Prosta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko. Co potrzeba: ½ mniejszej kapusty pekińskiej, 1 puszka czarnej fasoli, 1 serek feta (200 g), 15 cm długiego ogórka wężowego, 1 średnia cebula czerwona, sos winegret według tego przepisu Wykonanie: Fasolę przekładamy na sitko, płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, zimną wodą, zostawiamy do odsączenia. Robimy sos winegret według tego przepisu. Do miski
Bułka z ChlebemUwielbiam tą sałatkę za to, że jest prosta, smaczna i przypomina mi dzieciństwo Co potrzeba: 1 duży por, 8 jajek, 4 mniejsze ziemniaki, 1 puszka kukurydzy, 2 czubate łyżki majonezu, 1 płaska łyżeczka soli, pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, zostawiamy do wystudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Por kroimy w cienkie półplasterki, dajemy do miski, posypujemy solą, odstawiamy
Bułka z ChlebemBardzo lekka i smaczna sałatka, którą przygotujecie w kilka minut Co potrzeba: 4 jajka ugotowane na twardo, 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym (185 g) 2 czubate łyżki szczypiorku, 1 czubata łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 1 puszka kukurydzy, Sól, Pieprz Wykonanie: Do miski przekładamy tuńczyka wraz z olejem, rozdrabniamy na mniejsze kawałki, dodajemy kukurydzę, pokrojone jajka, pokrojony
Bułka z ChlebemTworząc tą sałatkę nie przypuszczałam, że wyjdzie taka smaczna. Polecam wszystkim sałatkożercom Co potrzeba: 4 jajka ugotowane na twardo, 1 puszka kukurydzy, 2 długie kabanosy, 2 łyżki pokrojonych bardzo drobno ananasów z puszki, ½ twardej, dużej gruszki, 1 łyżka majonezu, 2 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz Wykonanie: Do miski dajemy jajka pokrojone w drobną kostkę, odsączoną kukurydzę, kabanosy pokrojone w cienkie plasterki
Bułka z ChlebemLiście czosnku można wykorzystać jako dodatek do sałatek, mają doskonały aromat i doskonale komponują się smakowo w warzywami, ważne, żeby były dość młode i zieloniutkie Co potrzeba: 1/2 mniejszej kapusty pekińskiej, 6 liści czosnku (25-30 cm), 1/2 płaskiej łyżeczki soli, 1 łyżeczka soku z cytryny, 1 duża czerwona papryka, 1 łyżka oleju czosnkowego Wykonanie: Do miski dajemy kapustę pekińską
Bułka z Chlebemporwaną lub pokrojona na drobne kawałki. Całość posypujemy pieprzem do smaku, polewamy łyżką oleju czosnkowego , mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Jeśli nie macie oleju czosnkowego, możecie dać zwykły, a sałatkę posypać dodatkowo odrobiną czosnku granulowanego. Smacznego :)) ser feta, pomidory, oliwki, roszponka, szynka szwardzwaldzka
Bułka z Chlebemtwarda, długodojrzewająca i wędzona, robiona z kilku gatunków mięsa wieprzowego. Doprawiona dużą ilością czosnku, nieco słona, o wyrazistym smaku. Pokrojona w cienkie kawałki może być doskonałym dodatkiem do sałatek. Co potrzeba: 1 ser feta (270 g), 50 g kindziuka, 2 średnie pomidory, 1/4 średniej kapusty pekińskiej, 1/2 dużej czerwonej papryki, 1 puszka czerwonej fasoli (400 g), 1/2 łyżeczki
Bułka z ChlebemLiście czosnku są doskonałym dodatkiem do sałatek Co potrzeba: 200 g serka feta, 1 duży pomidor, 1/4 dużej czerwonej, mięsistej papryki, 10 szt. sałaty roszponki, 1 czubata łyżka pokrojonych bardzo drobno liści czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego, Pieprz mielony do smaku Wykonanie: Do miski dajemy pokrojoną drobno fetę, pomidora pokrojonego na drobne kawałki, paprykę pokrojoną bardzo drobno, różyczki sałaty roszponki
Bułka z ChlebemSałatka, którą pokocha większość. Delikatna w smaku, aromatyczna, doskonała na imprezy, ale też na śniadanie i kolację Co potrzeba: 300 g szynki lub ogonówki w kawałku, 1 puszka kukurydzy, 4 plasterki ananasa z puszki, 400 g pora, 1 słoik selera konserwowego, 2 jajka ugotowane na twardo, 3-4 łyżki majonezu, Sól Pieprz Wykonanie: Pora oczyszczamy z twardych liści, odcinamy najpierw
Bułka z Chlebemsmaku mielonym pieprzem *** *** Ponownie mieszamy i odkładamy na około 30 minut aby smaki się połączyły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ
Blog z ApetytemSmaczna i efektowna sałatka z ananasem, selerem konserwowym, kukurydzą i wędzoną piersią z kurczaka. 250 gramów wędzonej piersi kurczaka 3/4 puszki kukurydzy z puszki 1 mały słoik selera konserwowego 150 gramów po odsączeniu 7 plastrów ananasa z puszki 3 łyżki majonezu Dodatkowo Kilka sztuk chipsów z tuby szczypiorek Seler i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ananasa i kurczaka kroimy w kosteczkę
Andzia PichciWiecie, iż jestem fanem sałatek. Prostych, szybkich i pysznych. A do tego z chrupiącymi dodatkami. Co nam trzeba? 2 solidne garście rukoli 2 solidne garście mieszanki sałat lub po prostu masłowej 2 pomidory obrane i pokrojone w kostkę mieszanka owoców morza (ja kupuje mrożoną i podduszam na patelni do miękkości z odrobiną soli i pieprzu i czosnku) 100g oliwek czarnych
LatosiowydomSałatka makaronowa z szynki 1 opakowanie makaronu (np. muszelki) 80 dag szynki (grubo krojonej) 1/2 opakowania kukurydzy konserwowej 1 pora 2 pomidory sól, pieprz majonez Szynkę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Następnie kukurydzę konserwową odcedzić z zalewy z puszki. Pomidora pokroić w drobną kostkę. Porę poszatkować drobno. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać
Gotuję TestujęSałatka z pekińską i pomidorami 1 kapusta pekińska 3 pomidory pół puszki kukurydzy 2 jajka 3 ogórki kiszone majonez sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Zahartować w zimnej wodzie. Kukurydze konserwową odcedzić z zalewy. Ogórki kiszone, jajka i pomidory pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować drobno. Następnie wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez i sól i pieprz. Całość
Gotuję Testujęminut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia. POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby w zalewie octowo-miodowej pochodzi z serwisu Blog
Blog z Apetytem