sosy - 72734 przepisów (strona:2685/4849)

Sałatka jarzynowa z aromatyczną musztardą 134

Czasami warto „zaszaleć” i dodać coś od siebie. Tym razem poszliśmy za ciosem, namową naszej koleżanki, by dodać musztardę ze smażoną cebulką. Wyszła delikatna, lekko słodkawa sałatka z aksamitnym sosem majonezowo-musztardowym. Składniki: 3 ziemniaki 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 2 jajka 1 mała puszka groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy  ze smażoną cebulką sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Potrawy wielkanocne 158

bułki znajdziesz tutaj: Bułeczki drożdżowe z kukurydzą Chrupiące krokiety ziemniaczane to doskonały zamiennik zwykłych ziemniaków. I choć ziemniaki z szybkowara kocham miłością niezmienną, to takie krokiety podane z sosem pieczarkowym są obłędne! Jeszcze jedna potrawa z ziemniaków - kluski śląskie nadziewane białą kiełbasą , bo tej nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Kluski są smaczne, miękkie i nadziane pysznym nadzieniem. Do okraszenia

MamaOskarka
Penne di montagna 136

poddusić aż alkohol odparuje. Dodać starty ser gorgonzola i wymieszać. Zmniejszyć moc palnika i dusić do rozspuszczenia się sera. Doprawić pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu. Dokładnie wymieszać.  Podawać przyzdobiony kawałkami gorgonzoli lub natką pietruszki. Smacznego

Zielona Kuchnia
ZUPA JARZYNOWA Z TUŃCZYKIEM 160

jest właśnie to danie. Na początku gotuje się warzywa do miękkości z na sam koniec dodaje się pozostałe składniki. Składniki: 50 g wędzone boczku 2 puszki tuńczyka z sosie własnym 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 1 por 1 marchew 2 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego sól pieprz skórka z 1 cytryny 200 ml śmietanki 2 łyżki kaparów pietruszka

Kuchnia w oparach
[Wielkanoc] Jajka faszerowane na 6 sposobów 160

oraz cayenne miksujemy na gładką masę, którą nadziewamy jajka. Koperek oraz zielone oliwki drobno siekamy i posypujemy nimi jajka. Jajka faszerowane tuńczykiem Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka chrzanu Sól/pieprz do smaku wg uznania Kilka rzodkiewek Drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Jajka gotujemy i przygotowujemy jak w pierwszym przepisie. Żółtka

Kate's Kitchen
Pasztet z fasoli z grzybami – kuchnia podkarpacka 196

podania oraz pasujące dodatki sprawiają, że nazwa pasztet pasuje do tego dania. Można go podawać do chleba, jako zimną przekąskę, ale można też go podgrzać i podać z sosem grzybowym na kolację. Przepis pochodzi od Koła Gospodyń Wiejskich „Komorowianka” z Komorowa koło Kolbuszowej. Pasztet z fasoli z grzybami - kuchnia podkarpacka Składniki na foremkę 13x26 cm: 400 g fasoli „jasiek

Trzeci talerz
Budyń z ryżu 129

jakim tylko chcesz! Ja Ci daję przepis na klasyczny waniliowy, ale sam już robiłem z mango i czekoladą (na zdjęciu) – przy blendowaniu dodałem obrane mango i udekorowałem sosem czekoladowym. Bardzo fajnie sprawdzi się z sezonowymi owocami, kilkoma kostkami czekolady w środku lub ulubionym syropem. Ja jednak najbardziej polecam Ci wersję podstawową, waniliową. Taki budyń ryżowy jest najlepszy. Polecam

Blendman
Jak odchudzić wielkanocny stół? 153

też raczej nie pomaga w tej kwestii...   Na szczęście jest kilka świątecznych trików, które można łatwo wprowadzić w życie: Majonez mieszaj z jogurtem naturalnym. Zdecydowanie obniży to kaloryczność sosu, nawet o połowę, a nie wpłynie znacząco na smak. Jest to idealne rozwiązanie np. do sałatki jarzynowej. Jaja nadziewaj zdrowymi, niskokalorycznymi produktami. Czym możemy nadziewać jajka? Np. pastą z awokado

Z notatnika dietetyka
Szaszłyki z białej kiełbasy i ciasta francuskiego 175

patyczek z delikatnym odstępem pomiędzy jednym a drugim. Tak samo postępujemy z pozostałymi. Przygotowane szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200ºC piekarnika na ok 20 minut. Podajemy z ulubionym sosem lub jako dodatek

Kuchnia w czekoladzie
Kotleciki Marsylianki 202

Kotleciki Marsylianki Takie kotleciki uwielbiają dzieci, ale również są idealne jako przekąska lub danie obiadowe podane z frytkami i sosem Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa do kurczaka ·        Oregano

Kulinarna Chwila
BEZY ZIEMNIACZANE 130

Bezy ziemniaczane to upieczona masa ziemniaczana o nucie sera. Idealne do mięs i sosów. Składniki: 1 kg ziemniaków 3 jajka 1/2 szkl. śmietany 50 g sera żółtego startego 2 łyżki masła sól pieprz olej Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zemleć je. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do ziemniaków dodać masło, żółtka

Kuchnia w oparach
MINI BEZA PAVLOVA Z OWOCAMI 149

około godziny. Powinny być suche z zewnątrz i piankowe w środku. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wyłożyć ją na przestudzone bezy. Wierzch udekorować owocami i polać sosem variegato malinowym

Zrób to smacznie
Curry z kalafiorem i ziemniakami 247

Bardzo aromatyczne ale nie ostre danie. Idealne w połączeniu z chlebkami naan. Moja 2 letnia córka zjada podwójna porcje. Bo kto nie lubi dobrze doprawionych ziemniaków w sosie pełnym smaku? Składniki (4 porcje): 0,5 kg ziemniaków 1 kalafior 2 marchewki 0,5 szklanki czerwonej soczewicy 400 ml pomidorów z puszki 400 ml mleka kokosowego z puszki 200 ml wywaru

Mohiella
Pieczona Młoda Wieprzowinka 165

zakończeniu pieczenia, ważne jest aby mięso pozostało we własnych sokach co najmniej przez 2-3 godzinki. Ps. Mięso można spokojnie podać na ciepło, krojąc w grubsze plastry i polewając sosem

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania