połączyłem z żelatyną. Wywar sklarowałem ( można pominąć ), ale nie każdy taki lubi. Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim
R'n'G KitchenWidok na piękny ryneczek robi swoje. W środku też jest całkiem fajnie Próbowałam dwóch sałatek (Cesara i z grillowanym kurczakiem), nuggetsów, pizzy oraz sera wyprażanego w panierce sezamowej z sosem (tatarskim?), frytkami i surówką. Do sałatek podane były świeże, ciepłe bułeczki. Wszystkie dania były przepyszne, a ceny całkiem ok (sałatki za 18 zł, ser wyprażany za 27 zł). Ceny
CzarnawisienkaTakie małe pierożki - dim sum to takie kąski na jeden gryz. Jakie małe takie pyszne, mówią o nich i to jest prawda. Pierożki wietnamskie są przepyszne a z sosem słodko - kwaśnym smakują wybornie. Koniecznie polecam do wypróbowania. Wietnamskie pierożki z wieprzowiną. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefolią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C z termoobiegiem i pieczemy ok. 1 godz. i 20 minut. Od czasu do czasu można polać mięso sosem z pieczenia. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze ok. 20 minut. Na końcu można na 2 - 3 minuty włączyć opcję grilla, żeby skórka była złota i chrupiąca. Nasze
Korniszonkifolią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 st. C z termoobiegiem i pieczemy ok. 1 godz. i 20 minut. Od czasu do czasu można polać mięso sosem z pieczenia. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze ok. 20 minut. Na końcu można na 2 - 3 minuty włączyć opcję grilla, żeby skórka była złota i chrupiąca. Nasze
Gotujemy i jemyodobiną mąki, u mnie całość wyszła delikatnie zawiesista i nie zagęszczałam. Podawać z ryżem. Można na talerz wyłożyć najpierw ryż a na ryż kurczaka z warzywami i całość polać sosem lub od razu wszystko wymieszać z ryżem
Monia miesza i gotujesię też dział inspirowany kuchnią PRL z sałatką z ryżem i galaretką owocową. Tym co wyróżnia tą książkę na tle morza innych wege książek kucharskich są przepisy na wegańskie sosy alla pieczeniowe, czyli coś, czego najbardziej mi brakowało w kuchni wege. A na deser będą kluski śląskie ze śliwkami, tapenada z czekoladą i pieczone jabłka w winie. Świętujemy! Roślinne przepisy
Ugotowane pozamiataneczym można przygotować i czy będą smakować. Trzeba je spróbować, a kto lubi grzyby nie będzie żałować. Można je na różne sposoby podawać, gotować, czy podsmażać, do zup, sosów dodawać, czy z makaronem, kaszą, ryżem zajadać. Składniki na ok. 3 porcje : 150 g ryżu do risotto, 1 średnia biała cebula, 3 łyżki oleju rzepakowego czosnkowego, 150 g grzybów shimeji brązowych
Moniki Smakołykismaku Ziemniaki i buraki pokroić w kostkę. Przepłukać i osuszyć śledzie. Pokroić je w kostkę z pozostałymi składnikami. Cebulę pokroić bardzo drobno. Dodać szczypiorek i koperek. Wymieszać. Przygotować sos. Zmiksować wszystkie składniki na zalewę, doprawić wedle uznania. Wlać do sałatki, wymieszać. Schłodzić w lodówce. Podawać posypaną zieloną pietruszką. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniImprezy to nie tylko sałatki z majonezem i sosami. Na imprezie może zdarzyć się ktoś, kto kocha takie sałatki. To ja między innymi. Sałatka jest pyszna, lekka, chrupiąca i zajadają się nią nawet dzieci. Wykonanie ekspresowe. Efekt pyszny! Zdjęcia nieprofesjonalne, zrobione telefonem, gdyż sałatka powstała na 5 minut przed pojawieniem się gości. Zadzwonił dzwonek do drzwi, szybka akcja telefonem
Z Kuchni Do KuchniOdcedzamy. Dodajemy łyżkę masła klarowanego i miksujemy. Na patelni wlewamy miód i ocet. Redukujemy kilka minut. Dodajemy orzechy, mieszamy a następnie wykładamy gorące pure na talerz, polewamy sosem, dodajemy tymianek i czerwony pieprz a najlepiej owocem granatu
AZgotuj!garście jarmużu łyżeczka gałki muszkatołowej łyżka soku z cytryny 150 g piersi z kurczaka olej do smażenia kurczaka 200-300 g wędzonego twarogu słodka śmietanka 18% do zup i sosów 2 jajka sól i pieprz do smaku Przepis 1 Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy zimne masło w kawałkach, jajko i zagniatamy ciasto do momentu, aż będzie zwarte. Można użyć robota
Kuchnia Bazyliimałe kawałki 4 jajka ugotowane na miękko 4 łyżeczki uprażonych nasion czarnego sezamu cebula dymka natka kolendry kiełki fasoli opcjonalnie grzyby shitake, dodajemy je do bulionu kiedy go podgrzewamy sos sojowy do smaku olej z chili lub zwykły do podsmażenia kurczaka Zupa ramen z kurczakiem - przepis Bulion z kurczaka lub z kury Mięso wkładam do zimnej wody i gotuję
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawino, grzyby z wodą po namaczaniu. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Na całości rozłóż równomiernie pokruszoną w palcach fetę. Wstaw ponownie do piekarnika na 50 minut. Po tym czasie sos powinien się zredukować. Jeśli jest zbyt rzadki zostaw zapiekankę w piekarniku na kolejne 10-15 minut. Wyjmij z piekarnika i udekoruj szpinakiem. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro
wiecejwarzyw.plkońcu dodać pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, przecier pomidorowy, tymianek, majeranek i ewentualnie sól i pieprz. Wszystko wymieszać i jeszcze chwilę gotować. Przypominam Wam także przepis na pulpeciki w sosie pieczarkowo- paprykowym (przepis tutaj) . Pulpeciki te również przygotowałam w garnku Happycall. Składniki: * 500 g mięso mielonego wieprzowego * 2-3 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia klopsów * 1 jajko * sól
Zrób to smacznie