doskonała propozycja na smaczny obiad. Dodatek kurkumy nadaje im piękny kolor i wpływa na trawienie posiłku. Z pewnością wrócę do nich bo smak mnie zaskoczył. Placki doskonale smakują z sosem jogurtowo - czosnkowym. Składniki: garść szpinaku 2 jajka 4 łyżki mąki orkiszowej 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżka szczypiorku posiekanego 1/2 łyżeczki kurkumy sól.pieprz Szpinak umyć,posiekać. Przełożyć
Niespełnione zdolności kulinarneDużym plusem tego przepisu jest także fakt, że zostaje spora ilość nadzienia. Na 24 sztuki zużyłam mniej więcej połowę. Druga połowa posłużyła za pyszny keto obiad . Dodałam do niego sosu pomidorowego i podałam z makaronem shirataki . Wyszło z tego świetne spaghetti ! Takie szybkie keto dania obiadowe to ja lubię! Keto empanady z kurczakiem natomiast posłużą lepiej jako przystawka lub finger
Modern Cave Girlkostkę: ananas, cebulę i seler naciowy, a także rozdrobniony czosnek i kukurydzę. Do słoiczka wlewamy majonez, jogurt, a także poszatkowaną natkę, zamykamy go i energicznie mieszamy. Do sałatki wlewamy sos, doprawiamy ją solą i pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut
Kardamonovymałą papryczkę chili (bez pestek). Składniki: 3 papryki czerwone 1 papryka zielona 2 papryki żółte 600 g małych pieczarek 3 cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów w sosie własnym (wcześniej zblendowanych) sól pieprz ziele angielskie liść laurowy ketchup pikantny ostra i słodka papryka koncentrat pomidorowy Na pulpeciki: 1 kg mielonego mięsa (u mnie od szynki) 2 jajka
Walijskie Pichcenieokrągłego kotlecika. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, możesz dodać do niej bułkę tartą. Gotowe kotleciki smaż na rozgrzanej oliwie. Kotlety z ziemniaków i ciecierzycy podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sosem mięsnym, czy warzywami. Smacznego Szukasz kulinarnych inspiracji w stylu zero waste? Ten ebook jest dla Ciebie Artykuł Kotlety z ziemniaków i ciecierzycy pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnigotowego wypieku - śmierć moja, daję się namówić! Chlebek jest nieco słodkawy i raczej nie nadaje się, jako baza dla kanapki z serem, czy tuńczykiem. Ale okazał się pyszny z sosem żurawinowym i brie, albo z masłem i dżemem. Składniki: (na 1 bochenek) 400g m ą ki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 50g drobnego cukru 2 łyżki
Lejdi of the housePodlaska Chata (a także inne wyroby z tej firmy)* 1 pełna łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku około 200-250 ml śmietany 18% do zup i sosów (z kartonika) nieduża ilość oleju do podsmażenia składników * Uwaga! Mam dla Was kod rabatowy na zakupy na https://www.skleppodlaskachata.pl/ Otrzymacie 10 % rabatu na hasło: slodkieokruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie
Słodkie okruszkiczerwonym, bo jest i ładny i zdrowy. Zamiast ryżu czerwonego możesz użyć jaśminowego, białego, albo drobnego makaronu, jak np. gwiazdki. Polecamy też przepis na pyszne spaghetti z krewetki w sosie maślanym . Składniki: 200-300 g dużych, surowych krewetek 1 łyżka skórki otartej z cytryny 1 łyżka soku z cytryny 4 ząbki czosnku 1 suszona papryczka chili (opcjonalnie) 3 łyżki oleju
Niedzielny kucharzPyszna soczysta szynka,idealna na Wielkanoc ale nie tylko,Nadziana białą kiełbasą i podawana z sosem chrzanowym na dwa sposoby.Pyszna jako danie na ciepło ,jak również na zimną zakąskę.Polecam gorąco i zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkopapierowymi, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki podałam na ciepło. Ja najbardziej lubię je z białym serem lub serkiem wiejskim. Można je też podać same lub np. z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjepół plasterki, prużymy aż warzywa będą miękkie. 6. Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą. 7. Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego
Kulinarna Chwilaczasie doprawiamy, przykrywamy przykrywką i dusimy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe, mieszamy. Jeśli macie ochotę, możecie dodać więcej mleka kokosowego, aby uzyskać większą ilość sosu. Podajemy z pyzami
Kucharzycapiekarnika, a frytki o poziom wyżej *** *** Danie podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika **** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: RYBA W CIEŚCIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS TUTAJ RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytembezglutenowa, zdrowa i rozgrzewająca organizm. Do sałatki dodałam tuńczyka w oleju bo olej jest nośnikiem smaku co pozytywnie wpływa na sałatkę, ale jeśli liczycie kalorie możecie wybrać ten w sosie własnym. Do sałatki użyłam sałatki szwedzkiej, która robiłam latem – marchewka i ogórki w zalewie octowej, ale można tu użyć też korniszonów. PRZEPIS SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ I TUŃCZYKA Składniki
Dorota Smakuje