sosy - 72734 przepisów (strona:2701/4849)

Szynka pieczona w marynacie musztardowej 190

mięso wystygło, wyjęłam je z zalewy i schłodziłam w lodówce. Mięso można podać również od razu po upieczeniu, krojąc je na grubsze plastry i polewając powstałym podczas pieczenia sosem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na mięsa pieczone i gotowane, np.: schab pieczony w cebulowej marynacie (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/schab-pieczony-w-cebulowej-marynacie.html), https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pieczen-z-miesa-mielonego.html), pieczeń

Waniliowe Improwizacje
Placuszki a'la pizza 820

lekkiego zarumienienia się. Po przewróceniu placków na ich wierzchu ułożyć kawałki sera oraz plasterki pieczarek. (Ser powinien delikatnie się roztopić.) Placki podawać z pomidorkami koktajlowymi i opcjonalnie z dowolnym sosem. W przepisie użyłam serka topionego w plastrach Cheddar od Sertop

Di gotuje
Grochówka kryzysowa 186

gotowaniu zupy, też dobra wyjdzie. PRZEPIS GROCHÓWKA KRYZYSOWA Składniki grochówka kryzysowa (ok 4 litry zupy): 400g grochu suchego w połówkach kości i resztki mięsa, skóra z kaczki pieczonej (również sos z pieczenia) – można pominąć w wersji wege, można zastąpić kawałkiem kiełbasy czy boczku coś z włoszczyzny co mamy np: 1 korzeń pietruszki, 1 plaster selera korzeniowego, plaster kapusty białej

Dorota Smakuje
Co zrobić, aby koncentrat pomidorowy był bardziej aromatyczny. 197

oncentrat ( przecier ) pomidorowy nabierze więcej pięknego aromatu, gdy tuż przed dodaniem go do zupy, sosu itp. podsmażymy go na patelni, lub w rondelku na oleju lub maśle. Podsmażamy go na dość dużym ogniu przez kilka minut, cały czas mieszając, aby się nie przypalił.         Pozdrawiam serdecznie

Przepisy i porady kulinarne
Gulasz z indyka z pieczarkami i marchewką 259

gdzie panie kucharki podawały nam z gulasz z kaszą, z wyglądu niezachęcający, ale w smaku obłędny. Najprostszy, ale najsmaczniejszy. Gulasz jest dla mnie świetnym pomysłem na obiad – duży gar sosu, do tego dowolny dodatek i sycący obiad dla masy ludzi gotowy. Przepis na gulasz z indyka na pewno się Wam spodoba. Delikatne kawałki mięsa, rozpadającego się pod widelcem, do tego

Smaczna Strona
TOSTY Z SEREM I SZYNKĄ 170

kiszonym ogórkiem to prosta i smaczna propozycja na ciepłe śniadanie lub kolację. Dodatkami mogą być także pomidory, cukinia, cebula, pieczarki, papryka, ogórki wszelakie, warzywa, te świeże lub marynowane, rozmaite sosy, np. czosnkowy, tatarski lub pasta ajwar. Gorące tosty podaję ze świeżą rukolą i dobrym kakao. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów szynki 2 ogórki kiszone

Zasmakuj Kuchni
Ziemniaki hasselback 127

piecz ziemniaki przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Na ostatnie 5 minut włącz termoobieg. Po wyjęciu posyp je parmezanem. Podawaj z ulubionymi sosami i dodatkami. Informacje dodatkowe Wartości odżywcze (1 sztuka): Kcal: 81 | Białko: 1,9 | Węglowodany: 16,4 | Tłuszcze: 1,1 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając

Przepisy na widelcu
Kurczak w sosie pomidorowym 197

Filet z kurczaka w sosie pomidorowym z koperkiem, lekko pikantny, idelany do makaronu typu rurki. Składniki: 2 duże filety z kurczaka, pęczek koperku, 750 ml bulionu rosołowego, ok 100 g przecieru pomidorowego, szczypta chilli, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka suszonych pomidorów, łyżka mąki, szczypta soli, pieprzu Przygotowanie: Filety kroimy jak na kotlety, lekko rozklepujemy. Obtaczamy w mące. Smażymy na niewielkiej

Lena Gotuje
Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym 221

chwilę rękami. Marchewkę i ser trzemy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę - wszystko dodajemy do kapusty. Z jogurtu, majonezu, soku z cytryny i cukru robimy sos, który wlewamy do warzyw, mieszamy. Doprawiamy według własnego uznania. Surówkę wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Makaron z boczkiem i jajkiem 179

ciasta bez jajka, tylko z mąki, wody i odrobiny oleju, a nawet bez oleju. Przygotowywał się też do rosołu kluseczki. albo lane kluski oraz kluseczki do zup i sosów. Polecam Wam też nasze ulubione przepisy na obiady w 15 minut, czyli proste, szybkie obiady znajdziecie tutaj. Czy Makaron z boczkiem i jajkiem to trudne danie? Nie, bo każdy dzieciak

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka Coleslaw z kalarepą (Insalata Coleslaw con cavolo rapa) 175

majonezem i octem . **** In una ciotola mescolate lo yogurt con la maionese e l'aceto. Do salaterki przekładamy kalarep ę , marchew i cebulę a na sam koniec wlewamy sos majonezowy; doprawiamy sol ą i pieprzem. Surówkę dokładnie mieszamy, schładzamy w lodówce przynajmniej 1 godz. **** In una ciotola trasferite le carote, il cavolo rapa e la cipolla, aggiustando di sale

La grande e la piccola cuoca
Kalafior w panierce z zatarem 154

średnio rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor (kolor kotleta będzie zależał od barwy zataru). Odsączać na ręczniku papierowym. Podawać np. z marchewką z groszkiem. Ja dodatkowo przygotowałam sos kokosowo-arachidowy

Weekendy w domu i ogrodzie
Ryżowa sałatka z tuńczykiem 158

akurat skończyło mi się pieczywo, to zdecydowałam się na wersję z ryżem 😁 Ryżowa sałatka z tuńczykiem - przepis na 2-3 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: puszkę tuńczyka w sosie własnym, 3 łyżki groszku konserwowego, 3 łyżki kukurydzy, pół szklanki ryżu jaśminowego, sól i pieprz do smaku, szczyptę cząbru, szczyptę chili. 1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie i odstaw

Z notatnika dietetyka
Polskie hot dogi z Chicago 151

tych biednych, ale głównymi nosicielami to ci, których stać na wycieczki do Chin i narty we Włoszech :) Drugi wniosek - ludzie nie potrafią gotować, bo z półek znikają głównie gotowe sosy w słoikach, co mnie osobiście cieszy, bo ja kupuje inne produkty, ale trochę przeraża :) Sam przepis wpadł mi w ręce przez przypadek. To znaczy ja myślę, że to przypadek

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotleciki ryżowe z łososiem 199

warto przyrządzić z niego coś pożywnego. Moja propozycja to ryżowe kotleciki z łososiem i groszkiem. Proste do przygotowania i lekkie – świetnie smakują same jak i z surówką czy sosem jogurtowym. Kotleciki ryżowe z łososiem i groszkiem: 300 g ugotowanego, białego ryżu (3 torebki) 150 g wędzonego na gorąco łososia (można zastąpić inną wędzoną rybą lub tuńczykiem z puszki

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania