Dopraw solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą curry. Każdy kawałek ryby panieruj w mące, a następnie w jajku i smaż na oleju – najlepiej głębokim. Chrust zjedliśmy z sałatką z komosy ryżowej, pomidorów i rukoli. Artykuł Chrust z łososia. Nowy przepis na rybę pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskawodzie. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki, cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez oraz musztardę. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec dodajemy poszarpaną rukolę i delikatnie mieszamy
Qchnia po prostupiórka, posolić i odstawić na 5 min. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki. Czosnek przecisnąć , popryczkę drobniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, skropić olejem lnianym. Sałatkę podawać do obiadu
pieprzny smaczekKolorowa, pyszna sałatka - do lunchboxa do pracy idealna. Można użyć ciecierzycy z puszki, wtedy przygotowanie zajmie nam kilka chwil. Składniki: 1/2 szklanki ciecierzycy, ok 30 pomidorków czerwonych i żółtych, kilka oliwek z fetą w oliwie, 1/2 papryki (u mnie zielono - żółta), pęczek natki pietruszki, świeżo mielony kolorowy pieprz Przygotowanie: Ciecierzycę moczymy przez noc. Następnie gotujemy w osolonej wodzie do miękkości
Lena GotujeSałatka gyros w innym, ciekawym wydaniu:). 1/2 główki sałaty lodowej makaron z 1 zupki chińskiej 1 filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych przyprawa kebab/gyros 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki keczupu 1. Makaron zalewamy wodą, odcedzamy kiedy napęcznieje. Filety drobno kroimy, posypujemy przyprawą kebab/gyros, podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Paprykę
Szefowa kuchniZakupiłam małe jak orzeszki ziemniaczki i tak mnie zauroczyły że kupiłam ich dużo. Jakieś sałatki powstaną ale ten przepis podsunął mi Przemek. Danie wyszło znakomite i szybko zniknęło a ja dzielę się przepisem. Jeśli zakupicie te małe cuda a przy wykopkach będzie ich wiele to polecam te mięsne kulki, są znakomite. Mielone kulki z nadzieniem z ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ
Moje Małe Czarowanieskładniki przełożyć do większej miski. Dodać suszone pomidory. W kubeczku wymieszać sos: majonez, śmietana i czosnek pokrojony w drobną kostkę. Sos dodać do miski, wszystko dokładnie wymieszać. Do sałatki nie dodajemy soli, bo ser feta i kurczak są dosyć słone. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiSmaczna i szybka sałatka z brokułem, serem feta, chrupiącym boczkiem i pestkami słonecznika. Całość doprawiona pysznym sosem czosnkowym! Zapraszam! Składniki: 500 g brokuła150 g boczku parzonego w plastrach100 g sera feta2 garści pestek słonecznikaduża łyżka majonezuduża łyżka jogurtu naturalnego1 ząbek czosnkupieprzPrzygotowanie: Brokuły dzielimy na różyczki, wrzucamy do garnka z wodą
Krokusowy DomPyszna i prosta sałatka - choć jest bardzo znana, zrobiłam ją pierwszy raz. Żałuję, że tak późno:). Sukces tkwi w prostocie, tak jest i tym razem. Składniki na dwie porcje. 1 główka sałaty rzymskiej 2 małe filety z kurczaka 3 kromki chleba 100g sera cheddar sos: 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka musztardy
Szefowa kuchniPyszna i efektownie wyglądająca warstwowa sałatka gyros. Doskonała na każdą domową imprezę oraz jako pełnowartościowe danie. Sycąca i dobrze przyprawiona. Jednym słowem konkretna! Takie dania najbardziej uwielbiam :) Zamiast kapusty pekińskiej pojawia się tutaj żółty ser i szczypiorek. Jak dla mnie to bardzo udane połączenie. Zachęcam do wypróbowania przepisu :) Składniki:2 podwójne piersi
Krokusowy Dompłatki migdałowe. Surówkę można przyrządzić również w wersji z orzechami laskowymi i olejem z orzechów laskowych . Jestem zachwycona olejami z orzechów. Z pewnością będę je dodawać do surówek i sałatek, którym jadam sporo. 1 porcja to ok. 165kcal , węglowodany: 11g, białko: 4g, tłuszcz: 12g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,1WW i 1,5WBT SMACZNEGO! Artykuł Migdałowa surówka
DietologSałatka z szynką i ananasem to oryginalna i bardzo smaczna sałatka. Jej przygotowanie nie wymaga zbyt wiele czasu i z całą pewnością zachwyci Was swoim smakiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Druga ulubiona sałatka mojej mamy. Zdrowa kasza jaglana, jeszcze zdrowszy olej z pestek dyni. Do tego słodki sok z granatu i dla przełamania korniszon. Idealna propozycja na lunch. Składniki na 1 porcję: 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej na sypko 2 garści miksu sałat Garść pomidorków koktajlowych 2 małe ogórki korniszony Odrobina soli himalajskiej 1 łyżka oleju z pestek
CzarnawisienkaWszyscy znamy tradycyjne śledzie z oleju w cebulce. Niektórzy lubią również śledzie w śmietanie, ale może warto spróbować śledzie z suszonymi pomidorami i orzechami. Swój niezwykły
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skórki i usuwamy gniazdo nasienne. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy ze sobą. Dodajemy odsączony groszek. Majonez łączymy z musztardą i zmiażdżonym czosnkiem. Dodajemy sos do sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy
Qchnia po prostu