sałatka - 52158 przepisów (strona:2686/3478)

Pierś z kurczaka po meksykańsku 83

Bardzo aromatyczne i pyszne danie dziś przedstawiam. Kurczak szybko jest miękki i soczysty i od razu zajadaliśmy ze smakiem. Zamarynujcie kurczaka dzień wcześniej a będzie jeszcze

Moje Małe Czarowanie
FRANCUSKA QUICHE Z BROKUŁEM I GORGONZOLĄ 89

  Po polsku można by ją ewentualnie nazwać tartą, ale zasadnicza różnica pomiędzy tartą i quiche (czytaj „kisz”) jest taka, że quiche zawsze zawiera masę jajeczno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z lutenicą zamiast majonezu, zdrowo i pysznie 86

Rate this post Surówka z lutenicą zamiast majonezu, zdrowo i pysznie Surówki zazwyczaj robimy z majonezem, śmietaną, sosami w typie vinegret … Ta surówka jest zupełnie

Ogrodnik w podróży
Coleslaw z białej kapusty z granatem 78

Coleslaw z granatem i jabłkiem to pyszny dodatek do obiadu. Wielka garść witamin w jednej misce smakuje wyśmienicie! Artykuł Coleslaw z białej kapusty z granatem pochodzi

Pieprzyć z Fantazją
Sos do jajek 82

Bardzo prosty, kolorowy sos do jajek. Pasuje zarówno na śniadanie, kolację jak i na imprezowy stół. Można go podać również do wędlin i pieczonych mies podawanych

Kulinarne przemyslenia
Kapusta czerwona duszona w winie 83

Kapusta warta grzechu 😊 Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na

Kulinarne przemyslenia
Coleslaw z białą rzepą 115

Coleslaw to zapewne dobrze znana większości z nas surówka z kapusty . Przygotować można ją tylko i wyłącznie z białej kapusty lub połączyć kapustę białą z kapustą

MeCooks
Buraczki zasmażane + film 64

Witajcie, miłośnicy kulinarnych przygód! Dziś na moim kanale przygotowujemy prawdziwą klasykę polskiej kuchni – buraczki zasmażane! To danie, które nie tylko kipi tradycją, ale również rozpływa się

Smakowite Dania
PASTA Z BURACZKÓW I RICOTTY 88

  Wegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ZIELONA SURÓWKA OBIADOWA 71

Ta surówka zawiera wszystko co lubię 😎 A mianowicie: Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego mała puszka groszku konserwowego (200 g) biała część pora (1

Walijskie Pichcenie
Labneh z pieczonymi marchewkami w miodzie 94

Znacie labneh? To niesamowicie kremowy serek, który przygotujecie z łatwością w domu – wystarczy jogurt grecki, gaza i chwila cierpliwości. Stanowi świetną bazę do różnych warzyw

Flymetothespoon
Marchewka gotowana 124

Marchewka gotowana. Marchewka duszona do obiadu. – Czy jest ktoś kto nie lubi marchewki na ciepło? U nas w rodzinie wręcz ją uwielbiamy :) Polecam również przepis

Kulinarne Przeboje
Surówka z czerwonej kapusty, fig i granatu 96

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi figami i granatem to propozycja na bezmięsny dodatek do mięs . Dzięki wykorzystaniu słodkich fig ta wegańska surówka nabiera lekko-słodkiego

MeCooks
Gözleme z jarmużem i halloumi – podpłomyki 97

Gözleme jest tradycyjnym daniem tureckim, nieco przypomina nasze naleśniki albo podpłomyki. Oryginalnie te placki powstają z ciasta yufka wypełnionego farszem. Ja przerobiłam je na prostszą do

Flymetothespoon
PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KONFITOWANĄ CZERWONĄ CEBULĄ, SERKIEM KOZIM I TYMIANKIEM 72

Co powiecie na przekąski z ciasta francuskiego z konfitowaną czerwoną cebulą, kozią roladką pleśniową, miodem, kuminem i tymiankiem? Ta słodko-słona przepyszna przekąska jest idealna na

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska