Czas Przygotowania : 2,5 h Gotowe w : 2/3 dni Kilka a może i nawet kilkanaście lat temu pierwszy raz miałam okazje skosztować śledzi z zielonym
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyistotną częścią naszego życia, że ma swoje dni tak samo jak inne ważne zjawiska. Jutro przypada dzień biscuits and gravy. Czyli tak technicznie, po naszemu, ciastek w sosie :) Danie pochodzi z południa USA i ma podobno szkocki rodowód, co z punktu widzenia przepisów znajdujących się na tej stronie stanowi pewną rekomendację :) Jest to kolejne danie z mojego ulubionego antytrendu
Kryzysowa Książka Kucharskawodzie, w której gotowały się grzyby, zupa ma intensywny kolor i aromat. Jeśli nie zrobiłabym zupy grzybowej, to pewnie zamroziłabym ten wywar po grzybach i na jego bazie powstałby sos do świątecznej pieczeni. Tak przynajmniej robiłam co roku. A w tym pieczeni nie będzie, ale była za to pyszna zupa grzybowa na grudniowy przedświąteczny obiad. Składniki: na wywar
bistro mamacebulę, dobrze wymieszaj, gotuj, aż cebula zmięknie, dodaj kurkumę, sól i papryki. Gotuj, często mieszając, aż papryka będzie miękka. Wlej śmietanę i starty Paneer, dobrze wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje. Rozgrzej grill w piekarniku. Połóż chleby naan na blaszkę. Nałóż na każdy z nich, zawartość patelni, posyp posiekaną kolendra i serem cheddar. Włóż do piekarnika pod grill
RafalCookcałość dusimy chwlię na małym ogniu często mieszając do lekkiego odparowania wody, na koniec wyłączamy gaz, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3/4 posiekanej natki pietruszki, dokładnie mieszamy, indyka z sosem łączymy z odcedzonym makaronem, posypujemy pozostałą natką pietruszki, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLDoprawiłam solą, pieprzem ziołowym i czarnym. Wymieszałam dokładnie. Łyżką nakładałam placuszki na gorący olej na patelni. Smażyłam z obu stron na złoty kolor. Świetnie te kotleciki smakują z sosem tzatziki. Tym razem podałam je z ryżem i warzywami. Świetne! Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąDodaj kapustę, olej i przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Gotową surówkę możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce. Surówka pasuje do… – Schabu w sosie własnym – Kotletów drobiowych z serem i majonezem – Gniazdek z mięsa mielonego – Kotletów drobiowych mielonych – Kotletów rybnych siekanych
Kulinarny S.O.S.Dodaj kapustę, olej i przyprawy. Całość dobrze wymieszaj. Gotową surówkę możesz podać od razu po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce. Surówka pasuje do… – Schabu w sosie własnym – Kotletów drobiowych z serem i majonezem – Gniazdek z mięsa mielonego – Kotletów drobiowych mielonych – Kotletów rybnych siekanych
Kulinarne S.O.S.każdą okazję: imprezę, niedzielne śniadanie, sylwester czy święta. Szybko znika ze stołu, więc czasem trzeba robić dwie. Dodatek ananasa sprawia, że sałatka dostaje takiego świeżego, słodkiego „kopa” a sos doskonale spaja całość, po wymieszaniu wszystkich składników na talerzu oczywiście. Polecam, zamiast tej tradycyjnej jarzynowej, tak dla odmiany J SKŁADNIKI: · 5 jajek
Calzonella.comświeżo tarty chrzan pasztet z gęsi, żurawina i czerwone wino sandacz, puree z kalafiora, seler, zielona oliwa kremowe risotto z borowikiem i serem bursztyn schab z dzika, pieczone warzywa, sos rozmarynowy ciasto Pani Walewska Klimatycznie urządzone wnętrza pałacu Wodzińskich - bez zbędnego przepychu i blichtru - przenoszą nas do pierwszej połowy XIX wieku. Tutaj czas płynie inaczej i w salach oraz oranżerii
Kulinarne przygody Gatitypotrawom ciekawy kształt i smak. Przykładem na to mogą być zrobione przeze mnie pikantne ślimaczki, które można podawać na ciepło jak i na zimno. Smakują jeszcze lepiej maczane w sosie czosnkowym ( przepis ) lub jakimkolwiek innym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 20 dag wędzonego boczku 1 czerwona papryka 1/2 zielonej papryki 1 cebula 1 ząbek czosnku sól
Danka Pichcidrobiowych. Można go przyrządzać na różne sposoby. Pierś z indyka (bez skóry) jest najchudszym mięsem, a przy tym smaczna, sycąca, zdrowa i niskokaloryczna. Ja zrobiłam filety z piersi w sosie pomidorowym z dodatkiem pieczarek. Danie te często gości u mnie na stole w połączeniu z ryżem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2kg filetu z indyka lub kurczaka
Danka Pichci