ogniu na złoty kolor z obydwu stron. Mój syn nie lubi jak owoce są w środku więc jak on jest robię bez. Tylko dodatkowo miksuję owoce i polewam tym sosem placuszki. Mój mały pomocnik robił ze mną te placuszki. Zawsze chętny do pomocy, ha ha Podawać polane sosem klonowym, śmietaną lub posypane cukrem pudrem. To już jak lubicie. Smacznego
Kuchnia Pokoleńziemniaków 1/4 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii olej do głębokiego smażenia 4 parówki 8 plastrów sera topionego Sos pomidorowy WYKONANIE Ziemniaki obieramy i gotujemyj wstępnie przez 15 minut, a następnie całkowicie studzimy. Ostudzone ziemniaki trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy mąkę oraz wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. .Każdą parówkę owijamy(...)kawałki parówki z serem, zlepiamy brzegi i formujemy niewielkie kulki. Wrzucamy kuleczki na rozgrzany głęboki olej i smażymy około 10 minut, aż nabiorą złotego koloru. Podajemy z sosem pomidorowym lub surówką albo z tym i z tym :). SMACZNEGO
Mała w garnku mieszaSuper pyszna i prosta do zrobienia sałatka z tortellini . Wystarczy ugotować pierożki i wymieszać je z warzywami oraz domowym sosem czosnkowym. Przepis jest sprawdzony i godny polecenia. Polecam ją na przyjęcia! - świetna sałatka na przyjęcia - pierożki gotowe w 14 minut - idealnie dobrane warzywa - domowy i lekki sos czosnkowy
AniaGotuje.plbyć i basta. Ostatnio z opresji uratował mnie Sokołów ze swoją wegańską linią „Z gruntu dobre” bo uwaga wyczarowali wegańskie gołąbki i to w dwóch wariantach: w sosie grzybowym i pomidorowym! Są genialne, idealnie wyważony w smaku farsz otulony mięciutką kapustą włoską. Skład mają super, sami zobaczcie, że nie ma się absolutnie do czego przyczepić: Ale po kolei(...)ugotują. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową (szczypta- 1/3 gałki). Jeżeli masz mikrofalówkę to przygotuj gołąbki zgodnie z intrukcją na opakowaniu, lub rozpakuj delikatnie, przełóż je razem z sosem do garnka, dodaj 100 ml wody i na maleńkim ogniu pod przykryciem podgrzej około 5 minut. Ugotowane i odcedzone ziemniaki dopraw gałką muszkatołową, koperkiem, dodaj mleko i utłucz na puree. Teraz ułóż
greenscarfmiejsce na ok. 30 min. Ja wykorzystuję do tego piekarnik z uchylonymi drzwiczkami ustawiony na minimalną temperaturę poniżej 40 stopni. Ciasto sobie rośnie, więc w tym czasie zajmiemy się sosem i szparagami. Cebulę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i dokładamy przetartą cebulkę, dokładamy czosnek i podsmażamy aż cebula uzyska lekko żółty kolor. Wylewamy(...)kulkę, którą następnie wałkujemy na placek o grubości od 0,5 – 1 centymetra. Tak przygotowane ciasto układamy w foremce, ja użyłem formy do tarty. Następnie przelewamy na ciasto ostudzony sos z patelni, układamy szparagi i posypujemy serem mozzarella. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 min. Smacznego ! Artykuł PIZZA PEŁNOZIARNISTA ZE SZPARAGAMI pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM
Markowy smakprzepis na szybki makaron w moim stylu bo na bogato ;) Składniki: pełnoziarnisty makron spaghetti (pół paczki) 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mały słoiczek kaparów 8 pomidorków koktajlowych 1 pęczek natki pietruszki oliwa do smażenia lub olej kokosowy 2 łyżki słonecznika sól, pieprz Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy(...)przekrojone na pół pomidorki. Chwilę smażymy. Potem dodajemy odcedzony z sosu tuńczyk. Całość smażymy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy kapary oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Słonecznik prażymy chwilę na suchej patelni. Dodajemy do dania. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy makaron wg opisu z opakowania. Ugotowany makaron podajemy z gotowymi dodatkami. Smacznego
Bon Appetit Małgorzatyżółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy z keczupem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno naczynia wsypujemy ugotowany ryż i ładnie wyrównujemy. Ryż smarujemy cienka warstwa sosu z majonezu i keczupu. Posypujemy 1/3 startego sera. Na serze układamy kawałki usmażonego kurczaka. Na kurczaku rozkładamy warzywa-paprykę, kukurydzę oraz ogórki. Całość polewamy resztą sosu z majonezu i keczupu
Mała w garnku mieszaroku! Bez sera nie ma pizzy, tostów i wielu innych pysznych dań. Bez sera nie ma też mojego ostatnio ulubionego obiadu, czyli muszli zapiekanych z serem w sosie pomidorowym. W całym daniu najważniejszą rolę odgrywa właśnie ser. Najlepiej jest użyć co najmniej 2 jego rodzajów. Ja użyłam sera Cheddar Wyke Mature oraz Camembert Royal, które idealnie ze sobą(...)kawałeczki. Mieszamy. Passatę podgrzewamy w rondelku z bazylią, oregano, papryką słodką i ostrą oraz solą. Ugotowany makaron lekko studzimy. Nadziewamy mieszanką serów. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem pomidorowym. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Muszle zapiekamy przez ok. 25 min. Smacznego. #MiędzynarodowyDzieńSera #temar #ŚwiatSerówTemar
Czarnawisienkazasyczeniu pary gotować 45 minut. Żeberka z szybkowara wyjąć na talerz, wywar przelać do rondelka, wsypać mąkę pszenną i blenderem wszystko zmiksować, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu - pyszne żeberka wieprzowe duszone w cebuli w szybkowarze są bardzo smaczne, mięciutkie, soczyste, sos z cebuli pasuje idealnie..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody, 1 jajko Nadzienie: 1 upieczona pierś z kurczaka, ½ opakowania mieszanki warzyw na patelnię Hortex, 3 pieczarki, 100 g fety, 5 łyżek startego żółtego sera Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona bazylia WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką(...)Posypujemy żółtym serem. Trójkąty pociętego ciasta zakładamy pod brzeg ciasta. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 15-20 minut. Podajemy z ulubionym sosem. #durszlakXhortex #hortex #odmatkinatury
słodki bratekkalafiorem, któremu nikt się nie oprze. Warzywa można przygotować odrobinę wcześniej na parze, ugotować bądź tak jak tutaj podsmażając, a później zwyczajnie wymieszać je z przygotowanym doskonałym pikantnym sosem. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Curry z ziemniakami i kalafiorem (4 porcje) Składniki: 1 średni kalafior, podzielony na różyczki 3 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w grubszą(...)garam masala, czerwoną pastę curry i mielone curry i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj mleko kokosowe i wmieszaj przygotowanego kalafiora wraz z ziemniakami i gotuj przez 5-10 minut, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku curry solą, pieprzem, brązowym cukrem i sokiem z limonki i podawaj. Smacznego! English version Cauliflower and potato curry (4 servings) Ingredients: 1 medium head cauliflower
karmelowypomidorki koktajlowe 10 kulek z buraczków w zalewie 4 pomidorki koktajlowe 8 kulek mozzarelli 8 plastrów szynki długo dojrzewającej pieprz czerwony kulki koperek suszony 3 łyżki serka puszystego sos vinaigrette natka pietruszki Roszponkę myję układam na talerzu. Jajka gotuje na twardo, obieram i kroję na pół. Układam na roszponce. Na jajku układam ser. Dodaję plastry szynki, pomidorki koktajlowe i suszone(...)pokrojone, kulki buraka, mozzarelli, kulki pieprzu, natkę pietruszki, koperek suszony. Sałatkę polewam sosem
wesoła kuchniaMule z pomidorkami koktajlowymi to prawie klasyczny przepis na te niezwykle pyszne owoce morza. Być może niektórych ich wygląd nie zachęca do przygotowania tej potrawy, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Szybka pasta z awokado z całą pewnością może nam zastąpić masło na pieczywie. Awokado jest polecane przed dietetyków jako jeden ze składników każdej diety. Przygotowanie pasty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niedawna miałam opory z kupowaniem królika ( opory emocjonalne ). Ostatnio jednak coraz częściej trafia on na nasz stół. Mięso jest delikatne, smaczne i dodatkowo zdrowe. Dzisiaj przedstawiam królika w sosie grzybowym. Pycha. Składniki: 1 tuszka królika 3 marchewki 1 cebula Kawałek korzenia selera 1 pietruszka Spora garść suszonych grzybów Sól Pieprz Bulion/ woda Olej Opcjonalnie: śmietana, masło Wykonanie: Królika kroimy(...)królika. Podlewamy bulionem lub wodą. Dodajemy suszone grzyby. Doprawiamy solą do smaku. Dusimy pod przykryciem do miękkości królika. Opcjonalnie możemy pod koniec duszenia dodać słodką śmietanę i odrobinę masła, sos nabierze delikatności. Podajemy z ulubionym dodatkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push
Smaki Ewy