Składniki: -2 średniej wielkości marchewki -pomarańcza -płaska łyżeczka cukru -szczypta soli Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Skropić sokiem z połowy pomarańczy
Kulinarne przemysleniaTradycyjne buraczki do obiadu na szybko Dziś mój jesienny i zimowy ulubiony dodatek do dania głównego tradycyjne buraczki do obiadu. W moim domu rodzinnym buraczki na
Dieta moja pasjaSerniki w wersji słonej i słodkiej są również popularne we Francji, które przyjęły tutaj z angielskiego nazwę « cheese-cakes ». Ten, który Wam dzisiaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSurówka z białej kapusty jak z chińskiej restauracji to jedna z tych surówek, która nigdy się nie nudzi. Jeśli jadacie dania z chińskich barów, to pewnie
Di gotuje(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poznaj moj przepis na pyszną, domową marchewkę duszoną w lekkim sosie musztardowym. Wyjątkowy i tradycyjny przepis krok po kroku. Dodatek musztardy i ziół
Olcia gotuje!Socca to znany na framcuskim wybrzeżu, a we Włoszech pod nazwą „farinata” chrupiący placek z mąki z ciecierzycy. Na Lazurowym Wybrzeżu podaje się go
FlymetothespoonZiemniaki pieczone z czosnkiem w łupinkach oraz przyprawami. Pyszne i złociste. Pieczone ziemniaki to szybki i prosty sposób na dodatek do mięs pieczonych lub smażonych, potraw
Zasmakuj KuchniPyszna surówka z białej kapusty Smaczny, zdrowy i kolorowy dodatek do obiadu. Surówka jest soczysta i chrupiąca, a dzięki zalewie można ją przechowywać w lodówce nawet
Blog z ApetytemProsta w przygotowaniu tarta z ciasta francuskiego z pomidorkami koktajlowymi i pesto z pietruszki i orzeszków piniowych. Może stanowić przekąskę lub, podana z zieloną sałatą
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNajbardziej lubię pomidory i paprykę o tej porze roku. Są bardzo słodkie, o pięknym kolorze i pyszne 😊 Ten przepis znalazłam w mojej starej "Kuchni Polskiej ", polecam
Kulinarne przemysleniaBezmięsny tatar przygotowany z ugotowanego buraczka ćwikłowego, podany z dodatkiem sosu chrzanowego to danie, które z powodzeniem zaserwować można na przystawkę . Oczywiście jest to tatar warzywny
MeCooksSurówka z surowego kalafiora z rzodkiewką, kalarepą i koperkiem. Nie jest to może propozycja, po którą sięgam często, ale w okresie letnim, lubię przygotować do obiadu
Smaki Na TalerzuProsta surówka z kapusty, marchewki i koperku. Kapustę drobno pokroić. Głąb usunąć. Marchewkę obrać i
BullioSkładniki: 1/4 główki kapusty białej kilka ogórków konserwowych sól pieprz szczypta cukru 1 łyżka majonezu koperek Wykonanie: Kapustę szatkujemy, lekko solimy, ugniatamy dłońmi i odstawiamy na
Walijskie Pichcenie