godzin. W połowie pieczenia odwracam kaczkę grzbietem do dołu i dodaję pozostałe pokrojone jabłka i pomarańcze. Na pół godziny przed końcem zdejmuję pokrywę i polewam kaczkę powstałym sosem lub sokiem z pomarańczy. Kaczka z pomarańczami i jabłkami z wolnowaru Przygotowaną wg powyższego przepisu kaczkę z pomarańczami i jabłkami wkładam do misy wolnowaru grzbietem do dołu. Na dno misy wlewam
Cztery FajeryMakaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami w pysznym maślanym sosie. Prosty i szybki do przygotowania. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 20 szt krewetek 200 g makaronu tagliatelle 220 g pomidorków koktajlowych 1 czosnek pół pęczka natki pietruszki ⅓ szklanki białego wina 60 g masła
karolgotujeSKŁADNIKI 150 g makreli w sosie w łasnym 6 jajek 1 marchewka 1 szalotka szczypta chili lub imbiru 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz Dekoracja: czerwona cebula, koperek, kapary **** INGREDIENTI 150 g di sgombro al naturale 6 uova 1 carota 1 scalogno un pizzico di chili o zenzero 2-3 cucchiai di maionese sale, pepe
La grande e la piccola cuocaskładnik w tym daniu to pesto. Placuszki zrobicie dosłownie w kwadrans, jeśli już macie np. resztę ziemniaków z obiadu z dnia poprzedniego. Placuszki, można jeść same lub z dodatkiem sosów. Można je również polać palonym masłem, posypać chrustem np. z podprażonych orzechów laskowych lub podsmażonej bułki tartej. PRZEPIS NA PLACUSZKI Z ZIEMNIAKÓW I PESTO - około 2 kubki ugotowanych ziemniaków (najlepiej
SMYKWKUCHNIŚwięcelnikiem. Tradycyjnie wypiekano go w Wielki Piątek, po to aby w Wielką Sobotę mógł trafić do koszyka ze święconką, a następnie w niedzielę na wielkanocny stół. Doskonale smakuje z sosem chrzanowym lub ćwikłą z chrzanem. Życzę Wam zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych! Składniki: 500 g mąki pszennej typ 1850 100 g masła 2 jajka 35 g świeżych drożdży
Smakowity Blog Kulinarnysporządzimy na spotkanie ze znajomymi. Robi sie je błyskawicznie (jak wiekszość wypieków z użyciem gotowego ciasta francuskiego), co jest ich dodatkową zaletą. Pysznie smakują z ketchupem albo z sosem czosnkowym 😍 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 6 sztuk białej kiełbasy (sparzonej, średniej długości każda) 1 żółtko czarnuszka lub inne ulubione zioła Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy poziomo na pół
Walijskie Pichcenieziemniaki 5-6 ziarenek ziela angielskiego 5-6 ziarenek pieprzu 2 liście laurowe sól makaron do rosołu natka pietruszki Przeczytaj także: Pierś z kaczki z jabłkami i sosem śliwkowym Przepis na rosół z kaczki Porcje rosołową myjemy, wkładamy do wysokiego garnka, zalewamy ok. 3 litrami wody i gotujemy ok. 1,5 godziny. Podczas gotowania od czasu do czasu zdejmujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!SKŁADNIKI Sa ł atka 2 puszki tuńczyka w sosie w ł asnym 1 puszka groszku konserwowego 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 4 og ó rki kiszone p ę czek szczypiorku Dressing 1-2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu s ó l, pieprz **** INGREDIENTI Insalata 2 scatole di tonno al naturale 1 scatola di piselli
La grande e la piccola cuocaCzasami warto „zaszaleć” i dodać coś od siebie. Tym razem poszliśmy za ciosem, namową naszej koleżanki, by dodać musztardę ze smażoną cebulką. Wyszła delikatna, lekko słodkawa sałatka z aksamitnym sosem majonezowo-musztardowym. Składniki: 3 ziemniaki 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 2 jajka 1 mała puszka groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy ze smażoną cebulką sól, pieprz
R'n'G Kitchenbułki znajdziesz tutaj: Bułeczki drożdżowe z kukurydzą Chrupiące krokiety ziemniaczane to doskonały zamiennik zwykłych ziemniaków. I choć ziemniaki z szybkowara kocham miłością niezmienną, to takie krokiety podane z sosem pieczarkowym są obłędne! Jeszcze jedna potrawa z ziemniaków - kluski śląskie nadziewane białą kiełbasą , bo tej nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Kluski są smaczne, miękkie i nadziane pysznym nadzieniem. Do okraszenia
MamaOskarkapoddusić aż alkohol odparuje. Dodać starty ser gorgonzola i wymieszać. Zmniejszyć moc palnika i dusić do rozspuszczenia się sera. Doprawić pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu. Dokładnie wymieszać. Podawać przyzdobiony kawałkami gorgonzoli lub natką pietruszki. Smacznego
Zielona Kuchniajest właśnie to danie. Na początku gotuje się warzywa do miękkości z na sam koniec dodaje się pozostałe składniki. Składniki: 50 g wędzone boczku 2 puszki tuńczyka z sosie własnym 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 por 1 marchew 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz skórka z 1 cytryny 200 ml śmietanki 2 łyżki kaparów pietruszka
Kuchnia w oparachoraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym przepisie. Żółtka
Kate's Kitchen