kminu i kolendry, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego (jeśli lubisz ostrzejsze chili). Zamieszaj i smaż 4-5 minut, aż cebula zmięknie. Dodaj posiekany ząbek czosnku, smaż jeszcze minutę. Zalej całość sosem pomidorowym (usuń z niego cebulę, czosnek i liść laurowy), dodaj upieczonego batata i cieciorkę oraz odsączoną fasolkę. Zamieszaj i duś na wolnym ogniu 5-10 minut. Dopraw do smaku solą
Niedzielny kucharzSałatka z batata i pieczonej kapusty to jedna z najlepszych sałatek jakie jedliśmy. Super smakuje bez żadnego dresingu, ale jeśli chcesz możesz ją polać ulubionym sosem. Czas: 35 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 1 duży ziemniak 2 puszki cieciorki (2×400 ml) Kawałek czerwonej kapusty Garść jarmużu (150 g) 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka
Niedzielny kucharzJajka które spożywamy na surowo jako składnik sosów, lodów itp. należy zawsze wyparzyć aby uniknąć zatrucia salmonellą. Wybieramy tylko te jajka bez uszkodzeń zewnętrznych . 1. Jajka myjemy pod ciepłą wodą i czyścimy namoczoną gąbką lub wacikiem. Możemy użyć w tym celu octu. 2. Następnie zanurzamy we wrzątku na minimum 10 sekund . Temperatura powyżej 60 stopni to jedyny sposób by pozbyć
karolgotujeprzepis, kliknij w zdjęcie. Pasztet z cukinii sprawdza się właściwie na każdej okazji. Możecie podać go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warto też przygotować do niego parę sosów np. czosnkowy lub żurawinowy. 8. Sylwestrowe przekąski: hummus Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie. Hummus jest genialnym rozwiązaniem, kiedy musicie przygotować przekąskę dla dużej ilości ludzi. Wystarczy podać
okolicepalnika.plwodę. Latem możesz też przygotować koktajl z dodatkiem kostek lodu. Miksuj wszystkie składniki przez kilka minut na gładką masę i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Ekspresowa cytrynówka Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem
okolicepalnika.plpokroić na grubsze plastry. Pietruszkę i marchewkę obrać i przekroić na mniejsze kawałki, ale nie za małe żeby nie rozpadły się podczas gotowania i łatwo było je wyjąć z sosu. Na dnie misy wolnowaru ułożyć cukinię, ziele angielskie i liście laurowe a na nich mięso. Na patelni podgrzać przecier pomidorowy dodając sól i pieprz. Gotować przez chwilę by nieco odparować
Ola la LCHFkęs, ja dodałam do nich jeszcze nasz polski bób i danie wyszło znakomite. Polecam na przyjęcia, rauty czy inne spotkania z przyjaciółmi. Te ziemniaczki są znakomite, popróbujcie. Ziemniaki z sosem i bobem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekulinarnym eksperymentem – szczegóły opiszemy w przepisie. Kurczak został częściowo skonsumowany na obiad niedzielny. Resztę spakowaliśmy na poniedziałek. Generalnie, porcjowanie i pakowanie jedzenia zrobiliśmy dosłownie przed chwilą. Większość obiadów zamroziliśmy: sos bolognese (makaron ugotujemy na świeżo), kaszotto i burgery. Może jesteście zaskoczeni, że mrozimy burgery – otóż jak najbardziej i to na dodatek razem z bułkami i warzywami w środku
Niedzielny kucharzłyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania gotowego dania Przygotowanie: Krok 1 Zamarynuj kurczaka. Połącz w miseczce 2 łyżki musztardy, 2 łyżki oleju, sos z cytryny, 2 łyżeczki papryki, 1 łyżeczkę soli. Wymieszaj. Zalej marynatą udka, dobrze obtocz w niej kurczaka. Odstaw. Krok 2 Umyj warzywa. Ziemniaki pokrój na połowy, szalotki wzdłuż na ćwiartki
Niedzielny kucharzDzisiaj przepis na smaczne pasty jajeczne, łatwe w przygotowaniu i idealne do pieczywa, polecam. SKŁADNIKI : 12 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g serka topionego gouda 100 g miękkiej szynki w kawałku 1 duży pęczek szczypiorku mała papryka czerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez
Kulinarne Fantazje Mariolimajonezu, i przykrywamy startym jajkiem. Ostatnią warstwę sałatki stanowi ser żółty. Gotową sałatkę możemy udekorować natką pietruszki. Śledzie pod pierzynką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Dorsz pieczony z koperkiem Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Śledzie pod pierzynką – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuchłodne miejsce. Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakutygodnie. Smacznego domowy smalec z boczkiem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów, a jeżeli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło za polubienie strony. Karkówka duszona w sosie własnym Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą Pieczone ziemniaki z piekarnika Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakumieszamy, na koniec sałatkę odkładamy do lodówki. Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie pod pierzynką – przepis Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Artykuł Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku