sałatka - 51095 przepisów (strona:1759/3407)

Sałatka z makaronem i smażonym tofu :) 158

takie jak ten, że przygotowane tofu smakuje wyjątkowo dobrze, a nawet bardzo dobrze. Tofu lubię też w postaci tofucznicy i czekoladowego kremu . A wracając do przepisu. Mamy tu prostą sałatkę z makaronem, smażonym tofu i pysznym dressingiem. Całość smakuje genialnie, także śmiało polecam.  Składniki (2 porcje): kostka tofu - 200 g, u mnie z dodatkiem chilli (Look Food) opakowanie miksu

Zdrowie na języku :P
Sałatka ryżowa z ananasem 133

Szybka, bardzo aromatyczna sałatka idealna nie tylko do pracy jako lunch ale świetnie sprawdzi się podczas imprez jak i rodzinnych spotkań. Zapraszam po przepis. Składniki : * 2 torebki ugotowanego na sypko ryżu * 2 piersi z kurczaka  * łyżeczka papryki wędzonej, łyżeczka curry, sól i pieprz do smaku * łyżka oliwy  * puszka ananasa w plastrach  * czerwona papryka  * puszka kukurydzy

Magiczne Życie Marty
6 pomysłów na lunch do pracy 75

wezmę smutnego bajgla, który później równie smutno konsumuję na przerwie. W przeciągu ostatnich miesięcy starałam się rozświetlić grobową atmosferę lunchu i kanapkę zastąpić smaczniejszą alternatywą. Moimi osobistymi faworytami są sałatki. Kiedy mam siły wieczorem to przygotuję sobie kolorową (i zdrową!) przekąskę, a rano […] Artykuł 6 pomysłów na lunch do pracy pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
SAŁATKA Z POMIDORÓW Z FETĄ 141

Nastał pomidorowy czas. Teraz królują te warzywa, mnóstwo ich na krzaczkach i coraz więcej z dnia na dzień dojrzewa. Sałatki przygotowujemy więc najróżniejsze, zachwycając się ich smakiem. Są bardzo zdrowe, warto jeść je codziennie.  Składniki: 4 pomidory malinowe pół czerwonej cebuli pół szklanki posiekanej natki pietruszki kilkanaście kosteczek fety sól,pieprz olej lniany lub inny ulubiony Wykonanie: Pomidory kroimy

Z Majeczką w kuchni
Koreańska mizeria 256

przyrządzona mizeria smakuje wyśmienicie, sezam chrupie pod zębem a ogórki mają wyrazisty i lekko pikantny smak. Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako sałatkę, wybór należy do zajadających. Tak czy siak smakuje wyśmienicie, polecam. Koreańska mizeria. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Faszerowane patisony 209

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z żółtej cukinii i rzodkiewki z dressingiem ziołowym 117

odżywcze, przepisy znajdziecie TUTAJ . Jest na tyle elastycznym smakowo warzywem, że doskonale sprawdzi się zarówno w daniach na słodko jak i na słono. Dzisiejszy przepis to świetna alternatywa dla sałatek na bazie różnego rodzaju sałat, jej podstawowymi składnikami jest żółta cukinia o pięknym soczystym kolorze oraz wyrazista w smaku rzodkiewka. Do jej przygotowania użyłam strugaczki do warzyw ale jeśli

Życie ze smakiem
Domowy kompot 176

Lato i jesień to okres, w którym mamy dostępnych wiele świeżych owoców pochodzących z upraw w naszym kraju. Domowy kompot to napój, który zastąpi nam sok

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Salsa mexicana, sos z pomidorów 110

dorzuciłam od serca suszone pomidory i oliwki, bo kocham! Jest to opcja, możecie z nich zrezygnować. Do tego przyprawy, dodatki i sos gotowy. Sos pomidorowy traktuję dwojako, i jako sałatkę/surówkę do przekąsek, dań z kurczaka albo ryb lub zmiksowany jako sos pomidorowy (często na ostro) do wszelakich nachos, tortilli, grzanek, itp. Smaczny, ładnie się prezentuje na imprezowym stole

Zasmakuj Kuchni
Nieklasyczna carbonara z cukinią 179

Ostatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pomidorów z sosem bazyliowym 101

dużo. Należy się nimi cieszyć póki są. Najchętniej dojrzałe pomidory zjadam surowe. To jedyny czas kiedy są smaczne. Później przez wiele miesięcy pozostaną nam tylko przetwory.  Dzisiaj pyszna sałatka z pomidorów z sosem bazyliowym.  U nas była dodatkiem do jajka sadzonego z awokado i makaronu z cukinii. Lekki, letni obiad. składniki (2 porcje) 4 - 5 szt. pomidorów, najlepiej

Stare Gary
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i pomarańczą 147

układ odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko ryzyko wystąpienia chorób serca a także poprawia stan skóry. Jedzmy zatem kiszoną kapustę w postaci surowej robiąc z niej przeróżne sałatki i surówki.  ok. 500 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 pomarańcza 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) Kapustę kiszoną lekko

Kolorowa kuchnia Elki
SAŁATKA Z WARZYWAMI Z ROSOŁU I CZERWONĄ FASOLĄ 113

tartego sera żółtego, 5 jajek, łyżka posiekanej natki pietruszki, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę wraz z warzywami. Fasolę osączam z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem

JejKuchnia
CAPRESE CZYLI POMIDORY Z MOZZARELLĄ I BAZYLIĄ 124

Sałatka Caprese to klasyka kuchni włoskiej. Zachwyca prostotą i lekkością.  Składniki: 4-5 pomidorów sera mozzarella (250g) suszona bazylia oliwa z oliwek sól Pomidory należy umyć, osuszyć i wyciąć szypułki. Pokroić w plastry. Mozzarellę odsączyć, pokroić w plastry. Układać naprzemienne pomidory z mozzarellą.  Całość posypać odrobiną soli oraz bazylią. Skropić oliwą z oliwek. Smacznego

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania