepiej smakują w towarzystwie ostrych sosów. Można podawać je do obiadów, do mięs czy jajek sadzonych – co kto lubi 🙂 Sprawdźcie koniecznie przepis! Zobacz też: Domowe zapiekanki z pieczarkami i serem Mini burgery koreczki

Kuchnia Bazylii
Proste paszteciki imprezowe 244

szybkiego pomysłu na coś dobrego na imprezę Wystarczy przygotować ciasto, nadziać całość pysznym pasztetem z kurkami, upiec i podawać Tak przygotowane paszteciki smakują idealnie same lub w towarzystwie domowych sosów, a nawet ketchupu. Idealne na przyjęcie, sylwestra lub spotkanie z przyjaciółmi. Można je też podać na obiad Spróbujcie. Składniki: Ciasto na paszteciki: 500 g mąki pszennej 8 g suszonych drożdży

Słodkie okruszki
Zupa dyniowa z ryżem 163

klopsikami/pulpecikami.       Polecam również:         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Pomysły na obiad… Kluski śląskie Kotlety rybne siekane Burrito z mięsem mielonym Kurczak w sosie barbecue

Kulinarny S.O.S.
Wegetariańska zapiekanka dyniowa – korzystaj z uroków jesieni 163

solą, pieprzem, oregano oraz ostrą papryką. Umieść w naczyniu żaroodpornym. Do osobnego naczynia wlej 125 ml śmietanki i połącz z roztrzepanym jajkiem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Zalej zapiekankę przygotowanym sosem. Na wierzch dania wyłóż plastry pomidorów, a następnie posyp całość startym serem. Piecz około 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Wegetariańska zapiekanka dyniowa – korzystaj z uroków jesieni Smacznego! Artykuł Wegetariańska

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
5 obiadów na tydzień – jak robić, żeby się nie narobić 207

minut roboty – trzeba mieć tylko dobry przepis:) Zobacz przepis Wtorek: Pulpety strogonoff z boczniakami i makaronem soba Pulpety zrobiliśmy z tej samej masy co burgery. W towarzystwie śmietanowego sosu z boczniakami i gryczanym makaronem smakowały zupełnie inaczej niż burgery. Zobacz przepis Środa: Udka z kurczaka zapiekane z pęczakiem i cieciorką Tu pomysł był taki, żeby upiec więcej kurczaka, żeby wystarczyło

Niedzielny kucharz
Maślankowe placki ze śliwkami 144

posypane cukrem pudrem lub miodem. Placki z owocami to świetna propozycja na śniadanie na ciepło, podwieczorek lub kolację. Smakują na ciepło i zimno, także odgrzane w piekarniku i polane sosem owocowym lub dżemem. Wtedy można traktować je jako ciepły deser. SKŁADNIKI: 40 g masła 2 jajka 3 łyżki cukru z wanilią szczypta soli 1 szklanka maślanki 2 szklanki mąki

Zasmakuj Kuchni
Jajka – 75 przepisów na dania z jajkami 141

kuskusem, jajkiem, awokado i groszkiem Sałatka z kaszą gryczaną Koreczki z jajkiem, szynką, kiełkami, serem camembert i pomidorkiem Sałatka z fasolki szparagowej, szparagów, jajka i orzechów Jajka w sosie czosnkowym Sałatka z jarmużem, szparagami, wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami Artykuł Jajka – 75 przepisów na dania z jajkami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Figowy zawrót głowy, czyli sałatka z figą na ciepło 176

smażymy. Z limonki wyciskamy sok. Dodajemy do pomarańczy, mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy figi i 3/4 sera, mieszamy. Przekładamy na talerz i dodajemy pozostałą część sera. Polewamy powstałym sosem

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania