sosy - 72734 przepisów (strona:2673/4849)

Makaron z szynką + film 148

szynki i cebuli dodajemy śmietanę, całość doprawiamy do smaku suszoną bazylią, odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez około 2 minuty. Ugotowany makaron dodajemy do sosu śmietanowego z szynką i wszystko dokładnie razem łączymy, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowany makaron umieszczamy na talerzach posypujemy startym żółtym serem i posiekaną natką pietruszki.   Artykuł Makaron

Smakowite Dania
Jadalne chwasty – Gwiazdnica i gulasz z ciecierzycy 169

oliwie podsmażamy cebulę posiekaną drobno. Następnie do cebuli dodajemy pomidory i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy tez oregano, sól i pieprz. Wszystko gotujemy kilka minut. Potem do sosu pomidorowego wrzucamy ciecierzycę z woda w której się gotowała. Dodajemy tez ogórki pokrojone w kostkę i posiekaną gwiazdnicę. Gotujemy 5 minut. Finalnie doprawiamy do smaku. Artykuł Jadalne chwasty – Gwiazdnica

Dorota Smakuje
Makaron penne z papryką i boczkiem 212

pieprz do smaku Dusić kilka minut /do miękkości papryki,w razie potrzeby podlać odrobiną wody/. Makaron penne ugotować al’dente,  odcedzić i przełożyć  do gotowego sosu. Starannie wymieszać  i wyłożyć na talerze. Posypać startym serem i ozdobić listkami bazylii

Zakamarki mojej kuchni
Sałatka ziemniaczana teściowej 152

pietruszki również kroimy w kostkę, ale drobną. Fasolę odsączamy z zalewy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez, śmietanę, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą. Wszystkie warzywa oraz sos przekładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. Na koniec próbuję sałatkę i jeszcze ewentualnie doprawiam do smaku. Sałatkę odkładamy do lodówki co najmniej na godzinę, aby smaki się „przegryzły

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z białą kiełbasą i kolorową papryką 176

papryka zmięknie, dodajemy na patelnię passatę pomidorową, roztarte w dłoniach oregano oraz ugotowany makaron. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy aby pokryło się sosem pomidorowym.   Kulkę mozzarelli rozrywamy w palcach na mniejsze kawałki i układamy na wierzchu makaronu z dodatkami. Przykrywamy wszystko przykrywką i dusimy jeszcze wszystko 3 minuty, na średnim ogniu, aż ser się

Smaczna Strona
Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem 185

Kluski śląskie kojarzą się z sosem pieczeniowym, duszonym mięsem i modrą kapustą. Ale kluski śląskie świetnie sprawdzą się również w wersji bezmięsnej. Przykładem takiego dania.. Czytaj więcej: Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem The post Kluski śląskie z wędzonym pstrągiem i jarmużem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Relish z papryki i buraki pieczone 178

sałatkę czy buraka nawet w plastrach na kanapki, wyjmuję i raz dwa mam gotowe buraki. Dzięki tej metodzie swoją dzisiejsza sałatkę zrobiłam w kilka chwil. Pieczone buraki plus tytułowy sos paprykowy to naprawdę pyszne połączenie smakowe. Relish to produkt z marynowanych, rozdrobnionych warzyw, owoców czy ziół. Zwykle traktuje się go jako dodatek do potraw, który wzmocni czy podkreśli ich smak

Dorota Smakuje
Sałatka z tuńczykiem i fasolą 245

Przepis na sałatkę pochodzi z bloga Zielona Kuchnia, idealnie sprawdziła się na świątecznym stole i na pewno zagości w naszym menu na stałe 🙂 Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym … Czytaj dalej Sałatka z tuńczykiem i fasolą

czarrna od kuchni
Kotlety ryżowe z mozzarellą 158

przygotować tak by przypominały włoskie kulki ryżowe arancini. Do środka dał nawet po kawałku mozzarelli i usmażył w głębokim tłuszczu. Dzięki temu zyskał chrupiącą skórkę. Było pysznie, szczególnie z sosem pomidorowym. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl z grejpfrutem, pomarańczą i bananem 159

możesz wrzucić kilka kostek lodu, dodać go bezpośrednio do szklanek lub wstawić napój na pół godziny do lodówki.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam też… Sałatkę owocową z malinowym sosem Sałatkę Caprese Lody z arbuza Nalewkę brzoskwiniową Domowy napój pomarańczowy

Kulinarny S.O.S.
Koktajl z grejpfrutem, pomarańczą i bananem 159

możesz wrzucić kilka kostek lodu, dodać go bezpośrednio do szklanek lub wstawić napój na pół godziny do lodówki.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam też… Sałatkę owocową z malinowym sosem Sałatkę Caprese Lody z arbuza Nalewkę brzoskwiniową Domowy napój pomarańczowy

Kulinarne S.O.S.
Sałatka gyros - Idealna sałatka na grilla lub na domową imprezę 190

przekładam na talerz i odstawiam do wystudzenia. Wystudzone mięso dodaję do sałatki, dodaję wypłukaną i osączoną kukurydzę. Do majonezu dodaję ketchup, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Tak przygotowany sos dodaję do sałatki i dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam, sałatka jest gotowa. Sałatka gyros jest gotowa, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
Awokado 133

Awokado Obraz Steve Buissinne z Steve Buissinne z Pixabay Ten popularny ostatnio w Polsce owoc zawdzięcza sławę na kuchnie meksykańską. Utarte awokado wchodzi w skład sosu guacamole. Owoce awokado dojrzewają dopiero po zerwaniu z drzewa. Jest doskonałym źródłem witaminy E i potasu. Zawiera również jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Niestety jest bardzo kaloryczne (ze względu na dużą zawartość tłuszczu), 100g to około

Pomysłowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania