lekko posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 3. Naczynie wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 210st.C. i piec około 45-50 minut. W czasie pieczenia, mięso często podlewać sosem z dna naczynia. 4. Tak przygotowane danie podawać z ziemniakami z wody lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciChrupiące pieczarki z farszem szpinakowym będą doskonałą przystawką na imprezę ze znajomymi. Podane ze sosem czosnkowym smakują wyśmienicie. Można je przygotować wcześniej, a przed przyjęciem odgrzać w piekarniku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500g pieczarek (najlepiej większych) 200g szpinaku 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 15g żółtego sera ząbek czosnku 3 łyżki masła 1 mała cebula olej do smażenia
Danka Pichcipyszną i chrupiącą przekąskę możemy sobie przygotować w domu. Nasze pociechy z pewnością będą z nich zadowolone. Podane z kolorową surówką z sałaty lodowej ( przepis ) i ulubionym sosem (w moim przypadku był to tysiąca wysp) mogą stanowić idealną przekąskę na spotkanie w gronie znajomych czy przyjęcie rodzinne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500g filetu piersi z kurczaka 4 łyżki płatków
Danka Pichcitych roladek nie poświęcimy dużo czasu. Jest to danie stosunkowo proste i raczej każdy powinien sobie z nim poradzić. W efekcie końcowym uzyskamy pyszne i soczyste roladki drobiowe w sosie śmietanowym. Można je podawać według uznania. Ja postawiłam na surówkę i kaszę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka (filety) 8 plasterków szynki gotowanej 8 plastrów sera żółtego
Danka Pichcicieście francuskim. Mimo, że obie potrawy robi się z tych samych składników to efekt końcowy jest zupełnie inny, a smak niepowtarzalny! Taki gyros szpinakowy można podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym, tysiąca wysp czy z ketchupem. Gorąco polecam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego około 300 g filetu z kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki
Danka Pichcipatelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć pokrojonego kurczaka. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na wielkość blachy lub na kształt koła. Przełożyć do blachy wysmarowanej tłuszczem. Ciasto posmarować przygotowanym sosem. Wyłożyć podsmażonego kurczaka i pozostałe składniki. Posypać startym serem. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. 5. Tak przygotowaną pizzę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st.C. i piec
Danka Pichciwody. Następnie dodać por i podsmażone mięso. Wymieszać i poddusić 2-3 minuty. Następnie całość zalać mleczkiem kokosowym, dodać curry, doprawić solą i pieprzem. Smażyć około 5 minut, aż sos zgęstnieje. 5. Podawać z ulubionym makaronem lub ryżem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci