Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa 277Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć połowę ryżu. Na ryżu położyć połowę mięsa z kurczaka i połowę warzyw, polać połową sosu i tak dalej postąpić z następną warstwą. wierzch sałatki polać sosem i posypać koperkiem. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stop. Zapiekać przez 25 minut. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusi
Biszkopt z jabłkami 232wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(25x40). Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut. Budynie śmietankowe rozmieszać w 0,5 szkl wody, wlać na gotujące się jabłka, zagotować na wolnym ogniu często mieszając. Gorącą
Kuchnia Danusi
Dorsz w cieście 288proponuję rybę w pysznym cieście drożdżowym .Jeżeli nie macie ochoty na dorsza to rzecz jasna może być inna ryba . Ryba ta idealnie smakuje z ziemniaczkami z wody i sałatką colesław. Składniki: filety z dorsza 1 30 g mąki 20 g pokruszonych drożdży 130ml gazowanej wody mineralnej sól , pieprz szczypta czosnku w proszku olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Mąkę rozcieramy
Gorący kąsek
Piwne ciastka 247kwadraty Na środek kładziemy marmoladę i zwijamy po skosie. Tak to wygląda , nie wszystkie będą równe ,ale smak jest najważniejszy. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO Zobacz również: Pyszna sałatka na zimę Bananowiec
W kuchennym oknie Ewy
Kochanie śniadanie... 204tymianek chleb masło pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Warzywa dokładnie myjemy pod zimną wodą. Następnie kroimy pomidorki koktajlowe na połówki, dodajemy rukolę, odsączone kulki mozzarelli, kilka oliwek i polewamy naszą sałatkę oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Chlebek smarujemy masłem. Jajko rozbijamy na patelni, posypujemy tymiankiem, pieprzem i solą. Smażymy ok 2 minut. . Na środek talerza kładziemy pokrojoną paprykę. Smacznego
Aga w kuchni
Ciabatta z oscypkiem i pomidorkami 173minutki w celu podgrzania. Cienkie plasterki oscypka podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Układamy je na kromkach. Pomidory kroimy w kosteczkę, dodajemy posiekany szczypiorek. Przyprawiamy pieprzem i solą. Taką sałatkę nakładamy na kawałki ciabatty. Polecam
Aga w kuchni
Szkoła Gotowanie 219osób zaczynających swoją przygodę z gotowaniem. Książkę można kupić tutaj . Książka jest podzielona na 10 działów: poradnik; zupy i potrawy jednogarnkowe; sosy i dipy; sałaty i sałatki; ryby i owoce morze; mięso; potrawy z jaj; warzywa; ziemniaki; ryż i potrawy z mąki; oraz słodkie potrawy i desery. W każdej części znajdziemy poradnik, składający się z podstawowych
Aga w kuchni
Sałatka z roszponką i cytrusami 184Plasterki cytrusów kroimy na 8 kawałków i odcinamy skórki. Układamy kawałki pokrojonego plasterka ananasa oraz maliny. Przygotowujemy sos z soku z cytryny, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. Polewamy sałatkę sosem przed samym podaniem
Aga w kuchni
Sałatka z roszponką i malinami 239talerzu. Następnie kroimy sera camembert w trójkąciki i układamy na talerzu. Dodajemy kilka malin i rozłupane orzechy włoskie. Pozostałe maliny posypujemy cukrem i rozgniatamy widelcem. Takim malinowym musem polewamy sałatkę przed podaniem
Aga w kuchni
Sałatka wiosenna 178pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Warzywa dodajemy do mieszanki sałat. Składniki do sosu: oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła, pieprz i sól mieszamy w shakerze. Polewamy taki sosem sałatkę i mieszamy. Idealnie pasuje do mięs czy ryb, trochę wiosny w środku zimy
Aga w kuchni
Mini caprese 160Przygotowanie: W podłużnej miseczce układamy listki rukoli. Następnie na zmianę układamy plasterki pomidorków koktajlowych i mozzarelli (najlepiej tych małych, bo pasują wielkością do pomidorków). Sałatkę polewamy oliwą z oliwek i posypujemy suszoną bazylią. Caprese sprawdza się na każdym przyjęciu :) Można każdemu podać z osobna
Aga w kuchni
Sałatka z selerem konserwowym 296szynki konserwowej kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz odcedzony seler konserwowy. Następnie przygotowujemy sos- mieszamy 4 łyżki majonezu z 2 łyżeczkami musztardy dijon. Taki sos przelewamy do naszej sałatki i mieszamy całość. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą
Aga w kuchni
Caprese z oliwkami i bazylią 229zalewamy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na zmianę plasterki pomidorka z mozzarellą. Między niektórymi plasterkami wkładamy świeże listki bazylii. Oliwki kroimy w plasterki i posypujemy nimi sałatkę. Polewamy olejem lnianym i posypujemy suszoną bazylią. Na koniec polewamy, robiąc zygzaki kremem balsamicznym
Aga w kuchni
Makaron z dynią, orzechami, szynką parmeńską oraz prostą sałatką z oliwkami 252ugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Wrzucamy 3/4 startego sera, dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze. Tuż przed podaniem całość posypujemy resztą startego sera oraz włoskimi orzechami. Podajemy z prostą sałatką z oliwkami- sałatę mieszamy z pokrojonymi w plasterki oliwkami i gotowe! Pychota
Mango Papaja