Składniki: 100 g wędzonego tofu 1 mała marchewka 40 g papryki 150 g cukinii 40 g cebuli 150 g ugotowanego ryżu sos sojowy sos chili sól, curry, kurkuma Przygotowanie: Tofu … Czytaj dalej Tofu z warzywami i ryżem
czarrna od kuchniokoło 20 minut. Wyjmij, posyp oregano i oprósz pieprzem. Możesz także doprawić solą, pamiętaj jednak, że ser feta jest mocno słony. Jedz ze świeżym pieczywem, maczając je w wytworzonym sosie z oliwy i sosu pomidorowego. Artykuł Pomidory pieczone z serem feta. Mała grecka uczta. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskazazwyczaj cała tajemnica tkwi w odpowiednio przygotowanej zalewie. Ja dzisiaj wykorzystałam ocet jabłkowy i syrop z agawy, które nadały surówce słodko-kwaśny posmak. Surówka z kiszonych ogórków z sosem słodko-kwaśnym - przepis na 4 porcje Do przygotowania surówki będziesz potrzebować: 4 kiszone ogórki, marchewkę, pół czerwonej papryki, łyżkę syropu z agawy lub miodu, łyżkę octu jabłkowego, 2 łyżki oleju lnianego(...)drobną kostkę, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj wszystkie warzywa. 2. Olej połącz z syropem lub miodem oraz octem jabłkowym, dokładnie wymieszaj i tak przygotowanym sosem zalej surówkę
Z notatnika dietetykaDomowy burger a’la McDonalds to moja próba odwzorowania tego dania z popularnej sieciówki. Wiadomo, że tajemnica sosów jest pilnie strzeżona, dlatego też to tylko inspiracja. Oczywiście, tak czy tak najważniejsze w tym wszystkim jest dobrej jakości mięso, odpowiednio wysmażone. Dodatki i sosy tylko podkreślają smak całości. Ostatnio burgery dość mocno zagościły w moim menu, ze względu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tymianku. Tymianek wyrósł mi w tym roku niesamowicie. Właśnie niedawno go obcięłam i drobno siekałam. Część tymianku ususzyłam, a resztę zamroziłam. Świeżo zamrożone zioła są idealne do dressingów i sosów. Nic im nie brakuje. Są takie same jak ich świeże odpowiedniki. Sałatka z pieczonych warzyw polana winegretem jest przepyszna. Winegret to francuski dressing, idealny do sałatek na bazie warzyw, owoców(...)sera feta. Taki sos można przygotować dosłownie w kilka minut. Ponieważ często jadam sałatki z winegretem przyrządzam porcję dressingu w butelce i przechowuję w lodówce. Na sałatkę zawsze mam ochotę zwłaszcza z własnej uprawy. Moje buraczki wyrosły na średniej warzywa. Według mnie takie medium buraczki smakują najlepiej, nie mniej w sałatce. Uwielbiam lekkie sałatki na kolację lub po treningu
codojedzeniaPachnąca wołowina i pikantny sos pomidorowo - śliwkowy to kwintesencja smaków i aromatów. Placki do tacos są mniejsze od tortilli ale jeśli nie dostaniecie wystarczy je przyciąć, łatwiej będzie można jeść. W Meksyku podaje się taco jako przystawki. Zabieramy się za pyszne danie. Tacos z pikantnym sosem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDanie Księżniczki Sisi Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem. Składniki: · 1 szynka wieprzowa · 1 cebula · 1 kg pieczarek · 1 papryka(...)oraz solą. 4. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki. 5. Pod koniec prużenia wlewamy przecier, ketchup, ocet i doprawiamy chili oraz czosnkiem . 6. Sos z pieczarkami i papryką układamy na mięsie. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego
Kulinarna ChwilaJeśli szukasz przepisu na jednogarnkowe pieczone danie to polecam mój przepis na soczyste kawałki kurczaka pieczone ze słodkimi pomidorkami, ziemniakami i plastrami boczku z wspaniałym w smaku sosem. Mięso wcześniej zamarynowane jest bardzo aromatyczne a finalnie delikatne i rozpływające się w ustach. Danie, które przygotujesz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Danie podane na stole dla rodziny i udekorowane(...)dodaj do pieczonego mięsa i warzyw, piecz 20 minut. Udka pieczone z ziemniakami i pomidorkami udekoruj świeżymi ziołami, np. natką lub tymiankiem i podawaj od razu razem z wytworzonym sosem. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnipieczarki pokrój, kurki najlepiej w całości). Smaż wszystko do lekkiego zrumienienia. Śmietankę dokładnie wymieszaj z mąką – dopilnuj, aby nie było grudek. Wlej na patelnię, wymieszaj, zagotuj, a gdy sos zgęstnieje, dorzuć klopiki. Gotuj wszystko pod przykryciem około 5 minut. Jeśli sos wyszedł zbyt gęsty, wlej kapkę mleka lub wody. Na koniec dopraw solą i pieprzem, dorzuć posiekaną natkę
Kulinarna Polskalatach będzie mi tak smakować. Najlepiej podawać ją z pieczonymi ziemniakami lub frytkami oraz surówką (z marchewki, kapusty, rzodkwi, selera – jaką lubimy). Do kotlecików można też podać dowolny sos: keczup majonez, sos tatarski czy tysiąca wysp. Taki domowy fast food z zagrodowego kurczaka będzie zdecydowanie pewniejszy niż nugettsy niewiadomego pochodzenia. Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
Poezja smakuKaczka z żurawiną i miodem Tak mało nam potrzeba produktów, pracy w wykonaniu, żeby powstało nam pyszne danie obiadowe. Mięso z kaczki podane w pysznym sosie. Składniki: · 2 piersi z kaczki · Sól · 2 łyżki żurawiny(...)Miód rozpuszczamy w garnku, dodajemy żurawinę, podlewamy ½ szklanki wody, doprawiamy pieprzem i gotujemy 20 minut. 4. Mięso z kaczki po upieczeniu przekładamy do sosu i prużymy 10 minut. 5. Danie gotowe. 6. Smacznego
Kulinarna Chwilaogórek sałatkowy (około 400 g) cebula czerwona (około 100 g) około 25-30 oliwek zielonych około 25-30 oliwek czarnych około 270 g sera typu feta – użyłam Favita na sos: 5 łyżek oliwy 2 ½ łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki oregano sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sałatka makaronowa ze szpinakiem Przygotowanie: Makaron gotuję według(...)dodaję do sałatki. Osuszony szpinak rwę na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Do oliwy dodaję sok z cytryny, oregano, doprawiam solą i pieprzem, i dokładnie mieszam. Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę i dokładnie mieszam. Po wymieszaniu do sałatki dodaję ser feta, który kroję na mniejsze kawałki, ale można go pokruszyć. Po dodaniu sera, sałatkę jeszcze raz delikatnie mieszam, sprawdzam
Uwaga Babcia GotujeSkładniki: 500 g buraków 150 g śliwek węgierek 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka bazylii 1 łyżka tymianku 1 łyżka cząbru 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki sosu słodko-pikantnego sól, pieprz Przygotowanie: Buraczki owijamy w aluminiową folię (każdy z osobna), zapiekamy (w zależności od wielkości-u nas wielkość dłoni), około 90 minut w temperaturze 190°C. Studzimy(...)kroimy śliwki, uprzednio pozbawione pestek. Czosnek siekamy. Na rozgrzane masło wrzucamy śliwki, lekko smażymy, dodajemy buraczki, posiekany czosnek, listki bazylii, cząbru i tymianku. Dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Wlewamy sos, wrzucamy posiekaną natkę. Mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
R'n'G Kitchenzapewnić sobie właściwą podaż witamin! Prosta sałatka do wszystkiego – składniki: mix sałat, 2 garście, 1 pomidor malinowy, 1/2 zielonego ogórka, czarne oliwki, 3 łyżki, ser feta, około 70g, sos: 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Prosta sałatka do wszystkiego – sposób przygotowania Na początek umyj i osusz pomidora i ogórka. Następnie(...)pokrój warzywa w kostkę. Oliwki przepłucz i pokrój w mniejsze kawałki. Ser pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj w misce wszystkie składniki wraz z mixem sałat. Składniki na sos dokładnie wymieszaj łyżką i polej nim sałatkę. Spróbuj także: sałatka z makaronem i wędzonym łososiem, z serem cheddar, na szpinaku z suszonymi pomidorami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną
Natka Pietruszki