śniadania - 47913 przepisów (strona:1737/3195)

Przekąska pełna zdrowia 220

Przyszedł czas na śniadanie, które zjadłam przed obiadem. To musiało być smaczne i szybkie do zrobienia ,zdrowe i musiało mi wystarczyć na długo i zastąpić obiad. Składniki -granola z granatem Sante -pałeczki błonnikowe -Słoneczne Pola- ziarna prażone od Ziarenkowo -jogurt truskawkowy -śliwki i kiwi -mango kandyzowane od Skworcu Do miseczki wsyp pałeczki błonnikowe i dodaj jogurt oraz owoce. Nastęnie

Z Kuchni Do Kuchni
Red Rock City - opinia 274

jest to częste zamówienie w lokalu. Także tym razem obsługa bardzo przyjazna, ale na szczęście dość wycofana. Lokal oceniam na duży plus, chętnie zajrzę do nich kiedyś na śniadanie (ostatnio pojawiło się całe menu śniadaniowe) lub zupę. Warto obserwować ich stronę na FB, bo często pojawiają się nowości

Pasja Smaku
Pieczona owsianka białkowa ze śliwkami 304

stopni na 20 minut.      Pysznie smakuje jeszcze ciepła, ale następnego dnia jest tak samo dobra :) Świetna z dodatkiem jogurtu naturalnego i świeżych owoców - po takim śniadaniu nieprędko będziecie głodni!      A w środku wygląda tak... Oczywiście dodatki można modyfikować wedle uznania, mogą to być inne suszone owoce lub orzechy. Nie polecam za to świeżych

sama złodycz
Brioszka dyniowa 212

upieczeniu ma konsystencję ugotowanego ziemniaka. Brioszka udała sie pysznie! Mięciutka, wilgotna i sprężysta ( to dzięki dodaniu mąki manitoba), na drugi dzień smakowała tak samo jak po upieczeniu! Idealna na śniadanie z domowym dżemem, czy popołudniową przekaskę. Brioszka dyniowa Składniki na dwie keksówki: 380 g mąki pszennej 380 g maki manitoba 200 g purèe z dyni* 20 g świeżych drożdży

Mia Cucina Sofieta
Tydzień w moim telefonie XXXXXV 131

zawsze się przydadzą - teraz są w promocji w Tesco * dopadło mnie przeziębienie niestety * pyszny sok pomarańczowy - najlepsze witaminy! * piękna, słoneczna jesień * kolejna kawa! * i obowiązkowa kawa w Bistro :) * niedzielne śniadanie  Po więcej zdjęć zapraszam tutaj . Wspaniałego tygodnia Wam życzę Kochani! A na koniec najlepsze dziecko na świecie - wspomnienie jeszcze z urlopu!  Papier pupa, kupić miś, kupić jajo

Magiczne Życie Marty
Głód, bezrobocie, wojny, dziura ozonowa? To wszystko mały pikuś. Zlot Food Trucków Kraków to dopiero przeżycie :) 197

przydałby się krótki wykład z tego czym jest street food, slow food i czym jest zwykła, kulinarna uczciwość. A na koniec – w knajpce obok żarcia na kółkach podawali obłędne śniadanie – z wędzonym pstrągiem ojcowskim, serem białym, ogórkiem kiszonym, pachnącym chlebem prądnickim, miodem drahimskim, pomidorami i masłem. Za jedyne zł 20. I takich smaków wam życzę

ladykitchen
Jogurtowe placuszki z truskawkami 417

Przepis na te proste i przepyszne placuszki znalazłam na blogu  Kwestia smaku . Są w sam raz na słodki podwieczorek lub  śniadanie. Możemy je przygotować dosłownie w  w kilka chwil. Jogurtowe placuszki z truskawkami Składniki: 250 g jogurtu naturalnego 3 jajka 2 łyżki oleju roślinnego 1 1/3  szklanki maki pszennej 2 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
Terrina z golonki 219

Dzisiaj przerwa w świątecznych słodkościach, dzisiaj kuchnia serwuje pyszną terrinę z golonki . Będzie ona urozmaiceniem dla szynek, polędwic i baleronów podawanych na świąteczne śniadanie. Może zamiast pieczenia pasztetu, który jest bardzo pracochłonny zdecydujecie się na to danie ? Przepis na terrinę zamieściła Małgosia na swoim    Akacjowym blogu   i stąd czerpałam inspirację. Na marginesie polecam

Kulinarne przygody Gatity
Rybna pasta twarożkowa 217

Dzisiaj wracam do jednego z moich smaków z dzieciństwa. Niewątpliwie jest nim pasta z makreli i białego sera. Doskonała na drugie śniadanie, lunch czy jakąś drobna przekąska w  ciągu. Pomyślałam, że może też pojawić się na karnawałowych kanapeczkach czy tartinkach. Przygotowanie tej pasty to dosłownie chwila, natomiast jeśli nie lubicie gładkiej pasty zamiast ją miksować, wszystkie składniki możecie

Kulinarne przygody Gatity
Maślane rogaliki z makiem 220

weekend wspólnie z  Małgosią  i innymi dziewczynami w cyklu  Wypiekanie na śniadanie  piekłyśmy maślane rogale z makiem. Przepis został zaczerpnięty z bloga o wdzięczniej nazwie  Ciastko z dziurką . Rogale wyszły pyszne, miękkie, puchate, lekko słodkawe, takie jak lubię. Do wypieku rogalików użyłam mąki z  Chleb na zdrowie .  A  przy

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki pszenno-orkiszowe z parmezanem i oregano 242

cyklu  Wypiekanie na śniadanie  w tym tygodniu  Małgosia  wspólnie z  Pauliną  wybrały dla nas bardzo aromatyczny przepis na pszenno-orkiszowe bułeczki. W moim wydaniu są to bułeczki z dodatkiem orkiszowej mąki razowej. A ten aromatyczny efekt daje obtoczenie ich w świeżo startym parmezanie i suszonym oregano. Pachną obłędnie ! Bułeczki pszenno

Kulinarne przygody Gatity
Wiejski chleb francuski na zakwasie 237

cyklu   Wypiekanie na śniadanie   w ten weekend zmierzyłyśmy się francuskim wiejskim chlebem na zakwasie. Przepis wybrała dla nas jak zwykle  Małgosia , a pochodził on z bloga  Bea w kuchni . W oryginalnym przepisie była mąka pszenna i żytnia; żytnią zastąpiłam mąką orkiszową 2000. Chleb mimo, że długo się

Kulinarne przygody Gatity
Croissanty 188

weekend z cyklu     Wypiekanie na śniadanie   Małgosia   postawiła przed nami nie lada wyzwanie: croissanty według francuskiego cukiernika Philippe Conticini ! W życiu nie piekłam, w życiu nie miałam odwagi zabrać się samodzielnie na zrobienie drożdżowego ciasta listkowanego masłem, no ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. A poza

Kulinarne przygody Gatity
Pissaladiere, czyli prowansalski chlebek 203

tygodniu z cyklu  Wypiekanie na śniadanie   pieczemy prowansalski przysmak, czyli płaski chlebek z farszem z cebuli, anchois i oliwek. Tym razem takie cudo wybrała dla nas   Małgosia , a przepis pochodzi z "Księgi smaków Prowansji" Diane Holuigue. Szczerze powiedziawszy przeraziła mnie trochę ta ilość cebuli, ale skoro tak każą to trzeba wykonać i nie marudzić :-). Cebula dusiła

Kulinarne przygody Gatity
Chleb tygrysi (Dutch crunch bread) 221

tygodniu w cyklu Wypiekanie na śniadanie   Małgosia ze Smaków Alzacji   podrzuciła nam pomysł na tygrysi chleb, a przepis został zaczerpnięty od  Berniki z   Mojego kulinarnego pamiętnika . Chleb pięknie wyrósł, następnym razem upiekę dwa mniejsze, bo wyszedł mi ogromny bochen. W środku jest bardzo delikatny i puszysty, a skórka jest chrupiąca. Na dodatek cudownie pachnie dzięki

Kulinarne przygody Gatity