Przepis na : kolacja
Omlet a’la pizza Margherita to dopiero jest HIT! To taka niby pizza, niby chleb w jajku. Na przyrumienioną ciabattę, wylewa się rozmącone jajka. Kiedy jajka się zetną, wykłada się sos pomidorowy i mozzarellę, a przed podaniem dekoruje się całość listkami bazylii. Tym pysznym omletem pojedzą do syta 4 osoby. To super opcja na śniadanie lub kolację. Polecam. 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka przyprawy Italian Allrounder Just Spices 6 jajek 1 kulka mozzarelli 100 g mozzarelli w kostce do pizzy 2 ciabatt... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...