sosy - 72234 przepisów (strona:2685/4816)

Surówka z kiszonej kapusty(wersja 1) 159

oczkami. Dodaj kapustę, olej i przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Gotową surówkę możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.     Surówka pasuje do… Schabu w sosie własnym Kotletów drobiowych z serem i majonezem Gniazdek z mięsa mielonego Kotletów drobiowych mielonych Kotletów rybnych siekanych

Kulinarne S.O.S.
Krokiety z kapustą i grzybami 181

usmażenie w lodówce. Znam również osoby, które takie krokiety mrożą, by dowolnego dnia mieć danie na szybko.   Sprawdź też… ** Śledzia z cebulką ** Śledzia po polsku ** Rybę w sosie ananasowo-keczupowym   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody (może być zwykła lub gazowana) 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 500 g kapusty

Kulinarne S.O.S.
Surówka z kiszonej kapusty(wersja 2) 138

składniki połącz ze sobą. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, olej oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce.     Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane

Kulinarne S.O.S.
Ryba po meksykańsku 206

kroku dodajemy paprykę pokrojona w kostkę, pomidory oraz fasolę razem z wodą. Potem dodajemy również pozostałe składniki: czosnek pokrojony w plasterki, przyprawy. Gotujemy wszystko 3 minuty. W końcu do sosu delikatnie wkładamy rybę i wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 10 min. Finalnie doprawiamy do smaku. Artykuł Ryba po meksykańsku pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Falafel z ciecierzycy 137

kotleciki, które najczęściej przygotowuje się z ciecierzycy, ale są też przepisy z bobu. Jest to bardzo popularne danie w krajach arabskich. najczęściej podawany jest w picie, z warzywami oraz sosem, często na bazie tahini. W dzisiejszych czasach falafel stał się popularny w wielu barach typu fast food. Samo przygotowanie nie jest skomplikowanie i nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych. Polecamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Frytki z cukinii 193

Następnie słupki cukinii przekładamy na blaszkę do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (grzanie góra-dół). Pieczemy przez około 20 minut, aż się skorka zarumieni. Podajemy z ulubionymi sosami. Artykuł Frytki z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
KALAFIOR W POMIDORACH 180

zostawiam w takiej postaci. Dodaję je do rondelka z cebulą i czosnkiem, wrzucam suszone zioła i doprowadzam do wrzenia. Dodaję koncentrat pomidorowy. Doprawiam solą i pieprzem. Kalafiora zalewam powstałym sosem i wstawiam do piekarnika na 30 minut. 7 minut przed końcem pieczenia wyjmuję kalafiora z pieca i posypuję parmezanem. Zapiekam. Podaję z ugotowaną kaszą owsianą. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Grzanki po grecku 172

Włóż obok morele suszone, żeby feta lekko się rozpuściła. Na kromkę chleba połóż rukolę, marynowaną cebulę, pomidora, morele i przykryj drugą kromką. Przygotuj tak samo drugą grzankę. Podawaj z sosem jogurtowym. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding-left

wiecejwarzyw.pl
Kokosowy krem z kalafiora 130

mleka" kokosowego: chłodnik kokosowo-jabłkowy curry z ciecierzycą i kurczakiem keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera curry z kurczakiem zupa tajska tajska zupa z kurczakiem pulpeciki wołowo-wieprzowe w sosie azjatyckim   kurczak w mleku kokosowym   domowy likier kokosowy   sernik kokosowy bounty na zimno   wegańska kokosowa owsianka z owocami   kokosowe ciasto z jabłkami   Kokosowy krem

Kulinarne przygody Gatity
PASZTET Z CIECIERZYCY I CZERWONEJ SOCZEWICY 183

warzyw. Dobrze trzymający formę i bardzo podzielny. Najlepszy na kromce pełnoziarnistego chleba lub opieczonej pszennej bułeczce.  Można podać na obiad, np. z mizerią z ogórka, sałatką grecką lub sosem tzatziki. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce, obsmażamy, a następnie dodajemy suchą kaszę i soczewicę, zalewamy bulionem i gotujemy do wchłonięcia płynu i miękkości warzyw. Po wystygnięciu

cool and minty
Indyk pieczony 149

Przepis pochodzi z książki "Wędliny domowe". Mięsko wychodzi pyszne i delikatne. Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: około 1 kg filetu z indyka 2 łyżki octu winnego 6 łyżek sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka ziół prowansalskich sól pieprz 1. Fileta natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Wlać ją do worka foliowego i umieścić tam filet

kruche babeczki
Raclette z kiełbasą i brokułami 129

podać kawałki bagietki wcześniej skropione oliwą i posmarowane czosnkiem, opieczone na górnej płycie raclette. Do dania pasują również różnego rodzaju marynaty lub kiszonki. Możemy również podać ketchup lub inny sos… Wszystko co lubimy jest dozwolone, tu nie ma ograniczeń! Smacznego

Tajemnice Smaku
Gravlax w Buraczkach – Marynowany Surowy Łosoś 109

możemy przechowywać zawinięty najlepiej w papier do pieczenia do 2 tygodni. Łososia można podawać na różne sposoby: – jak carpaccio, posypane wędzonym twarożkiem i lekko skropione oliwą – z sosem chrzanowym , koperkowym, czosnkowym.. – lub zajadać się jak sashimi -lub??? A to już Wasza tajemnica smaku   Inspiracją był przepis Jamie’go Oliviera z książki Kulinarne wyprawy Jamiego

Tajemnice Smaku
Czekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem 104

dodajemy pokrojone w plasterki banany i rum, chwilę podgrzewamy aż alkohol wyparuje, uważając żeby banany się nie rozpadły. Naleśniki smarujemy serkiem waniliowym, dodajemy banany, składamy w trójkąty i polewamy sosem, który powstał po karmelizacji bananów

Tajemnice Smaku
Passata – sos pomidorowy – przecier pomidorowy 110

pasteryzujemy. II Przepis – PASSATA BEZ PESTEK Do przygotowania passaty potrzebna nam będzie wolnoobrotowa wyciskarka do soków z sitem o dużych oczkach (jeżeli nie posiadamy wyciskarki, a chcemy uzyskać sos pomidorowy bez pestek, wystarczy ugotowane pomidory z “I przepisu” przetrzeć przez gęste sito). Przy tym sposobie nie musimy ściągać z pomidorów skórki. Umyte i pokrojone na mniejsze kawałki

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania