podania oraz pasujące dodatki sprawiają, że nazwa pasztet pasuje do tego dania. Można go podawać do chleba, jako zimną przekąskę, ale można też go podgrzać i podać z sosem grzybowym na kolację. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich „Komorowianka” z Komorowa koło Kolbuszowej. Pasztet z fasoli z grzybami - kuchnia podkarpacka Składniki na foremkę 13x26 cm: 400 g fasoli „jasiek
Trzeci talerzjakim tylko chcesz! Ja Ci daję przepis na klasyczny waniliowy, ale sam już robiłem z mango i czekoladą (na zdjęciu) – przy blendowaniu dodałem obrane mango i udekorowałem sosem czekoladowym. Bardzo fajnie sprawdzi się z sezonowymi owocami, kilkoma kostkami czekolady w środku lub ulubionym syropem. Ja jednak najbardziej polecam Ci wersję podstawową, waniliową. Taki budyń ryżowy jest najlepszy. Polecam
Blendmanteż raczej nie pomaga w tej kwestii... Na szczęście jest kilka świątecznych trików, które można łatwo wprowadzić w życie: Majonez mieszaj z jogurtem naturalnym. Zdecydowanie obniży to kaloryczność sosu, nawet o połowę, a nie wpłynie znacząco na smak. Jest to idealne rozwiązanie np. do sałatki jarzynowej. Jaja nadziewaj zdrowymi, niskokalorycznymi produktami. Czym możemy nadziewać jajka? Np. pastą z awokado
Z notatnika dietetykapatyczek z delikatnym odstępem pomiędzy jednym a drugim. Tak samo postępujemy z pozostałymi. Przygotowane szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 20 minut. Podajemy z ulubionym sosem lub jako dodatek
Kuchnia w czekoladzieKotleciki Marsylianki Takie kotleciki uwielbiają dzieci, ale również są idealne jako przekąska lub danie obiadowe podane z frytkami i sosem Składniki: · 1 filet z kurczaka · Sól · Przyprawa do kurczaka · Oregano
Kulinarna ChwilaBezy ziemniaczane to upieczona masa ziemniaczana o nucie sera. Idealne do mięs i sosów. Składniki: 1 kg ziemniaków 3 jajka 1/2 szkl. śmietany 50 g sera żółtego startego 2 łyżki masła sól pieprz olej Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zemleć je. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do ziemniaków dodać masło, żółtka
Kuchnia w oparachokoło godziny. Powinny być suche z zewnątrz i piankowe w środku. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wyłożyć ją na przestudzone bezy. Wierzch udekorować owocami i polać sosem variegato malinowym
Zrób to smacznieBardzo aromatyczne ale nie ostre danie. Idealne w połączeniu z chlebkami naan. Moja 2 letnia córka zjada podwójna porcje. Bo kto nie lubi dobrze doprawionych ziemniaków w sosie pełnym smaku? Składniki (4 porcje): 0,5 kg ziemniaków 1 kalafior 2 marchewki 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 400 ml pomidorów z puszki 400 ml mleka kokosowego z puszki 200 ml wywaru
Mohiellazakończeniu pieczenia, ważne jest aby mięso pozostało we własnych sokach co najmniej przez 2-3 godzinki. Ps. Mięso można spokojnie podać na ciepło, krojąc w grubsze plastry i polewając sosem
Gotowanie...to proste !mięso, posypujemy łyżką mąki. Całość zalewamy wodą i chwilę dusimy. Na koniec dodajemy śmietankę, mieszamy nie gotujemy. Doprawiamy papryką solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę makaronu, warstwę sosu i 2/3 sera, tak na zmianę. Posypujemy resztą żółtego sera i zapiekamy w 180 stopni przez 20 minut. Gotowe. Smacznego:) Artykuł Zapiekanka Gyros z makaronem pochodzi z serwisu
gotuj ze mnąkolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kukurydzą i ananasem Sałatka z kukurydzą i ananasem Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy 250 g żółtego sera, u mnie
Kulinarne przygody Gatityzakwasu na żurek 2 łyżeczki chrzanu 2 łyżeczki suszonego majeranku 4 białe, surowe kiełbasy 4 jajka ugotowane na twardo 6 łyżek śmietanki 18% lub 30% do zup i sosów sól, pieprz Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy żeberka i zalewamy je wodą, następnie dodajemy obrane i umyte warzywa. Cebulę opalamy dla lepszego smaku (opcjonalnie) i dodajemy do garnka. Wszystko razem
Mostek w kuchniPrzepyszna,nie mogę się nią najeść ,cudowny sos,który powstaje z soku od jabłek, cebulki i czerwonego wina jest obłędny.Do tego banalna do zrobienia ,spróbujcie koniecznie ba święta lub po prostu na obiad,gorąco polecam
Swojskie jedzonkopodzielić na różyczki, ugotować. Mozarellę pokroić na mniejsze kawałki, pomidory przekroić na pół. Na półmisku bądź na 4 mniejszych talerzach rozdzielić szpinak, ułożyć brokuł, mozarellę i pomidorki. Całość polać sosem czosnkowym. Smacznego
magiczna kuchnia Kasi