have time – you can eat it at once! SKŁADNIKI: 200 g białego ryżu 1 puszka ananasa 1 garść rodzynek 200 g żółtego sera szynka (kurczak albo nic) Sos: 200 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2-3 ząbki czosnku curry, kurkuma, sól, pieprz, szczypta ulubionych ziół INGREDIENTS: 200 g white rice 1 can pineapple 1 handful raisins(...)czajniku, rodzynki wsyp do miski i zalej gorącą wodą, odstaw, żeby namokły. Ser zetrzyj na tarce na dużych oczkach, ananasa i szynkę pokrój w kawałki. W misce wymieszaj składniki sosu – jogurt, zmiażdżony czosnek, majonez, przyprawy. Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski i dokładnie wymieszaj i koniec pracy! Boil the rice as it’s written on the wrapping, drain
Martyna Cookstwardym serem. Dodaj pieprzu i ziół do smaku. Nie sól! Łosoś jest na tyle słony, że w zupełności wystarczy. Rurki napełnij farszem. Żaroodporne naczynie lekko nasmaruj masłem. Odrobinę sosu włóż na dno naczynia i układaj na nim dość ciasno koło siebie wypełnione farszem rurki. Całość przykryj pozostałym sosem, na wierzchu ułóż kawałki mozzarelli. Wstaw zapiekankę do nagrzanego do 180 stopni
Martyna Cooksgrecki 1 jajko 250 g żółtego sera (np. Edamski) 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) Marynata: 1,5-2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka miodu kilka kropli ostrego sosu (np.: Tabasco) estragon INGREDIENTS: Pastry: 1,5 cup wheat flour 1,5 cup wholemeal flour 2 eggs 2 egg yolks 1 cube
Martyna Cookspołóż obsmażone mięso. Zalej wszystko bulionem, przykryj pokrywką i włóż do piekarnika. Piecz 25-30 minut pod przykryciem i 10-15 minut bez, raz na jakiś czas podlewaj mięso sosem z warzyw. Po upływie czasu pieczenia wyjmij całość z pieca, przykryj pokrywą i niech chwilę postoi. Wash the meat, dry it and cut out the white tendons, put it into(...)oven, cover it and let it lay aside for a while. Mięso pokrój w mniej więcej centymetrowe plastry. Na talerzu wyłóż porcję warzyw, kilka plastrów mięsa, wszystko sowicie zalej sosem i jedz! Jeśli masz ochotę ugotuj do tego ziemniaki, makaron, ryż czy ukrój kromkę chleba – wszystko będzie do tego pasowało. Smacznego! Cut the meat into approx 1 cm slices
Martyna Cooksposiekane chilli, a następnie szynkę pokrojoną w kostkę. 3 Całość smażymy ok. 10 min. co chwila mieszając. 4 Dodajemy pomidory z puszki i passatę, przyprawiamy do smaku. 5 Gotujemy sos od czasu do czasu mieszając przez ok. 20 min. Podajemy z makaronem. 6 Gotowe danie posypujemy serem. Nutrition 600 Calories { "@context": "http://schema.org?utm_source=rss&utm_medium=rss", "@type(...)kostkę, dodajemy posiekane chilli, a następnie szynkę pokrojoną w kostkę.", "Całość smażymy ok. 10 min. co chwila mieszając.", "Dodajemy pomidory z puszki i passatę, przyprawiamy do smaku.", "Gotujemy sos od czasu do czasu mieszając przez ok. 20 min. Podajemy z makaronem.", "Gotowe danie posypujemy serem." ], "recipeYield": "1" } On this beautiful Sunday’s afternoon I invite you for wholegrain spaghetti
Martyna Cookspatelnię wysypujemy cukier i karmelizujemy na złoty kolor. Następnie bardzo delikatnie i ostrożnie , uważając aby się nie poparzyć (może pryskać) wlewamy sok pomarańczowy. Mieszamy cały czas, aż powstanie sos, do którego dodajemy jabłka i rabarbar. Przez około 5 minut karmelizujemy owoce, cały czas delikatnie mieszając. Owoce razem z powstałym sosem przekładamy do kilku żaroodpornych foremek do pieczenia
Tajemnice Smakukroimy na dwie części wzdłuż warzywa. Wybieramy miąższ do miseczki. Dodajemy upieczony czosnek bez łupinek. Dodajemy jogurt i musztardę. Wszystko miksujemy przy użyciu blendera lub melaksera. Doprawiamy do smaku. Sos można podać jako dodatek do mięsa lub ryby. Podany z kaszą lub makaronem będzie stanowił wartościowy posiłek
Kucharzycaposiekane chilli, a następnie szynkę pokrojoną w kostkę. 3 Całość smażymy ok. 10 min. co chwila mieszając. 4 Dodajemy pomidory z puszki i passatę, przyprawiamy do smaku. 5 Gotujemy sos od czasu do czasu mieszając przez ok. 20 min. Podajemy z makaronem. 6 Gotowe danie posypujemy serem. Nutrition 600 Calories { "@context": "http://schema.org?utm_source=rss&utm_medium=rss", "@type(...)kostkę, dodajemy posiekane chilli, a następnie szynkę pokrojoną w kostkę.", "Całość smażymy ok. 10 min. co chwila mieszając.", "Dodajemy pomidory z puszki i passatę, przyprawiamy do smaku.", "Gotujemy sos od czasu do czasu mieszając przez ok. 20 min. Podajemy z makaronem.", "Gotowe danie posypujemy serem." ], "recipeYield": "1" } I discovered this dish not so long ago, my friend introduced
Martyna CooksSzakszuka na ostro to jajka przygotowywane w aromatycznym, ostrym sosie pomidorowym. Jest to jedno z najlepszych śniadań jakie możemy przygotować w niedzielny leniwy poranek. Odrobina pikanterii doda nam energii na cały dzień. Możecie to danie podać razem z chlebkami pita i hummusem, albo świeżą pszenną bułką. Zobacz także: Szakszuka z chorizo i awokado Składniki 2 jajka 1 ostra papryczka 400g(...)drobno posiekaną cebulkę. Jak cebula będzie szklista dodajemy pokrojona w plasterki ostrą paprykę (wcześniej usuwamy pestki), oraz zwykłą paprykę. Smażymy wszystko ok. 3 minut i dodajemy pomidory w puszce. Sos pomidorowy doprawiamy do smaku przyprawami, a następnie na środek wbijamy jajka. Patelnię przykrywamy i smażymy wszystko jeszcze ok. 5 minut. Białka powinny się ściąć, a żółtka pozostać półpłynne. Szakszuke podajemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pory zrobiłam, jadłam. Ilość warzyw na centymetr kwadratowy dla mnie idealna, smaki które uwielbiam – masa podpieczonych warzyw, pachnących i soczystych, czego chcieć więcej, no może ciut sosu czosnkowego, aby było jeszcze lepiej. Składniki (na formę o średnicy około 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 1 duży bakłażan 1 średnia cukinia mała czerwona papryka 1 średnia cebula 200g pomidorków koktajlowych sól(...)wierzchu tarty. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40-45 minut, aż brzegi będą złociste, a wierzch ścięty i rumiany. Podajemy na ciepło. Ja serwuję ją z domowym sosem czosnkowym. Powrót na górę
Smaczna Stronasłodko, a inni na słono. Ja zdecydowanie należę do tej drugiej grupy. Lubię placki ziemniaczane oprószone solą, podane ze śmietaną. Jestem także zwolenniczką podawania placków ziemniaczanych z sosami mięsnymi. Idealnie będą pasowały do Polędwiczek w sosie śmietanowym czy Prostego gulaszu wieprzowego. Aby zrobić dobre, chrupiące placki ziemniaczane musimy pamiętać o kilku ważnych zasadach. Po pierwsze, po starciu ziemniaków, zawsze odstawiamy
Kuchnia BazyliiMłoda kapusta rządzi! Tym razem podałam ją w wersji smażonej. Pokroiłam w grube plastry, doprawiłam, skropiłam oliwą. Wyszły pyszne kapuściane "steki":) Można polać je sosem jogurtowym i podać jako samodzielne danie albo wykorzystać jako dodatek do mięsa. A można również upiec w piekarniku, ale o tym następnym razem;) Smażona młoda kapusta Składniki (na 4 porcje): 1 główka młodej kapusty(...)minuty). Za pomocą szerokiej łopatki przewrócić na drugą stronę, smażyć pod przykryciem na małym ogniu kilka minut, aż liście zwiędną, ale pozostaną al dente. Podawać z sosem, mięsem, pieczywem - wg uznania. Smacznego
Obiad gotowyosolonej wodzie. 2. Osobno ugotuj kurczaka. 3. Fasolę odcedź. 4. Ananasa i brzoskwinie pokrój w grubą kostkę. 5. Wymieszaj majonez z jogurtem, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj tworząc sos. 6. Ryż wymieszaj z kurczakiem, fasolą i owocami, wszystko polej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj
Z notatnika dietetykałososia wędzonego na zimno w cienkich plasterkach ser pecorino garść rukoli 5-6 dużych kaparów (tych z ogonkami) – można pominąć około 2 łyżki oliwy z oliwek sos balsamiczny świeżo mielony pieprz świeże pieczywo Na płaskim talerzu układamy plasterki łososia. Następnie posypujemy go rukolą i startym na małych oczkach serem. Później usuwamy ogonki kaparów, przecinamy je na pół i dodajemy(...)talerz. Na koniec całość skrapiamy oliwą z oliwek, polewamy sosem balsamicznym i posypujemy świeżo mielonym pieprze. Podajemy w towarzystwie chrupiącego pieczyw. Smacznego Artykuł Carpaccio z łososia pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujeprzepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g mięsa z udka indyka 2 średnie ziemniaki 10 pomidorków koktajlowych 3 plasterki sera żółtego pół główki sałaty lodowej sos: łyżka majonezu + łyżka jogurtu naturalnego marynata do mięsa: łyżeczka ziół prowansalskich, łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, pół łyżeczki soli, łyżka oleju do ziemniaczków: łyżeczka ziół prowansalskich, pół łyżeczki(...)żółty kroimy w drobne paski. Sałatę kroimy w średniej wielkości kawałki. Łyżkę majonezu mieszamy z łyżką jogurtu naturalnego. 4 Następnie wszystkie przygotowane składniki umieszczamy w misce i polewamy sosem. Dokładnie mieszamy. Artykuł Sałatka z indykiem i ziemniaczkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazylii