Młoda kapusta z pomidorami , a tak dokładniej to młoda kapusta duszona w pomidorach to pyszna propozycja jako dodatek do obiadu. Smakuje przepysznie, zwłaszcza na drugi dzień
Kulinarne Przebojepołowy cytryny sól, pieprz, cukier do smaku kilka listków świeżej mięty, posiekanej z grubsza Sałatę myjemy, rwiemy na kawałki. Składniki na sos mieszamy razem, podajemy do sałaty. Zamiast mięty sałatkę można posypać posiekanym drobno koperkiem
Smaki Na TalerzuUpały przyszły z dnia na dzień, a w takie dni nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Polecam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldUpały przyszły z dnia na dzień, a w takie dni nie mam ochoty na gotowanie obiadu. Polecam pyszną sałatkę :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldDelikatna w smaku pyszna sałatka z szynką 1 słoik selera konserwowego mały 6/7 krążków ananasa Puszka kukurydzy
Andzia PichciPełna zdrowia sałatka Poleca się na uroczystości ,do pracy czy szkoły. 2 duże buraki 2 średnie gruszki, lub kilka plasterków ananasa ( ok.5szt ) 2 garście rukoli Ok 150 gram fety garść prażonego słonecznika sos winegret 2 opakowania Słonecznik uprażyć: na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy słonecznik,zmniejszyć ogień i prażyć od czasu do czasu mieszając. Ugotowane buraczki pokroić w kostkę
Andzia PichciKlasyk jedyny w swoim rodzaju ,bardzo lubiana sałatka która znika w oku mgnienia 6 jajek Szczypiorek 50 g ryżu Groszek zielony lub kukurydza 1 puszka Ser żółty 25 dag Tuńczyk w sosie własnym Kilka łyżek majonezu Ryż gotujemy na sypko. Jajka ugotować na twardo,ser żółty zetrzeć na tarce. Żółtka oddzielić od białek posiekać drobno
Andzia PichciSałatka która sprawdzi się na uroczystościach,imprezach karnawałowych.Bardzo fajna propozycja do Wielkanocnego menu. 6 jajek M 4 duże ogórki konserwowe Pieczarki marynowane ok. 300 gram 1 puszka groszku 4.5 łyżek majonezu sól,pieprz płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki posiekanego koperku Jajka gotujemy na twardo,studzimy. Pieczarki i groszek odcedzamy z zalewy. Ogórki,jajka kroimy w kostkę, pieczarki
Andzia PichciSałatka makaronowa z papryką ogórkiem zielonym, kukurydzą, i szynką konserwową sprawdzi się na kolację, imprezę i do pracy w pudełeczko. 250 gram makaronu kokardki 1 średnia papryka czerwona ok.400 gram ogórka zielonego 1 puszka kukurydzy 200/250 gram szynki konserwowej 4 /5 łyżek majonezu sól pieprz Makaron ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Paprykę, ogórka, i szynkę kroimy w kosteczkę
Andzia Pichciugryzienia? 😜 Otóż wystarczy pokroić je w kosteczkę dodać odrobinę cukru, pokrojoną w kostkę cebulę i skropić olejem. Odstawić na godzinę, aby się smaki przegryzły i wychodzi super sałatka do obiadu 😍 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Kulinarne przemysleniamiseczki wlać olej, dodawać kroplami sok z cytryny i dokładnie mieszać do zgęstnienia. Następnie dodać cukru, soli, wymieszać do rozpuszczenia i dodać musztardy. Wymieszać na gładki sos. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać
Kulinarne przemysleniabliżyj lata, tym barzi1 ciōngnie2 mie3 do szałołtōw- może to te dwa kilo, kere4 mi jeszcze ôstały ze zimy 😉 Lubia byle co powciepować [...] Artykuł Szałołt słodko-kwajśny (Sałatka słodko-kwaśna) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniOmlet ze szparagami to szybkie i bardzo pożywne śniadanie. Oczywiście przygotujemy je głównie tylko w sezonie od końca kwietnia do połowy czerwca, kiedy to będą dostępne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pierwszy raz zrobiłam sałatkę z surowych, zielonych szparagów. Jest naprawdę pyszna! Zielone szparagi są delikatniejsze od białych. Nie trzeba ich obierać
Stare GaryZawartość tych wysokich kieliszków stanowi delikatna w kolorze i smaku warstwowa sałatka. Górna warstwa zrobiona jest z tapioki zabarwionej koncentratem pomidorowym, a zadaniem tej warstwy jest udawać wyglądem kawior
Przepisy Kulinarne