Yako tako czyli śledź po japońsku

Yako tako czyli śledź po japońsku

Yako tako czyli śledź po japońsku

Śledź po japońsku to jedna z szybszych w przygotowaniu przystawek. 3 przenikające przez siebie smaki - słony, słodki, ostry tworzą świetną kompozycję smakową a wielkość "na jeden kęs" pozwalają się nimi delektować jednocześnie.Składniki (proporcje) : 3 filety śledziowe ala matias pół średniej cebuli 1 średnie słodkie jabłko 1 łyżka majonezu 1 duże jajko koperek kapary pieprz Przygotowanie :Śledzia płuczę z zalewy solnej i zostawiam jeszcze na chwilę w wodzie, jajko gotuję na twardo. Cebulę drobno ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

21 najlepszych przepisów na śledzie na Święta, Sylwestra i Karnawał

Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

MechanikMechanik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śledź, jajko, cebula, jabłka, majonez, koperek, słodkie, przystawki, sałatki, sałatka, przekąski, śledź w zalewie, salatka z jajkiem, sałatka z majonezem, sałatki ze śledziem, sałatka ze śledziem, sałatka śledziowa z jajkiem, sałatka śledziowa

Inne przepisy z Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.