sosy - 72734 przepisów (strona:2687/4849)

Tajska sałatka z tofu 125

Jaka jest ta tajska sałatka? Jest to cudowna mieszanka smaków. Spotykają się tutaj słony, słodki, ostry i kwaśny, grając na naszych kubeczkach smakowych i tworząc niesamowitą symfonię. Pomimo użycia sosu sriracha, sama sałatka nie jest ostra! Wszystkie smaki są zbalansowane, dzieki czemu nie pali Cię w buzi z ostrości i nie wykręca od kwaśności. To jest po prostu petarda. Sałatka

Blendman
Puree z brokuła – super zdrowe! 180

prostu, możemy jako dodatek do sztuki mięsa, ryby czy kotleta warzywnego. Możemy je tez potraktować jako jarzynkę do obiadu. Świetnie sprawdza się jako dip do chipsów, pasta do kanapek, sos do makaronu. Naprawdę ma wiele super zastosowań! Możemy przygotować je z brokuła świeżego lub mrożonego. Brokuła w takiej formie często jedzą nawet osoby, które nie przepadają za tym warzywem. PRZEPIS

Dorota Smakuje
Pieczona karkówka na słodko 179

Karkówka upieczona w plastrach w aromatycznym sosie na słodko. Kruche rozpływające się w ustach mięso idealnie pasuje na obiad i nie tylko. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji: 6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 kg karkówki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 4 ząbki czosnku ½ szklanki oleju ½ ketchupu ( mix łagodny/pikantny ) 3 łyżki

karolgotuje
Kluski śląskie 157

Kluski śląskie to tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Podaje się zamiast ziemniaków, najczęściej do sosów i różnych dań mięsnych. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  4-6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  tanie SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka mąka ziemniaczana / skrobia ziemniaczana sól 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę

karolgotuje
Tarta z boczkiem czyli klasyczna Quiche Lorraine 150

tarty możecie wykorzystać dowolny rodzaj cukinii – zielone, żółte, okrągłe, podłużne – pozostawiam to Waszej inwencji i stanowi lodówki. Tarta sama w sobie jest dość sucha, dlatego przygotowałam do niej pyszny sos z dodatkiem skórki cytrynowej i mięty. Sami przekonajcie się że pasuje tu idealnie. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – tarta z cukinią – ślimaczki

nietylkopasta.pl
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 156

miodu, dając chleb z ogromną zawartością błonnika. Doskonałym dodatkiem do chleba będzie natomiast masło pistacjowe, bądź orzechowe, powstające ze zmielonych drobno orzechów, bez niepotrzebnego prażenia, solenia lub dosładzania. Naturalne sosy i dodatki do potraw W Restauracji Schronisko Smaków nie zabrakło również gotowych dodatków do dań. W przeciwieństwie do produktów ze sklepowych półek, te wytwarzane w restauracji pani Magdy Gessler

Codogara
Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim 148

cieście francuskim – to super pomysł na prosty dodatek, np. do wielkanocnego żurku lub barszczu białego. U nas sprawdza się także jako przekąska na imprezę, zwłaszcza w towarzystwie sosu chrzanowego na bazie majone The post Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatki z 3 składników + sos - 3 przepisy 151

Pyszne sałatki z 3 składników + sos ,szybki i proste,z chrupiącym kalafiorem,z brokułem czy z kurczakiem?Wybierzcie sami która jest dla was najlepsza,wszystkie są smaczne,polecam

Swojskie jedzonko
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym 252

łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Pałki kurze nadziewane gruszką i serem gorngonzola 143

czego doprawić solą lub pieprzem. Gdyby wywar się wygotował wlać trochę wody. Na koniec wlać śmietanę, wsypać pozostałą natkę pietruszki i wymieszać. Podawać z makaronem lub ryżem. Można zagęścić sos odrobiną mąki rozmieszanej w małej ilości wody. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Amerykańskie ciasto na pizze 222

przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 40 min do wyrośnięcia, wyrośnięte ciasto podzieliłam na pół, jedną połówkę rozprowadziłam po nasmarowanej oliwą dnie formy od tortownicy, posmarowałam sosem pomidorowym, wyłożyłam dodatki i zostawiałam jeszcze na ok 5-10 min aby ciasto lekko podrosło, pizzę wstawiłam do rozgrzanego piekarnika i piekłam do momentu aż ser się rozpuścił, dodatki ładnie

Blog kulinarny S9.PL
Wędlina twarogowa na kanapki, terrina ogórkowo-koperkowa 794

populacji oraz wampirom, polecam ograniczyć ilość czosnku i będzie ok Smaczne, proste danie, które w naszym domku, największe wzięcie ma na kanapkach, dodatkowo ustrojone jeszcze pomidorem lub jakimś chrzanowym sosem.. mniam… Polecam w końcu, mamy prawie albo już wiosnę i trzeba jakoś ożywić te nasze „jaskinie przetrwania” jakimi stały się nasze domy w ostatnim czasie , więc

Ogrodnik w podróży
terrina wielkanocna 144

jedno za drugim i wykładamy pozostałą masę tak aby jajka były pokryte. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Gotową terrinę kroimy w grube plastry i podajemy np. z sosem chrzanowym, piklami

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania