sosy - 72734 przepisów (strona:2712/4849)

Siekane kotleciki drobiowe z warzywami i serem żółtym 162

wiem ile. Podałam je w towarzystwie brokuła gotowanego na parze i ziemniaczków, ale myślę że świetnie będą smakować również z ryżem czy kaszą i surówką, albo same polane tylko sosem czosnkowym. To naprawdę pyszny i oryginalny sposób na zdrowy obiad, zwłaszcza, że ich wykonanie tylko z pozoru wydaje się czasochłonne, a tak naprawdę to tylko kilka chwil na przygotowanie składników

Cynamonowe szczęście
Dorsz z patelni z marchewką i groszkiem 138

Przepis na filet z kurczaka z marchewką i groszkiem cieszył się niebywałym powodzeniem. Przepis znajdziesz tutaj . Takie samo połączenie smaków zastosowałam do przygotowania ryby. Dorsz w sosie z marchewką i groszkiem okazał się równie pyszny. To prosty sposób na szybki obiad. Danie jest kolorowe, zdrowe i pełne smaku, a ryba miękka i soczysta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki a'la Gundel 193

nakładamy porcję farszu i składamy w trójkąt. Smażymy z obu stron na rumiano. Ja smażyłam na suchej patelni bez dodatku tłuszczu. Podajemy z roztopioną czekoladą lub sosem czekoladowym :-) Smacznego

kruche babeczki
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 190

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Sałatka makaronowa z brokułem i kukurydzą 158

kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka makaronowa z brokułem i kukurydzą Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 szklanka suchego makaronu risini 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 małej

Kulinarne przygody Gatity
Ślimaki z serem i zieleniną 170

ślimaki wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 25-28 minut. Gotowe, gorące ślimaki posmarować resztą oleju. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego Ślimaki z serem i zieleniną Ślimaki z serem i zieleniną Artykuł Ślimaki z serem i zieleniną pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Przechowywanie produktów spożywczych 166

najmniej stabilna   ze względu na otwieranie lodówki i łatwy dostęp ciepłego powietrza z zewnątrz. Dlatego trzymamy tutaj produkty, które psują się wolniej - oleje (lniany), soki i sosy. Co w szufladzie? Szuflady umiejscowio ne na samym dole lodówki charakteryzuje wyższa wilgotność oraz temperaturą 10 stopni Celsjusza. Tutaj wkładamy warzywa i owoce (patrz wyżej na listę, których artykułów

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przechowywanie produktów spożywczych 148

najmniej stabilna   ze względu na otwieranie lodówki i łatwy dostęp ciepłego powietrza z zewnątrz. Dlatego trzymamy tutaj produkty, które psują się wolniej - oleje (lniany), soki i sosy. Co w szufladzie? Szuflady umiejscowio ne na samym dole lodówki charakteryzuje wyższa wilgotność oraz temperaturą 10 stopni Celsjusza. Tutaj wkładamy warzywa i owoce (patrz wyżej na listę, których artykułów

zdrowo i aktywnie
BATBOUT – MAROKAŃSKI CHLEB Z PATELNI / KUCHNIA MAROKAŃSKA 167

tylko w Maroku, ale i w innych, odwiedzonych przeze mnie krajach arabskich ). Je się je prawie do każdego posiłku i prawie zawsze gości na stole. Służy do nabierania mięs, sosów i tajinu oraz nadziewania i faszerowania. W Maroku można go kupić w każdej piekarni lub na przydrożnych straganach. W domu przygotujemy go błyskawicznie! Nie wymaga pieczenia w piekarniku – batbout

Ostra na Słodko
Gołąbki z mięsem i grzybami 130

solą i pieprzem. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy pod przykryciem 90 min. w 180°C. Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Marchewka z groszkiem 150

marchewka będzie miękka. Następnie dodaj odsączony groszek, cukier i sól. Całość przemieszaj łyżką. W 1/3 szklanki zimnej wody wymieszaj mąkę lub skrobię ziemniaczaną – wlej do rondla. Gotując się, sos powoli zacznie gęstnieć. Po 2-3 minutach zdejmij z ognia i podawaj.   Jeśli używasz świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia

Kulinarne S.O.S.
Marchewka z groszkiem 150

marchewka będzie miękka. Następnie dodaj odsączony groszek, cukier i sól. Całość przemieszaj łyżką. W 1/3 szklanki zimnej wody wymieszaj mąkę lub skrobię ziemniaczaną – wlej do rondla. Gotując się, sos powoli zacznie gęstnieć. Po 2-3 minutach zdejmij z ognia i podawaj.   Jeśli używasz świeżego groszku, ugotuj go razem z marchewką. Danie nadaje się do mrożenia

Kulinarny S.O.S.
Filet z kurczaka w porach w sosie curry 177

mniej niż 30 minut. Pozostaje tylko kwestia pieczenia. Nam smakowało A jeżeli lubisz pory jako dodatek do mięs, polecam też inne przepisy dostępne na blogu: Polędwiczki w porowym sosie Podudzia kurczaka z porami i suszonymi pomidorami 3 pojedyncze piersi kurczaka 2 duże pory 350 ml śmietany 30% około 100 g sera cheddar 1-2 łyżeczki curry mielona papryka słodka sól

Smaki Na Talerzu
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 182

urozmaicenie tradycyjnych kanapek. Teraz robię pasty je ciut rzadziej, ale wciąż je uwielbiam. Dziś szybki przepis na pastę jajeczną z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory dodaję do wielu rzeczy. Najczęściej sosów, sałatek, past czy makaronów. Lubię je jeść również od tak Polecam Wam suszone pomidory Amkez . Jakość i smak! Składniki: 3 jajka 4-5 suszonych pomidorów Amkez 0,5 cm pora

Słodkie okruszki
Sałatka z truskawkami i szparagami 138

odsączamy z wody. Następnie pozbądź się szypułek i kroimy je na połówki albo ćwiartki. W misce układamy kolejno mix sałat, szparagi oraz truskawki. Następnie w oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos. Do miseczki dodajemy oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. Następnie gotową sałatką przygotowujemy przygotowanym dressingiem. Artykuł Sałatka z truskawkami i szparagami pochodzi z serwisu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne