fasolkę, ciecierzycę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę, startą na tarce marchew oraz miks sałat. Sok z cytryny łączymy z musztardą i oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę sosem, delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuIdealny posiłek dla zabieganych. Prosta i bardzo smaczna sałatka. Syci na bardzo długo, dzięki wędzonemu kurczakowi, ponadto warzywa dostarczają witamin i błonnika. Składniki: 200g wędzonego kurczaka np. ćwiartki 1 papryka garść rukoli 50g suchego makaronu pełnoziarnistego 1 łyżka oliwy z oliwek przyprawy: pieprz czarny, sól, czosnek granulowany, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy
Truskawkowa Fiestapęczek szczypiorku -szczypiorek drobno pokroić 1 jogurt naturalny sól pieprz wszystkie składniki połączyć wsypując składniki do jednej miski Ja dodatkowo dałam 4 ugotowane jajka których nie było w przepisie. Sałatka jest smaczna jak na 4 osoby czy do obiadu lub na takie szybkie przygotowanie jak znalazł
Moje WyrobyTradycyjna polska sałatka jarzynowa z ugotowanych w mundurkach warzyw połączonych majonezem. Pyszna klasyka. Danie, które łączy pokolenia. Smakuje u nas każdemu: dziadkom, rodzicom i wnukom. Do dzisiaj pamiętam jak rodzinnie szykowaliśmy ją przed praktycznie każdą imprezą :) Składniki: 5 średnich ziemniaków 1 duża marchewka 1 duża pietruszka 1 mały seler 4 jajka 4 ogórki kiszonych
Krokusowy Dommixem sałat oraz pomidorkami koktajlowymi. Dla mnie bomba, na pewno jeszcze nie raz zobaczycie podobne połączenia na blogu. Składniki Stek Bavette (około 300 g) Mix sałat (w moim przypadku Sałatka florencka z lekko orzechową nutą) Pomidorki koktajlowe Oliwa z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie Stek Bavette solimy i pieprzymy, wyciągamy z lodówki na około 1,5 godziny przed smażeniem. Wrzucamy
Programista w kuchniskładniki: 3 filety śledziowe 50 g sera żółtego 1 jajko ugotowane na twardo 1 cebula 2 ogórki kiszone 1 jabłka pieprz do smaku 2 łyżki majonezu
Domowy Smak Jedzeniaszukacie innych ciekawych połączeń smakowych, to starczy sprawdzić na blogu Znajdziecie tam sporo inspiracji (a niedługo pojawią się kolejne). Rada. Przed świętami w mojej lodówce znajdziecie dużo różnych śledzi, sałatek śledziowych itd. Dla każdego coś dobrego. Ale co zrobić z zapachem? Tu odpowiedzi jest jedna. Wszystko przykrywam folią spożywczą do żywności (u mnie sprawdzona od Stalla ), aby zapachy nie przeszły
Słodkie okruszkisię, że menu wigilijne wszyscy mają ustalone. Ale co ze świątecznym obiadem? My się nigdzie dalej nie wybieramy więc będzie obiad w domu dla najbliższych. Przygotuję zupę, mięso pieczone , sałatki i deser. Nic specjalnie wyszukanego ani pracochłonnego, bo przecież nie chcę spędzić świątecznego dnia w kuchni. Przecież i tak najważniejsza jest świąteczna atmosfera, a tę tworzą ludzie. Świąteczny obiad
Smaczna PyzaSałatka z tuńczyka, pomidorów, papryki, ogórka, oliwek i cebuli skropione oliwą oraz limonką Propozycja szybkiego lunchu w upalne południe. Proporcje na dwa talerze: Składniki: 200 g filetów z tuńczyka w oliwie 1 papryka 1 pomidor 1 mała cebula 1 ogórek 2 garści oliwek sól i pieprz oliwa z pierwszego tłoczenia 1 limonka 2 garści świeżych
Wino Francja KuchniaPomysł na świąteczną i sylwestrową przystawkę z jajek przepiórczych, łososia wędzonego, buraków karmelizowanych, pasty Tarama oraz sałat Podanie sałatki czy przystawki w sposób elegancki, wykwintny z dodatkiem pasty Tarama pochodzącej z Grecji, składającej się z ikry z dorsza, suchego białego chleba, oliwy, tartej czerwonej cebuli oraz soku z cytryny. Dobór świeżych sałat jest dowolny. Na moim talerzu
Wino Francja KuchniaTosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!środku, czy na wierzchu, lubię po prostu to połączenie. Tym razem przygotowałam schab z farszem pieczarkowo-serowym. Jako dodatek podałam kapustę pekińską ze składnikami, jakie pozostały mi z innej sałatki. ok. 800 g – 1 kg schabu Marynata: 1 łyżka octu jabłkowego 1-2 łyżki oleju 2-3 łyżeczki musztardy mielona papryka słodka i ostra sól, pieprz Farsz
Smaki Na Talerzu