Schiacciata, toskański chlebek
Schiacciata, toskański chlebek
Po Wielkanocnej przerwie wracamy z cyklem Wypiekanie na śniadanie. Tym razem Małgosia wynalazła dla nas przepis w książce pod tytułem " Księga smaków Toskanii" Lori de Mori. Schiacciata to płaski chlebek toskański, zazwyczaj podawany na ciepło. Od siebie dodałam odrobinę rozmarynu, który troszkę wcześniej wymieszałam z oliwą przeznaczoną do smarowania chlebka. Najlepszy jeszcze lekko ciepły !
Schiacciata, toskański chlebek
Składniki:
30 g świeżych drożd... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
Kulinarne przygody Gatity
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, rozmaryn, śniadania, pieczenie, mąka, do pracy, chleb, pączki, pieczywo, lekka, włoska, susz, drożdżowe, szybkie ciasto, szybki ciasto, pączki pieczone, lekkie ciasto, chleb mieszany, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, chleb na drożdżach , szybkie śniadanie
Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję