sosy - 72734 przepisów (strona:2653/4849)

Modne grillowanie w roku 2020? Tylko z marką Koler! 140

posiadają pięć palników – cztery główne i jeden boczny – co zapewnia maksymalne możliwości wykorzystania dostępnej przestrzeni. Kiedy na głównych palnikach przygotowywane jest mięso, bocznego można użyć do ogrzania sosu lub podtrzymania temperatury wcześniej przyrządzonych potraw. Każdy palnik posiada oddzielną regulację temperatury, dzięki której nawet różne rodzaje mięsa zostaną przygotowane w tym samym czasie, bez obawy o ich zwęglenie

codojedzenia
Indycza Idylla 176

Indycza Idylla Potrawka z indyka w sosie musztardowym, idealnie do tego pasują młode ziemniaczki. Składniki: ·        1 kg fileta z indyka ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        4 ogórki kiszone ·        2 łyżki musztardy sarepskiej

Kulinarna Chwila
Kurczak cury z makaronem i szparagami 172

dodaję szparagi bez główek i na wolnym ogniu duszę około 10 minut. Na końcu dodaję główki szparagów, pomidorki koktajlowe pokrojone na pół i jeszcze chwilę duszę. Makaron gotuję aldente. Sos doprawiam według uznania. Dodaję makaron, pieprz czerwony, natkę pietruszki, i rukolę

wesoła kuchnia
Czym różni się nowy piekarnik Bosch od starego 145

Czym różni się nowy piekarnik Bosch od starego Kilogram piersi z indyka, polanych sosem z musztardy i miodu wymieszanych w stosunku 1:1 daje bardzo solidny obiad. Jedyne co musisz zrobić to połączyć ze sobą te trzy składniki, umieścić je w żaroodpornym naczyniu i wsadzić do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Co potrafi nowoczesny piekarnik? Bosch prezentuje … Czytaj dalej

Pieprzyć z Fantazją
SAŁATKA Z KALAFIORA 181

Kalafior włożyć do wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody. Gotować ok. 30-40 minut, odcedzić i podzielić na niezbyt drobne różyczki. Ułożyć w salaterce, dodać pokrojoną rzodkiewkę i szczypiorek, oblać sosem majonezowo-śmietanowym, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Smacznego :) Sałatka z kalafiora

Moja Książka Kucharska
Fasolka szparagowa orientalnie 174

słodko - pikantna, po prostu fantastyczna. Ostatnio jemy ją przy każdej okazji. Gorąco polecam! Fasolka szparagowa orientalnie Składniki: 500g zielonej fasolki szparagowej 0,5 czerwonej cebuli na dressing: 2 łyżka sosu sojowego 1 oleju sezamowego 2 łyżki startego na tarce imbiru 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 1 papryczka chilli pokrojona w drobną kosteczkę 2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni

Codzienne Gotowanie
Pancakes cereal czyli płatki śniadanie z mini placuszków 158

mają jedną wadę - są czasochłonne w smażeniu. Jeżeli lubicie zaskakiwać domowników nietypowymi dania to musicie przygotować poniższe mini placuszki. Świetnie smakują podane ze świeżymi owocami, polane gęstym jogurtem bądź sosem owocowym.  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (300 g) 2 i 1/4 szklanki mleka 2 jajka (rozmiar L) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropelek aromatu waniliowego 1 łyżka

Ugotować
Pizza z kalafiora 182

super pyszna i prosta do zrobienia pizza na spodzie z kalafiora i tartego parmezanu. Bez mąki, bez drożdży, czy proszku do pieczenia. Warto ją upiec.. polecam przepis! - idealny sos pomidorowy - mniej kalorii, niż w klasycznej pizzy - super alternatywa dla osób na specjalnej diecie

AniaGotuje.pl
Keto kotlety z kalafiora (Paleo, LowCarb) 342

kotlety nie będą dobrze wysmażone od spodu, bo mają lekką tendencję do rozpadania się. Aby tego uniknąć można przed smażeniem opanierować kotlety zmielonymi skórkami wieprzowymi. Podawać ciepłe w towarzystwie sosu, np. pieczarkowego. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 312 kcal Tłuszcz: 23,6 g Węglowodany: 9,1 g Błonnik 3,4 g Białko 13,4 g Artykuł

Modern Cave Girl
Krewetki ziołowo – miodowe 124

prostu rozgrzewamy patelnie i na nią wykładamy krewetki wyjęte z marynaty, smażymy krótko, aby się zbytnio nie wysuszyły pod koniec smażenie wlewamy pozostałą marynatę z której robi się przepyszny sos. Gotowe krewetki posypujemy pozostałymi ziołami. Smacznego! Artykuł Krewetki ziołowo – miodowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Mini serniczki 132

minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Gdyby serniczki zaczęły brązowieć z wierzchu, przykryjcie je folią aluminiową. W wersji z wkładką: proponuje podać mini serniczki polane sosem owocowym to bardzo proste, wystarczy, że zmiksujecie 1 szklankę owoców + 2 łyżki cukru w blenderze z odrobiną aromatu waniliowego lub migdałowego i gotowe. Smacznego! Artykuł Mini serniczki pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Placuszki z cukinii 136

niż placki ziemniaczane i o wiele bardziej aromatyczne, a to dzięki dodatkowi sera koziego, który ma tutaj wielkie znaczenie. Placuszki fantastycznie smakują z jogurtem i świeżymi ziołami, surówkami lub sosem kurkowym. Dziś podałam je z dipem jogurtowo-miętowym. Zapraszam częstujecie się, jest to bardzo prosty przepis, a przygotowanie ich z pewnością nie sprawi Wam trudności. Smacznego! Placuszki z cukinii [feast

SprawdzonaKuchnia.pl
Quesadille ze szpinakiem 135

minutach w piekarniku docisnąć placki np. łyżką cedzakową tak aby były ze sobą sklejone. Wyjmujemy gorące quesadille, kroimy na 8 części, podajemy gorące z salsą, śmietaną lub innym ulubionym sosem. Smacznego! Notes Quesadille można również przygotować na patelni grillowej lub zwykłej. Pamiętajcie aby przewrócić quesadille po 3 minutach na drugą stronę.   Artykuł Quesadille ze szpinakiem pochodzi z serwisu Sprawdzona

SprawdzonaKuchnia.pl
Tom Khaa Gun-zupa kokosowa z krewetkami 128

kokosowego z puszki 250 ml wody 1 mała papryczka chili 2 plasterki galaganu lub imbiru 1 sztuka trawy cytrynowej 2 sztuki liści kaffiru 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka sosu rybnego 3 łyżki soku z cytryny 150 g grzybów pochwiaków lub pieczarki makaron ryżowy na 4 porcje świeża kolendra Instructions Do rondla wlać mleczko kokosowe, doprowadzić do wrzenia, dodać trawę

SprawdzonaKuchnia.pl
Makaron ze szparagami i szpinakiem 124

Servings 5 Author Anna Ingredients 250 g zielonych szparagów 350 g szpinaku 280 g makaronu ryżowego po ugotowaniu 4 małe cebulki dymki 1 duży ząbek czosnku 250 g krewetek sosu sojowy do smaku 1 mała papryczka chilli lub suszone płatki do smaku 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1 łyżeczka ziaren sezamu 2 łyżki oleju arachidowego lub słonecznikowego 1 łyżka masła

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania