sosy - 72234 przepisów (strona:1741/4816)

Najlepsze przepisy na dania z cukinią 488

jest bardzo uniwersalnym warzywem, które można dodać do wielu różnych potraw takich jak dania z makaronem, potrawki z kurczakiem, pasztety, placki czy surówki. Świetnie komponuje się z serem żółtym, sosem pomidorowym, a także innymi warzywami. W spisie oczywiście nie może zabraknąć mojego ulubionego leczo, które przygotowuję w różnych wariantach. Cukinia zwana także kabaczkiem jest zdrowym, niskokalorycznym warzywem, a także cennym(...)structure="1_2,1_2" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"][et_pb_column type="1_2" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"][et_pb_blurb title="Makaron W Sosie Serowym Z Kurczakiem I Warzywami" url="https://e-przepisykulinarne.pl/2016/11/makaron-w-sosie-serowym-z-kurczakiem-i-warzywami/" url_new_window="on" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/11/makaron_ser.jpg" _builder_version="4.5.5" _module_preset="default"] Obłędnie pyszne danie na obiad, które przygotujemy

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z brzoskwiniami i kremem mascarpone 103

mieć nic nad kuchenką. Flambirujemy owoce aż płomień całkowicie zgaśnie – to znaczy że alkohol odparował a pozostał tylko smak. Na koniec delikatnie mieszamy brzoskwinie pokrywając je całym powstałym sosem.   Szybko składamy naleśniki – każdy z nich smarujemy porcją kremu, około 1 czubata łyżka na każdy naleśnik. Przesmarowane naleśniki układamy na talerze, z wierzchu układamy gorącymi brzoskwiniami, polewamy sosem

Smaczna Strona
Placki z kiełbasą i pomidorami 100

łatwo dostępnych i tanich składników. Zamiast kiełbasy można dać parówki lub szynkę. Do placków pasuje także zielony groszek, kukurydza, kosteczki cukinii, papryki lub pieczarek. Podaję je z sosem pomidorowym lub ketchupem. Smakują na zimno i ciepło. Jeśli lubisz możesz do ciasta dodać posiekane świeże zioła, np. natkę, koperek, szczypiorek lub udekorować je nimi na talerzu. Placki z kiełbasą i pomidorami(...)proszku do pieczenia, mieszam. Na patelni rozgrzewam olej, smażę na złoto z obu stron, odsączam na papierowym ręczniku. Podaję od razu gorące, odgrzane w piekarniku lub zimne. Smakują z sosami, np. pomidorowym, pieczarkowym albo z ketchupem. Możecie udekorować je koperkiem lub szczypiorem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Racuchy z jabłkami, podane z sosem jagodowym. 115

szkl. mąki pszennej 200 ml kefiru szczypta soli  himalajskiej Skworcu łyżka cukru  trzcinowego Skworcu 1 jajko pół łyżeczki sody 1 jabłko olej  kokosowy Skworcu do smażenia Sos jagodowy; 30 dag jagód świeżych lub mrożonych 2-3 łyżki cukru  trzcinowego lub  kokosowego Skworcu Przygotowanie; Jabłko obieramy. Do miski dodajemy kefir, sodę, jajko, cukier i szczyptę soli(...)ciasta. Na rozgrzanym oleju smażymy małe racuszki z łyżki ciasta. Na złoto z obu stron. Do rondelka wkładamy jagody, wsypujemy cukier. Jeśli jest potrzeba dodajemy więcej. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Co jakiś czas mieszamy i czekamy aż nadmiar soku wyparuje. Podajemy z racuchami.  Te placki to moje smaki dzieciństwa.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Frytki z polenty 148

sgagliozze przypominają raczej frytki i tak właśnie proponuję je podawać Bardzo lubię je z wegańskim parmezanem ze słonecznika (tradycyjny parmezan pewnie będzie tutaj jeszcze lepszy), suszoną natką pietruszki i sosem czosnkowym Wy znajdźcie swoją ulubioną wersję i dajcie mi znać, jak najbardziej Wam smakują PS. Interesuje Cię kuchnia włoska? Zobacz Co zjeść w Bari? Frytki z polenty 200 g żółtej(...)polenty 700 ml wody pół łyżeczki soli soli olej do smażenia natka pietruszki ulubiony sos parmezan Sposób przygotowania: Do wysokiego garnka wlej wodę, dodaj do niech pół łyżeczki soli i doprowadź do wrzenia. Do wrzącej wody wsyp polente i gotuj ok. 7 minut na wolnym ogniu, cały czas energicznie mieszając za pomocą trzepaczki. Polenta pod koniec gotowania powinna być gęsta

365 dni dookoła kuchni
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i emulsją miętową 97

patelni. Gdy będzie już rumiany dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę  i jeszcze przez chwilę wszystko podsmażamy. Ziemniaki studzimy, a następnie dodajemy do nich boczek i delikatnie mieszamy. Przygotowujemy sos. Do jogurtu greckiego wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 3 posiekane drobno gałązki mięty, pokrojoną drobno zieloną cebulkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowujemy emulsję miętową: 6 gałązek mięty(...)blendujemy z 4 łyżkami oliwy z oliwek i 1 łyżeczką syropu klonowego.  Następnie przecedzamy przez sitko i gotowe. Gdy ziemniaki z boczkiem będą lekko ciepłe łączymy je sosem jogurtowym i całość delikatnie mieszamy. Na dużym talerzu układamy garść sałaty, na niej sałatkę ziemniaczaną, kilka cząstek awokado. Całość polewamy emulsją miętową oraz posypujemy grubo zmielonym pieprzem

noteskulinarnyfiga
Danie Bardzo Proszę 138

cebule ·        3 łyżki miodu ·        7 łyżek ketchupu pikantnego ·        2 łyżki sosu sojowego ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy(...)Obsmażymy na rozgrzanym oleju z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2.    Cebulę obieramy, kroimy w plasterki. 3.    Do cebuli dodajemy miód, ketchup oraz sos sojowym, mieszamy i wykładamy na mięso. 4.    Przykrywamy naczynie i pieczemy 40 minut w 180 ° C. 5.    Danie gotowe 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kraina wyobraźni 160

