Bardzo łatwa, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka śledziowa. Doskonała i na imprezę i na co dzień. Polecam zrobić od razu z podwójnej porcji, bo znika w oka mgnieniu :) Składniki - 4 filety śledziowe solone w oleju - 2 ugotowane średniej wielkości ziemniaki ( mogą być z dnia poprzedniego ) - 1 mała czerwona cebula - 2 średnie ogórki konserwowe - pół pęczka szczypiorku - 2 łyżki
Kuchnia z widokiem na ogródSpaghetti cukiniowe to danie, które jadam latem bardzo często. Robi się je szybko i idealnie zastępuje makaron. Może być tez baza do sałatek. Te krewetki z pesto z rukoli i spaghetti cukiniowym to pomysł na szybką, lekka kolację bez węglowodanów, keto i paleo. No i Read More Artykuł Krewetki z pesto z rukoli i spaghetti cukiniowym pochodzi z serwisu flymetothespoon
FlymetothespoonBuraczki zasmażane – to jeden z naszych ulubionych dodatków do obiadu. Moim zdaniem najlepsze w wykonaniu mojej Babci, która zawsze gotowała na czuja ‘do smaku
Kulinarne Przebojewyższy. Nie dodajemy żadnych detergentów myjących! Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ogórki w curry pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemŁatwy i smaczny dodatek obiadowy do mięs czy na grilla, ale można też ją podać jako sałatkę na spotkania rodzinne lub imprezy ze znajomymi. Składniki: 4 duże ziemniaki, 2 duże ogórki konserwowe, pęczek szczypiorku, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka grubo mielonego pieprzu, sól opcjonalnie: łyżka majonezu Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (nie mogą być zbyt
Lena GotujePanzanella to moja ulubiona sałatka włoska, po prostu kocham ją miłością pierwszą. Inne wersje panzanelli znajdziecie pod linkiem na blogu. Dziś będzie szybko i pysznie, zapraszam. Można ją zrobić dzień wcześniej a potem zajadać do woli. Jeśli uda się Wam zakupić szparagi to róbcie i zajadajcie, mnie się udało. Panzanella z groszkiem i szparagami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka meksykańska robi furorę na imprezach. Meksykańska przyprawa nadaje jej oryginalnego smaku. 1 woreczek ryżu 2 filety z kurczaka 4 jajka 1 duża papryka czerwona 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 pęczek natki pietruszki 200g żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka keczupu 2 ząbki czosnku przyprawa do kuchni meksykańskiej sól
Szefowa kuchniPanzanella to włoska sałatka z kawałkami czerstwego pieczywa, smakuje obłędnie, najlepiej przygotować ją wieczorem aby rano zajadać. Przygotowuje się ją błyskawicznie a jak zajada? sprawdźcie sami ale zapewniam że szybko. Panzanella z awokado. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka z gruszką i serem pleśniowym to mój hiiiiit ❤️ Uwielbiam ją, a dziś dodatkowo dodałam do niej kilka malin, orzechy włoskie i suszone pomidory - na wypasie 🤭👌🥗 Składniki na 2 porcje: 0,5 opakowania rukoli 1 gruszka 1 garść orzechów włoskich 50 g sera pleśniowego 2 suszone pomidory w zalewie 2 łyżki oliwy/oleju z pomidorów 1 łyżeczka miodu 0,5 łyżeczki
Czarnawisienkapółplasterki rzodkiewkę, pomidory i ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić pieprzem. Sos połączyć z sałatką, wszystko dokładnie wymieszać
Kuchenne aromatyćwiartki. Umytą sałatę układamy w miseczce, dodajemy jajko i pomidorki oraz kuleczki sera mozzarella. Z sosu, oleju i soku z limonki przygotowujemy dressing dokładnie mieszając składniki. Sosem polewamy przygotowaną sałatkę, pestkami posypujemy. Porca ma ok. 460 kcal
KucharzycaFasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldFasolkę szparagową zazwyczaj jadłam z bułką tartą prażoną na patelni, dziś zaproponuję Wam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldczosnkowy to jeden z najbardziej lubianych sosów. Idealnie pasuje zarówno do dań mięsnych, do pizzy oraz jako dodatek do imprezowych przekąsek. Bardzo często dodawany jest również do sałatek, by wzbogacić ich smak. Poniżej znajdziecie przepis na The post Sos czosnkowy – najlepszy przepis appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeoliwek 1 łyżka Cytryna 1 łyżka soku z cytryny Sos słodko-pikantny Thai 1 łyżka Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Na patelni rozgrzać o The post Sałatka z indykiem i pomarańczą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje