sosy - 72234 przepisów (strona:2696/4816)

Baleron pieczony 134

minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 2 godzin (1 godz na 1 kg mięsa). Po wyjęciu studzimy. Mięsko idealne na kanapki lub można przygotować sos i będzie na obiad :-) Smacznego

kruche babeczki
Makaron udon z ośmiornicą 185

Składniki: 1/4 opakowania makaronu udon 200 g ośmiornicy 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora garść suszonych grzybów mun 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sos sojowy sól, pieprz chili korma curry … Czytaj dalej Makaron udon z ośmiornicą

czarrna od kuchni
PIEROGI Z ŁOSOSIEM (Z BAZYLIOWYM MASEŁKIEM) 168

pojedynczo pierogi, czekam aż wypłyną i wyławiam.  W rondelku rozpuszczam masło. Listki bazylii płuczę pod bieżącą wodą, siekam i wrzucam do masła. Dodaję odrobinę soli i pieprzu. Powstałym sosem polewam ciepłe pierogi. SMACZNEGO! * Jeśli nie masz pod ręką klarowanego masła, możesz zrobić je samodzielnie. W rondlu rozpuszczam kostkę masła i podgrzewam, aż na wierzchu pojawi się piana. Usuwam

W kuchni Karmel-itki
Kasze – zdrowie na talerzu 116

zmianę włączane do menu bardzo wzbogacają codzienne posiłki. Do tego dochodzi jeszcze możliwość przyrządzania kasz na wiele różnych sposobów . Te dość powszechnie stosowane są jako dodatek do zup i sosów. Z kasz można robić własne wypieki piekarnicze, dodawać je do ciast, serwować w połączeniu z warzywami albo twarogiem. Doskonale sprawdzą się także jako farsz i składnik deserów. Wiele odsłon

e-PrzepisyKulinarne
szybkowar-pyszne gołąbki z suchym ryżem,łopatką wieprzową... 160

rozwalą się przy wyjmowaniu) wyjąc do miski, wyjąć sitko, i wywar wylać do garnka mniejszego, dodać mąkę, śmietanę, sok pomidorowy, [ostawić na ogniu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu, do smaku doprawić solą, pieprzem, wsypać posiekaną natkę pietruszki - gołąbki z mielonym mięsem łopatki wieprzowej wymieszane z suchym ryżem i gotowane w szybkowarze, nadzienie jest smaczne i ryż miękki.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Steki z polędwicy w sosie grzybowym - steki z polędwicy z jelenia 301

dłonią (nie używać tłuczka do mięsa). Smażyć na maśle z dodatkiem oleju z obu stron na rumiano (w środku mięso powinno mieć 50 stopni). Steki przełożyć na patelnię z sosem i zagotować. Podawać

królestwo garów
Przepis na pieczone burgery z indyka z warzywami 125

burger z indyka. W ten sposób ma on jeszcze mniej tłuszczu. Warzywa dodane do masy poprawiają smak i dodają witamin. Takiego burgera najlepiej zjeść w pełnoziarnistej bułce polanej domowym sosem jogurtowo-czosnkowym i wypełnionej rukolą i pomidorem. Stopień trudności:  łatwe w przygotowaniu Liczba porcji:  3 Typ potrawy:  kolacja Składniki: 300 g mielonego mięsa z piersi indyka

jakszef.pl
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami. 369

zrobiłam pyszną zapiekankę. Kiedyś, robiłam już podobną, ale z ziemniakami. Tym razem z makaronem i to był świetny pomysł. Spróbujcie koniecznie. Podaję składniki na dwie porcje. Zapiekankę, podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 150 g. makaronu 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 4-5 łyżek kukurydzy 1/2 papryki czerwonej 1/4 papryki żółtej kilka różyczek brokuła 200 g. sera żółtego 1/3 szklanki

Agusiowe smakołyki
Muszle makaronowe faszerowane szpinakiem z fetą. PRZEPIS 146

delikatnie wymieszaj. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż pomidory (jeśli są w całości, rozdrobnij), dopraw solą i pieprzem, skrop odrobiną oliwy. Każdą muszę wypełnij farszem, układaj dość ciasno na sosie, piecz pod przykryciem w 180 stopniach około 30 minut. Rada: muszle możesz też przygotować w wersji wegańskiej, zastępując fetę tofu. Artykuł Muszle makaronowe faszerowane szpinakiem z fetą. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS 140

boczku i zepnij wykałaczkami. Drugą cebulę pokrój w plastry, rozłóż je na dnie żaroodpornego naczynia, na nich połóż roladki. Piecz w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawaj z sosem cebulowym, który wytworzy się w brytfance. Rada: roladki możesz też zrobić z mięsa z indyka lub ze schabu. Artykuł Roladki paprykowe z kurczaka zawijane w boczku. PRZEPIS pochodzi z serwisu

Kulinarna Polska
Fasolka z okrą i chorizo 163

Takie trochę danie indyjsko - hiszpańskie wyszło. Aromatyczne chorizo, klejąca okra i fasolka w sosie pomidorowym to połączenie idealne. Spróbujcie a nie pożałujecie. Lubię takie nieoczywiste połączenia, aby potem stworzyły idealne danie. Okra, fasolka, chorizo, danie idealne. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Penne à la carbonara 119

podsmażamy z boczkiem na tłuszczu, który się z niego wytopił. Na patelnię wlewamy śmietankę i zagotowujemy, aż zgęstnieje. Dodajemy odsączony groszek, mieszamy. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Sos mieszamy z ugotowanym makaronem i podajemy posypując startym parmezanem. Smacznego! Artykuł Penne à la carbonara pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik na owsianym spodzie z karmelem z daktyli i popcornem FIT 136

pozostawiamy do namoczenia na 30 minut, odcedzamy. Z daktyli usuwamy pestki. Wszystkie składniki na karmel umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładko. Dodajemy więcej mleka, jeśli chcemy, aby sos był bardziej płynny. Gdy uzyskamy już preferowaną konsystencję i gładkość, przekładamy karmel na ostudzony sernik. Na wierzch sernika układamy uprażony popcorn i podajemy. Smacznego! Artykuł Sernik na owsianym spodzie

Be Fit Be Strong
Łosoś ze szpinakiem i gorgonzolą 155

Łosoś ze szpinakiem i gorgonzolą w sosie śmietanowym to pyszna propozycja na obiad. Świetnym dodatkiem do tego dania będzie makaron razowy w formie szerokich wstążek. Jeśli lubicie sery pleśniowe o łagodnym smaku, to koniecznie wypróbujcie nasz poniż The post Łosoś ze szpinakiem i gorgonzolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania