układamy pałki kurczaka. Na sam koniec kurczaka zalewamy bulionem i sokiem z pomarańczy. Pałki kurczaka pieczemy ok. 45-55 minut na złoty kolor. W czasie pieczenia kurczaka polewamy sosem zbierającym się na dnie naczynia. Kurczaka podałam z plastrami pomarańczy wcześniej obsmażonymi na patelni z 1 łyżką oliwy. **** PREPARAZIONE Riscaldate il forno a 200 gradi. Tagliate i finocchi a fettine
La grande e la piccola cuocadziś je uwielbiam. Jedną z moich ulubionych jest łosoś. Przygotowuję go na wiele sposobów, a to mój ulubiony. Smażony filet z łososia na szpinaku baby w kremowym sosie. Minimalna ilość składników potrafi zdziałać cuda, kocham to połączenie smakowe. Do przygotowania perfekcyjnie usmażonej ryby, potrzebujecie nieprzywierającej patelni i dobrze rozgrzanego oleju. SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 filety z łososia
kulinarnyJawyjątkowo uniwersalna zupa, którą możesz podać z makaronem, zacierkami lub kluskami lanymi. Ten rosół jest świetną bazą do innych zup. - stary, sprawdzony przepis - super baza pod zupy oraz sosy - idealny pomysł na pierwsze danie
AniaGotuje.plrobię to dwukrotnie – jajko, bułka, znów jajko i bułka. I smażymy na oleju na złoto z każdej strony. Podajemy do barszczu lub w towarzystwie ketchupu i innych sosów. Smacznego
Słodkie okruszkiduże piersi z kurczaka 8 pieczarek 1 opakowanie serka typu almette o smaku śmietankowym ze szczypiorkiem lub cebulką Sól, pieprz do smaku 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Sos szpinakowy: 1 opakowanie mrożonego szpinaku (użyłam rozdrobnionego bo taki akurat miałam) 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 250g serka mascarpone 50g drobno startego sera parmezan Pieprz do smaku Dodałam także kilka
Kuchnia w czekoladzieDokładamy miód, koncentrat pomidorowy, pokrojone drobno śliwki, doprawiamy pieprzem, 10 minut prużymy i studzimy. 4. Śledzie kroimy na małe kawałki i układamy w naczyniu warstwami: Śledź, sos, śledź i tak do wyczerpania składników. 5. Chłodzimy w lodówce, najlepsze są na drugi dzień. 6. Smacznego
Kulinarna Chwilawydaniu Jeśli chodzi o przyprawy i składniki nadające temu daniu odpowiedni smak i aromat, to są to przede wszystkim olej sezamowy oraz aminokwasy sojowe . Stanowią one rewelacyjny zdrowy zamiennik sosu sojowego. Z nimi praktycznie każda potrawa o azjatyckim rodowodzie jest w zasięgu możliwości! Wprost uwielbiam z nich korzystać! Są one już dostępne także w Polsce. Nie ma więc żadnych przeciwwskazań
Modern Cave Girlmożemy spełnić jego zachciankę:) Ciasto przygotowuje się bez grama drożdży, bez żmudnego zagniatania, bez wyrastania. Wystarczy wymieszać kilka składników i rozprowadzić je na patelni. Do tego ketchup zamiast pomidorowego sosu (ma być na szybko, prawda?) i kilka podstawowych dodatków takich jak szynka i ser. Po około 20 minutach pizza jest już gotowa. Jak widzicie, robi się ją błyskawicznie. Ciasto
Smaki Na TalerzuMięciutkie, delikatne placki z ugotowanych ziemniaków to niezbyt oczywiste ale przepyszne połączenie z kapustą kiszoną. Wyśmienicie smakują podane same jak i również z sosem grzybowym czy pieczeniowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg ziemniaków 300 gram kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko sól i pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ziemniaki
Blog kulinarny S9.PLlubi) 1/2 cebulki siekany koperek / szczypiorek jogurt naturalny Sposób wykonania: 1. Ser biały rozdrobnić widelcem. Cebulkę drobno posiekać. 2. Z puszki z rybą odlać część oleju lub sosu pomidorowego. Pozostałą zawartość połączyć z serem. Dodać cebulkę, szczypiorek lub koperek i jogurt naturalny - tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Dokładnie wymieszać. Smacznego!!! Z rybą w pomidorach
Kuchnia domowa AniDziś mam dla was przepis na pyszny gulasz wieprzowy ze schabu, z dodatkiem fasoli, marchewki, cebuli i kolorowej papryki. Gulasz zrobiłam w sosie pomidorowym. Wyszedł bardzo smaczny, sycący i rozgrzewający. W sam raz na jesienno - zimową pogodę. Ten gulasz można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem czy pieczywem. Wszystko według gustu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Waniliowe ImprowizacjePasta z uprażonych orzechów włoskich to świetny dodatek do ciast, deserów, owsianek, napojów, sosów i dressingów. Zastosowań jest mnóstwo! I na dodatek banalnie prosta do przygotowania, tak jak Tahini . Pasta jest aromatyczna, zdrowa i nie znajdziemy w niej żadnych sztucznych dodatków. Do jej przygotowania najlepiej użyć mocny blender kielichowy, przy ręcznym będzie potrzeba trochę cierpliwości Składniki: 3 szklanki orzechów włoskich
Oryginalny smakwyciągamy wszystko łyżką cedzakową na talerz, odstawiamy. W tym czasie siekamy natkę pietruszki i mieszamy ją z oliwą, sokiem i skórką z cytryny, oraz ognistą mieszanką przypraw. Tak powstałym sosem skrapiamy ugotowane warzywa i rybę, dodajemy pora, ponownie delikatnie doprawiamy i posypujemy skórką, od razu podajemy. Sałatka z dorszem powinna być w temperaturze pokojowej. Smacznego! The post Sałatka z dorszem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś mam dla was kolejny przepis na pizzę. Tym razem kolorowa pizza na drożdżowym cieście, z cebulą, porem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi. Do tego jeszcze ketchup jako sos, szynka i ser. Pizzę zrobiłam na patelni, więc można przygotować smaczną pizzę nawet w razie awarii piekarnika, czy jego braku. Pizza wyszła bardzo smaczna, soczysta i pyszna. Do tego ładnie kolorowo wygląda
Waniliowe Improwizacje