Wielkanocna szynka z białą kiełbasą i sosem chrzanowym 205Pyszna soczysta szynka,idealna na Wielkanoc ale nie tylko,Nadziana białą kiełbasą i podawana z sosem chrzanowym na dwa sposoby.Pyszna jako danie na ciepło ,jak również na zimną zakąskę.Polecam gorąco i zapraszam po przepis
Swojskie jedzonko
Placki z gotowanych ziemniaków z rzeżuchą 143papierowymi, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Placki podałam na ciepło. Ja najbardziej lubię je z białym serem lub serkiem wiejskim. Można je też podać same lub np. z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacje
Gołąbkowy Hit 202pół plasterki, prużymy aż warzywa będą miękkie. 6. Pod koniec prużenia wlewamy przecier i doprawiamy papryką oraz solą. 7. Sosem warzywnym polewamy gołąbki. 8. Zapiekamy 30 minut w 180°C. 9. Danie gotowe. 10. Smacznego
Kulinarna Chwila
Pyzy ziemniaczane z grzybami 190czasie doprawiamy, przykrywamy przykrywką i dusimy kolejne 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe, mieszamy. Jeśli macie ochotę, możecie dodać więcej mleka kokosowego, aby uzyskać większą ilość sosu. Podajemy z pyzami
Kucharzyca
Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika 166piekarnika, a frytki o poziom wyżej *** *** Danie podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika **** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: RYBA W CIEŚCIE SEROWYM PRZEPIS TUTAJ ŁOSOŚ PIECZONY W SOSIE SOJOWYM Z MIODEM PRZEPIS TUTAJ RYBA PO JAPOŃSKU PRZEPIS TUTAJ OPIEKANE ŚLEDZIE W ZALEWIE POMIDOROWO-OCTOWEJ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczony pstrąg i frytki warzywne z piekarnika pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytem
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka 185bezglutenowa, zdrowa i rozgrzewająca organizm. Do sałatki dodałam tuńczyka w oleju bo olej jest nośnikiem smaku co pozytywnie wpływa na sałatkę, ale jeśli liczycie kalorie możecie wybrać ten w sosie własnym. Do sałatki użyłam sałatki szwedzkiej, która robiłam latem – marchewka i ogórki w zalewie octowej, ale można tu użyć też korniszonów. PRZEPIS SAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ I TUŃCZYKA Składniki
Dorota Smakuje
Placuszki z ziemniakami – kuchnia podkarpacka 166dokładnie zlepiając brzegi. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Placuszki z ziemniakami podajemy na ciepło lub na zimno. Będą smakowały z pikantnymi sosami lub jako dodatek do innych dań. Placuszki z ziemniakami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA
Trzeci talerz
Pieczeń rzymska z jajkiem i szpinakiem 180upieczeniu była w środku zwarta.( można foremką lekko uderzyć o blat) Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 40 minut. Smacznego :) Do podania polecam pyszny sos koperkowy na który przepis znajduje się w tym poście Klik tutaj Polecam też pieczeń rzymską bez szpinaku Klik tutaj
Andzia Pichci
Pie z kurczakiem i pieczarkami 190prowansalskie, wszystko wymieszać i smażyć aż pieczarki zmiękną. Dodać serek kremowy (Philadelphia) i rosół i dokładnie wymieszać. Dodać kurczaka, wymieszać i chwilę dusić na niewielkim ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawić smaku solą i pieprzem. Wyłączyć i przestudzić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajko wbić do niedużej miseczki i roztrzepać widelcem. Farsz kurczakowo - pieczarkowy przełożyć do naczynia
Codzienne Gotowanie
Tarta z tuńczykiem 184łyżka maku suchego kwaśna śmietana – kilka łyżek (można zastąpić jogurtem naturalnym) nadzienie: 500g śmietany np 18% lub 12% 1 cebula 1 marchewka 2 ogórki korniszony 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku pieprz sól 2 duże jajka 2 łyżki posiekanego koperku Jak zrobić tarta z tuńczykiem: Najpierw przygotowujemy ciasto. Na początku do miski wsypujemy mąkę
Dorota Smakuje
Kuczak curry w sosie śmietanowym (Pollo al curry e panna) 190cottura per altri 2 minuti, mescolando di tanto in tanto. Per ultimo versate il brodo caldo. Cuocete il tutto per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. Do sosu dodajemy wcze ś niej podsma ż onego kurczaka oraz śmietanę roztrzepan ą z 2 łyżkami ciepłego bulionu; doprawiamy sol ą oraz pieprzem. Curry g otujemy
La grande e la piccola cuoca
Grillowana Polędwica Wieprzowa w Marynacie z Coli 137przykryciem. 4. Na drugi dzień mięsko pieczemy na urządzeniu wielofunkcyjnym firmy DEZAL Plus , tak długo jaki stopień wypieczenia lubimy :) 5. Polecam polędwiczki podawać z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach oraz sosem jogurtowym (dodam go jako kolejny wpis
Dziś Ja gotuje
Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową 214mieszamy, na koniec sałatkę odkładamy do lodówki. Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie pod pierzynką – przepis Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Artykuł Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smaku
Zimowy jarmuż na gęsto 162dodałam jarmuż, podlałam niewielka ilością wody (około 1/2 szklanki), posoliłam o dusiłam pod przykryciem, aż liście zmiękły. Oprószyłam wszystko kozieradką, odrobiną mąki i pieprzem do smaku. Wymieszałam. Gdy sos powstały z duszenia warzyw się zagęścił zdjęłam z ognia. Jarmuż w tej postaci jest smacznym dodatkiem do mięsa lub farszem do naleśników. Ja podałam go w naleśnikach z pręgą
Gotuj Sam!
Jak przyrządzić kolację z resztek? 219zioła, przyprawy i szybka, a przede wszystkim smaczna sałatka już jest gotowa. Super ekspresowa sałatka z resztek na kolację to oczywiście sałatka makaronowa. Resztki bolognese Co robicie z resztek sosu bolognese? Ja przygotowuję pyszne kanapki. Domowe bułki hamburgerowe napełniam resztkami bolognese, plastrami sera mozzarella i krótko zapiekam aż ser będzie miękki i ciągnący. Ten pomysł wpadł mi do głowy bardzo
codojedzenia