sosy - 72234 przepisów (strona:2616/4816)

GULYÁSLEVES – węgierska zupa gulaszowa 102

papryki Przygotowanie: POSIEKAŁEM CEBULĘ, USMAŻYŁEM NA OLEJU, POSYPAŁEM SŁODKĄ PAPRYKĄ, WYMIESZAŁEM. MIĘSO POKROIŁEM W KOSTKĘ, DODAŁEM DO CEBULI, ZWIĘKSZYŁEM PŁOMIEŃ. PRZYPRAWIŁEM SOLĄ I PIEPRZEM, DUSIŁEM POD PRZYKRYCIEM WE WŁASNYM SOSIE ( JEŚLI BĘDZIE KONIECZNE, NALEŻY WLAĆ TROCHĘ WODY ). GDY MIĘSO BYŁO PRAWIE MIĘKKIE, DOLAŁEM TYLE WODY ILE CHCIAŁEM MIEĆ ZUPY, DORZUCIŁEM ZIEMNIAKI POKROJONE W KOSTKĘ, MARCHEWKĘ POKROJONĄ W PLASTERKI ORAZ PIETRUSZKĘ

R'n'G Kitchen
Cukinia panierowana 136

Cukinia panierowana to szybka propozycja na smaczną przekąskę, ale również błyskawiczny obiad. Podaję ją na zimno z sosami bądź na ciepło. W każdej formie smakuje bardzo dobrze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Prosty przepis na
Restauracja Świętoszek Tartuffe – pysznie i klimatycznie 155

modrą kapustą, pierożki z cielęciną w truflowej emulsji, żeberka BBQ czy pieczonego łososia w winie chardonnay. Nie mogło zabraknąć oczywiście deseru – delikatnego, puszystego sernika i lodów z ciepłym sosem malinowym. Zresztą zobaczcie sami te wyśmienite potrawy. Krewetka Torcik z buraków Śledź z dębowej beczki Siekany tatar po warszawsku Chłodnik z jajkiem Żur na żytnim zakwasie i wędzonce z jajem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty francuskie z sosem malinowo-arbuzowym / French toast with raspberry-watermelon sauce 157

miodem. Jajko roztrzep w misce i wymieszaj z mlekiem. Na patelni rozpuść masło. Kromki chałki obtaczaj w jajku z mlekiem i smaż z obu stron na rumiano. Podawaj z sosem. Ingredients: (2 portions) 4 thicker slices of Challah 1 egg 1/4 cup of milk 2-3 sprigs of lemon thyme incomplete glass of raspberries incomplete glass of finely chopped watermelon

Delicious Place
Pieczone placki z cukinii 164

pieczenia i łyżką nakładaj porcje ciasta - rozprowadź je delikatnie w kształt okrągłych placuszków. 6. Placki piecz 20-25 minut z włączoną funkcją termoobiegu. Placki warto podać z jakimś sosem, ale wystarczy też po prostu jogurt naturalny - ja sięgnęłam właśnie po jogurt i wyszło super

Z notatnika dietetyka
Siekane kotlety z kurczaka a la pizza 152

kotlety z kurczaka a la pizza z papryką, kukurydzą i serem żółtym są szybkie do zrobienia, delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Można je podać na obiad z ryżem, kaszą, sosem czosnkowym oraz ulubioną surówką. Takie kotlety przygotowuję z różnymi dodatkami kiedy nie mam pomysłu na obiad. Zawsze się sprawdzają i wszystkim smakują. https://youtu.be/nkusVcAg9Rs Składniki na siekane kotlety

e-PrzepisyKulinarne
SCHAB Z PIECZARKAMI I CEBULĄ ZAPIEKANY POD SEROWĄ KOŁDERKĄ 138

Mięso schabowe podane w ten sposób zasmakuje każdemu. Plastry schabu, sos ketchupowo- majonezowy, pieczarki, cebulka... a to wszystko zapiekane pod warstwą żółtego sera. Do tego świeże ziemniaczki posypane koperkiem, ulubiona surówka... mniam :) Zapraszam Was na mój kanał na  YouTube , gdzie możecie zobaczyć wykonanie dania -->  kliknij tutaj Zapraszam Was również do obserwowania mojego konta na  Instagramie

Zrób to smacznie
Papryka faszerowana warzywami i kaszą kuskus 143

papryki garść surowej kaszy kuskus 3-4 łyżki passaty pomidorowej kumin ostra papryka cynamon chilli sól szalotka marchew cukinia kilka czarnych oliwek ząbek czosnku mozzarella odrobina tłuszczu DO PODANIA: Sos czosnkowy PRZYGOTOWANIE: Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne.Marchew, cukinię ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Kuskus zalewamy wrzątkiem. Na patelnię

Kopystką po garach
Pieczywo chrupkie z suszonymi pomidorami i ziarnami 136

Pieczywo chrupkie może być doskonałą przekąską między posiłkami, może zastąpić tradycyjne pieczywo, być dodatkiem do zup, sosów i sałatek. Nie wszystkie pieczywa chrupkie dostępne w marketach są smaczne, zdrowe, pozbawione dodatkowych, niepotrzebnych i często mało przyjaznych dla naszego zdrowia składników. Spotkałam się też z opinią, że smakują jak tekturka. Chlebek, który dzisiaj prezentuję jest wyjątkowo smaczny, dużo tańszy, zdrowszy

gotuj ze mną
Gołąbki z tuńczykiem 129

zalewą, posiekaną natką i kukurydzą. Wsio mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W liście zawijamy farsz, podlewamy bulionem, zapiekamy 90 minut w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Zapiekane faszerowane bataty 217

wypełnij nadzieniem.Wstaw ponownie do piekarnika na około 20 miniut.       Podawaj posypane ulubionnym zielskiem- kolendra u mnie, to chyba oczywiste, a jeżeli lubisz to możesz podać z sosem np. majonezowo-pomidorowym (wrzuce przepis na dniach). Tak upieczone babaty zjadam w całości razem ze skórką, ale dla mojego męża to dziwactwo i barbarzyńsko wydłubuje środek Artykuł Zapiekane faszerowane bataty

greenscarf
Pacakes cereal jak je łatwo i szybko zrobić? 169

razu pomyślałam, że ich pieczenie może  wymagać cierpliwości. A nie każdy ją ma. Znalazłam fajny sposób aby ich pieczenie było łatwe i szybkie. Wykorzystałam dyspenser do zimnych sosów. Wlałam ciasto do butelki i szybkimi ruchami wyciskałam małe pancakesiki. Dyspenser to koszt od 2- 5 złotych. Moje małe naleśniczki są z mąki gryczanej. 1/2 szklanki mąki gryczanej lub dowolnej mleko

AZgotuj!
Klasyczna szakszuka 149

chorizo. Jak kiełbaska będzie podsmażona, dodajemy posiekaną szalotkę i całość razem smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy pomidory i przyprawy. Uważam, że całość smaku pomidorów wydobywamy dodatkiem odrobiny cukru. Redukujemy sos pomidorowy i wbijamy na patelnię jajka. Szakszukę smażymy kilka minut, aż białko się nam zetknie, a żółtka pozostaną jeszcze płynne. Na sam koniec wszystko możemy oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Przeczytaj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karczochy pieczone 105

Karczochy spokrewnione są z ostem. Młode świeże karczochy można jeść na surowo. Starsze – takie kupujemy w sklepach- można gotować, piec, zapiekać faszerowane. Można podawać na zimno lub ciepło z sosami holenderskim, majonezowym, czosnkowym, vinaigrette... Należy kupować ciężkie zwarte główki. W lodówce można je przechowywać kilka dni. Gdy mamy świeże młode karczochy proponuję przygotować karczochy pieczone . 4 karczochy, sól, świeżo zmielony

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania