Zapiekane jaja w kokilkach z serem feta i pomidorkami koktajlowymi , przyprawione oregano to moja propozycja na niedzielne, leniwe śniadanie. Przypieczone pomidorki z dodatkiem fety, do tego
Moja DelicjaKoper włoski (fenkuł) jeszcze do niedawna znałam tylko w postaci nasion i parzonych z nich herbatek. Na kupno i spróbowanie bulwy z fenkułu wpływ miała jego
Moja DelicjaMłode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem. Do tego soczysta pierś z kurczaka, marynowana w kurkumie i oregano oraz letnia mizeria z ogórków gruntowych. Cóż można chcieć
Moja DelicjaSurówka siedmiodniówka to surówka z białej kapusty, która najbardziej smakuje po kilku dniach od zrobienia. Bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.Nie ma tu wyszukanych składników
Pieprzyć z FantazjąKiszona czerwona kapusta po koreańsku Do przygotowania kimchi z czerwonej kapusty zainspirował mnie przepis z książki “Kiszonki i fermentacje”. Aleksander Baron przedstawił pomysł na
Tajemnice SmakuBardzo smaczna surówka z marchewki z dodatkami. Ta surówka może zachwycić każdego, jeśli podkręcimy jej smak lekko ostrym dodatkiem. Przekonaj się jak można ją przygotować z
Olcia gotuje!Taka marchewka z groszkiem na ciepło, to jeden z ulubionych dodatków do obiadu wg mojego Męża. Przepis jest bardzo prosty, więc poradzą sobie z nim nawet
Do Garów!Szpinak- nie ukrywajmy, nie każdy jest wielbicielem tej zieleniny :). Ale myślę że wszystko da się zrobić tak- aby smakowało , tym bardziej gdy jest warte wysiłku, bo
Do Garów!Kiedyś nie lubiłam buraków, teraz je uwielbiam i naprawdę nie rozumiem jak mogłam być tak wybrednym dzieckiem gdyż takie buraczki na ciepło do obiadu są przepyszne
Do Garów!Mój mąż uwielbia surówkę colesław. Dlatego ostatnio postanowiłam ją zrobić. Jak dla mnie wyszła przepyszna, jednak on woli więcej majonezu. Jak to się mówi
Do Garów!Surówka z selera konserwowego z jabłkiem i rodzynkami to jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu. Robi się ją bardzo szybko i możemy ją przygotować w
Do Garów!Najszybsza i najprostsza surówka jaką robiłam. Bardzo przypadła nam do gustu zapewne dlatego,że lubimy czosnek i używamy go w wielu potrawach;) Głównej roli nie gra
Do Garów!Czasami do prostego dania wystarczy nie wiele, aby stało się wyjątkowe . Ja dzisiaj do domowej bułki nadzianej poszarpanym mięsem wieprzowym, dodałam konfiturę z cebuli. Efekt był
Do Garów!Bardzo prosta do zrobienia i najsmaczniejsza surówka na lato, kiedy pomidory dojrzewają w słońcu, doprawiona olejem czosnkowym zrobionym własnoręcznie. Taką surówkę mogę jeść w każdych
Bułka z ChlebemWłoska kapusta duszona – kuchnia galicyjska A gdyby tak gotując kapustę zrobić wszystko na odwrót? Najpierw ją podsmażyć, potem podsypać mąką, a na samym końcu podlać bulionem
Trzeci talerz