Papryka żółta ·        Papryka czerwona ·        Papryka zielona ·        Pomysł na kurczaka w sosie serowym ·        ½ szklanki śmietany 18% ·        ½ szklanki wody ·        1 łyżka przyprawy do grosa(...)boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem. 4.    Następnie dodajemy papryki pokrojone w paseczki. 5.    Na koniec łączymy z mięsem i  zaprawiamy Pomysłem na kurczaka w sosie serowym rozrobionym ze śmietaną oraz wodą, chwilkę gotujemy. 6.    Danie gotowe 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Placki z cukinii 128

olej. Łyżką stołową nakładamy porcje ciasta, formując placki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.  Usmażone placki układamy na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem tzatziki (przepis znajdziesz  tutaj ) lub innym pikantnym sosem

Qchnia po prostu
Łosoś w marynacie z piekarnika 86

jest aromatyczne i na pewno posmakuje każdemu Co potrzeba: 700 g świeżego łososia (filet), 4 gałązki świeżego lub mrożonego rozmarynu Co potrzeba na marynatę: 3 łyżki oleju, 4 łyżki sosu sojowego ciemnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu płynnego, 2 duże ząbki czosnku Wykonanie: Łososia dzielimy na 3 kawałki, płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki na marynatę dajemy(...)dając końcówki pod spód. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C, pieczemy 15 minut na termoobiegu. Po tym czasie odkrywamy papier, pieczemy jeszcze ok. 15 minut. Smacznego :)) łosoś, czosnek, sos sojowy ciemny, rozmaryn, miód, marynata

Bułka z Chlebem
Kurczak ze szparagami w cytrynowym sosie 84

Kurczak ze szparagami w cytrynowym sosie to włoskie, wyjątkowo smaczne danie. Potrawę przygotowuje się szybko i łatwo, jest idealna na … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Kurczak ze szparagami</span> w cytrynowym sosie pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Pierś z kurczaka z porem w sosie serowo-śmietanowym 109

Pierś z kurczaka z porem w sosie śmietanowo-serowym to prosty i pyszny pomysł na obiad w 20 minut :). Treściwy i sycący posiłek z łatwo dostępnych składników. Cała rodzina zajadała się ze smakiem.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka ok 300-350 gram makaronu, u mnie świderki 1 duży por 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)topiony, mieszamy do momentu aż ładnie się rozpuści i wlewamy śmietanę. Całość dokładnie mieszamy, zagotowujemy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, chwilę razem podduszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem., gotowy sos mieszamy razem z odcedzonym makaronem, przed podaniem możemy oprószyć startym serem typu grana padano, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Domowe Rollo / Tortilla z kurczakiem i warzywami 117

Potrzebujemy: gotowe placki tortilla - samemu też je można zrobić, ale pracy jest przy tym sporo filet z kurczaka mix sałat pomidor czerwony i żółty ogórek papryka czerwona czerwona cebula sos kremowy z Lidla  marynata do kurczaka: 1 łyżeczka curry 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki papryki 1 łyżka oleju kokosowego Filet z kurczaka kroimy na paski(...)mieszamy ze składnikami na marynatę. Odstawiamy na 15 minut, a następnie smażymy na patelni. Placki tortilli podpiekamy chwilę na grillu elektrycznym lub patelni grillowej. Placek smarujemy sosem, na środek kładziemy warzywa oraz kurczaka i zawijamy. PROSTE

Emskie Smaki
Filet w boczku z kurkami 113

kurki się zaczął, za pewne każdy lubi tak smaczne grzybki, proponuję wykorzystać na danie obiadowe. Delikatne mięso z kurczaka, owinięte boczkiem, który sprawia, że potrawa jest soczysta w pysznym sosie z aromatycznymi kurkami. Składniki: ·        1 podwójny filet z kurczaka ·        7 plastrów podłużnych boczku parzonego(...)prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy umyte i oczyszczone grzyby kurki. 3.    Na koniec zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąką pszenną 2 minuty gotujemy. 4.    Sos przekładamy do naczynia i układamy upieczone mięso. 5.    Danie gotowe 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Domowe kopytka 83

Pyszne domowe kopytka. Stary, sprawdzony przepis z zeszytu mamy. Wyśmienicie smakują zarówno na słodko oprószone twarogiem i cukrem jak i wytrawnie polane ulubionym sosem. Mogą być zarówno daniem głównym jak i dodatkiem do chociażby pieczonego mięsa :). Jest to duża porcja, możemy proporcjonalnie zmniejszyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 kg ugotowanych ziemniaków z odmiany bardziej mączystej ok 4 szklanki mąki(...)przygotowane kopytka wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy na małym gazie ok 3 minuty od momentu wypłynięcia, ugotowane kopytka wyjmujemy cedzakiem, przekładamy na półmisek i polewamy okrasą lub sosem., (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania