Schiacciata, toskański chlebek

Schiacciata, toskański chlebek

Schiacciata, toskański chlebek

Po Wielkanocnej przerwie wracamy z  cyklem Wypiekanie na śniadanie. Tym razem Małgosia wynalazła dla nas przepis w książce pod tytułem " Księga smaków Toskanii" Lori de Mori. Schiacciata to płaski chlebek toskański, zazwyczaj podawany na ciepło. Od siebie dodałam odrobinę rozmarynu, który troszkę wcześniej wymieszałam z oliwą przeznaczoną do smarowania chlebka. Najlepszy jeszcze lekko ciepły ! Schiacciata, toskański chlebek  Składniki: 30 g świeżych drożd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rozmaryn, śniadania, pieczenie, mąka, do pracy, chleb, pączki, pieczywo, lekka, włoska, susz, drożdżowe, szybkie ciasto, szybki ciasto, pączki pieczone, lekkie ciasto, chleb mieszany, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, chleb na drożdżach , szybkie śniadanie

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.