PRZECIER POMIDOROWY

PRZECIER POMIDOROWY

PRZECIER POMIDOROWY

PRZECIER POMIDOROWY Tak jak sezon pomidorowy trwa w pełni, zapraszam dzisiaj do zrobienia przecieru pomidorowego na zimę. Skladniki: 4 kg pomidorów 2 plaskie lyzki soli 1/2 łyżeczki pieprzu  1 płaska łyżka cukru Przygotowanie: 1.Pomidory dokładnie myjemy i odkrawamy to miejsce w którym pomidor łączył się z łodyżką na krzaku 2. Za pomocą blendera wszystko dokładnie miksujemy (Jeśli mamy blender w kształcie dzbanka bedzie nam latwiej, jeśli nie mamy , a mamy taki zwykły, to możemy sobie pomidory wcześnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnie z Polką na Kresach

Warto przeczytać

12 EXTRA pokarmów, które pozwolą ci być zdrowszym!

Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.