Ratatouille 186cebulę i czosnek. Następnie wrzucić pomidory , paprykę, doprawić solą, pieprzem, ziołami i dusić aż warzywa zaczną się rozpadać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą, wylać sos, następnie układać dookoła, naprzemiennie, pokrojone w plastry warzywa. Przykryć papierem do pieczenia i zapiekać 1,5h. Podawać gorące, opcjonalnie posypane parmezanem. Jako dodatek chrupiąca czosnkowa bagietka, ryż lub samodzielnie. Smacznego
gotuj ze mną
Szaszłyk z krewetek na placuszkach z czerwonej soczewicy i quinoy i soczysta sałatka 207cytryny, 1czubatą łyżeczką Vegety Natur, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odrobiną pieprzu, mieszamy energicznie aż składniki dobrze się połączą. Sałatę rwiemy, warzywa kroimy na plasterki, posypujemy kiełkami lucerny, polewamy sosem i nakładamy na talerze. Podajemy placuszki oraz krewetkowe szaszłyki i danie gotowe :) Smacznego i udanego długiego weekendu :) #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura
Quinoa Raz!
Roladki z tortilli z kurczakiem 162smaku. 1. Kurczaka pokrój na małe kawałki i dopraw solą oraz pieprzem 2. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. 3. Wymieszaj majonez z jogurtem i tak powstałym sosem posmaruj tortille. 4. Na placki wyłóż porwane liście sałaty i przestudzonego kurczaka, po czym zawiń tortille jak naleśniki. Tortille możecie oczywiście wykorzystać gotowe ze sklepu, ale jeśli nie macie, możecie też
Z notatnika dietetyka
Kopytka z łososiem w sosie 288groszku 1 większa cebula 100 g jogurtu naturalnego garść rzeżuchy lub innej zieleniny sól, pieprz kopytka: 800 g ugotowanych ziemniaków 100 … Czytaj dalej Kopytka z łososiem w sosie
czarrna od kuchni
TARTA Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 138jajka rozbełtaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem zalej zapiekankę masą jajeczną piecz w 200ºC ok 35 minut aż jajka się zetną i wierzch zacznie rumienić podaj np z sosem ziołowo-cytrynowym Smacznego! :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł TARTA Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM pochodzi z serwisu SandraFrej.com
SandraFrej.com
Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Przepis na roladki z indyczego udźca 181gotowania wraz ze śmietanką 34%. Po pierwsze przepis ten jest bardzo prosty, a po drugie te roladki to niebo w gębie! Koniecznie musicie wypróbować! Zaparzana pierś z indyka w sosie mango-curry z groszkiem cukrowym i smażonym ryżem Artykuł Indyk – co warto wiedzieć o mięsie z indyka? Przepis na roladki z indyczego udźca pochodzi z serwisu Czynniki Pierwsze
Czynniki pierwsze
Red kiblle z Expanse 188surowymi boczniakami, dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Lepimy kulki i obtaczamy w przyprawie do grilla. Pieczemy jakieś 15 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Z koncentratu robimy prosty sos rozcieńczając go wodą
Kryzysowa Książka Kucharska
Zapiekanka gołąbkowa 171Przykrywamy pozostała kapustą. Na patelnię z cebulką wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy czosnek, przyprawiamy solą, harissą i przyprawą do mięs, dodajemy miód do smaku, zagotowujemy. Na końcu dodajemy posiekaną bazylię. Sos przelewamy do naczynia. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego
Maminek kulinarny
Sosy do mięs i warzyw - 4 proste przepisy 165proste przepisy na pyszne sosy do mięs z grilla ,warzyw i sałatek czy na kanapki.Każdy zupełnie inny. Każdy zrobicie w 5 min.Polecam gorąco
Swojskie jedzonko
Grillowany kurczak z batatem, quinoą i zieloną sałatką 211kurczak pozostał miękki i soczysty. Ogórka i smaczliwkę kroimy na plasterki, układamy na talerzu i posypujemy kiełkami lucerny (dla osób, które nie sa na C9 polecam polać jakimś lekkim sosem do sałatek) Quinoę mieszamy z utartym kuminem, wykładamy na talerz ( TU przeczytasz jak dobrze ugotować quinoę). Na końcu kroimy upieczonego batata w grube frytki przekładamy na talerzu plastrami kurczaka
Quinoa Raz!
Makaron po florencku 238maśle. Następnie dodajemy osączone z zalewy, pokrojone w paski pomidory suszone, czosnek przeciśnięty przez praskę, zalewamy bulionem i śmietanką, dodajemy przyprawy oraz mozarellę pokrojoną w plastry, dusimy aż sos zgęstnieje. Dodajemy szpinak, dusimy 3 minuty aż zwiędnie. Podajemy z ugotowanym makaronem
słodki bratek
Pasta z tuńczyka, pasta tuńczykowa 148ilość dodatkiem na wierzch kanapki. Ja do zrobienia pasty użyłam tuńczyka w oleju i właśnie ten olej też dodałam do pasty, żeby nie była mdła. Jeśli używacie tuńczyka w sosie własnym, dodajcie 2-3 łyżki oliwy lub oleju, szczególnie jeśli użyjecie chudego lub półtłustego sera białego. Dość gadania, pora robienia. Pastę zrobicie w 5-10 minut. Drukuj Pasta z tuńczyka
Mieszam w Garnku
Surówka z czerwonej kapusty 152dodajemy drobno pokrojoną cebulę, starte jabłko ( na grubych oczkach) ,marchewkę oraz posiekaną zieloną cebulkę lub koperek. Przyprawiamy według uznania solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Przygotowujemy sos. Śmietanę łączymy z majonezem i musztardą. Mieszamy i polewamy naszą kapustę. Dokładnie całość mieszamy i gotowe
noteskulinarnyfiga
Ciasto kruche z połówkami jabłek 165wymieszanymi z odrobiną mleka. Pieczemy w 180 stopniach (góra-dół) przez około 40-45 minut. Przed podaniem delikatnie studzimy, ale warto jeść je jeszcze na ciepło z lodami lub sosem waniliowym. Smacznego! Artykuł Ciasto kruche z połówkami jabłek pochodzi z serwisu Analiza Smaku
Analiza Smaku
WIOSENNA ZUPA Z POKRZYWY 181listków młodej pokrzywy ● 300 g ziemniaków ● 2 cebule ● 1 litr wody ● bulion warzywny bio (1-2 kostki) ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● 15 cl śmietany kremówki lub śmietany do sosów i zup ● sól, pieprz ● pestki dyni (opcjonalnie) Przygotowanie: Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pokrzywę opłucz (załóż rękawiczki!), oberwij listki, jeśli pokrzywa jest młoda, możesz również użyć gałązki. Ziemniaki obierz, pokrój
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska