sałatka - 51095 przepisów (strona:1738/3407)

Soczysta surówka wielowarzywna z kapustą pekińską 133

solą oraz pieprzem *** *** Surówkę odkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny przed podaniem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł

Blog z Apetytem
Arabska sałata 119

cudowną, świeżą sałatę z mięsem, rybą, kurczakiem, pieczonymi ziemniakami i falafelem. Lecz czasami, nie mówiąc nikomu, po prostu robię jej wielką misę, i wszystko zjadam, bez dodatków". Sałatka z Orientu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Macedońska surówka z kapusty kiszonej 108

Będąc w Macedonii na każdym kroku podawali nam jako przystawkę sałatkę szopską lub surówkę z kiszonej kapusty. Dziś przedstawiam pyszną i zdrową surówkę z kapusty kiszonej. Pracy przy niej 3 minuty i zajadamy mnóstwo witamin. Surówka z Macedonii. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka gyrosowa -warstwowa 156

Sałatkę gyros zna chyba każdy, a jeśli znajdzie się taki który nie zna, to polecam, warta posmakowania :) Można ją oczywiście wymieszać, ale podana w przeźroczystej misce, ułożona warstwowo, wygląda bardzo apetycznie!  Zapraszam na moją wersję :)  Kapusta pekińska ( średnia) Puszka kukurydzy 5-6 korniszonów 3 cebule czerwone 2 papryki czerwone Filet z piersi kurczaka ( podwójny) Przyprawa kebab gyros Olej

Takie tam pichcenie
Marchewka z groszkiem 105

Marchewka z groszkiem to smaczny dodatek do obiadu, który często króluje w polskich domach, zwłaszcza w niedzielę, jako dodatek do tradycyjnego schabowego. Marchewka gotowana wyśmienicie pasuje

Kulinarne Przeboje
Soczysta surówka z kiszoną kapustą 133

soli, gdyż kiszona kapusta jest dość słona *** *** Ponownie mieszamy i podajemy jako dodatek do obiadu *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Surówka z kiszonych buraczków 110

chrupię na zdrowie 😍 Drobno poszatkowane i połączone z rukolą, jabłkiem, cebulą i prażonym słoneczkiem dają przepyszny efekt 😋 Nie wspominam nawet o walorach zdrowotnych, bo to oczywiste, że taka sałatka to witaminowa bomba. Składniki: -kilka plastrów kiszonych buraków -1 mała słodka cebula lub posiekana garść szczypiorku -garść rukoli -1 nieduże słodkie jabłko -1 płaska łyzeczka cukru -garść pestek prażonego słonecznika

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem 105

Lekka sałatka na dobry początek weekendu z jajkiem, tuńczykiem i roszponką 🥗 Idealna na śniadanie lub lunch/kolację w domu (bo jednak jajko i tuńczyk nie nadają się do ludzi). Składniki na 2 porcje: 6 garści roszponki 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 2 garści kukurydzy 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki oliwy Sól, pieprz Przygotowanie : Jajka gotujemy

Czarnawisienka
Sałatka z serem wędzonym i gruszką 128

Sałatka z mixem sałat ze szpinakiem, słodką gruszką, wyrazistym serem twarogowym wędzonym oraz chrupiącymi orzeszkami pini. Składniki: 100-120 g mixu sałat ze szpinakiem, duża gruszka, 125 g sera białego twarogowego wędzonego, łyżeczka orzechów pini, łyżeczka oliwy Przygotowanie: Gruszkę obieramy, usuwamy pestki, kroimy w grubsze plastry. Na talerz lub półmisek wykładamy sałatę, dodajemy pokruszony ser, gruszkę, całość posypujemy orzechami oraz

Lena Gotuje
CYTRUSOWA SAŁATKA Z PRZEGRZEBKAMI 110

Zimowa sałatka w stylu peruwiańskiego ceviche , lekka, orzeźwiająca, kolorowa i zdrowa. Nawet się rymuje. Wegetarianie i weganie mogą pominąć przegrzebki, i ewentualnie wzbogacić ją o dodatkowy składnik wedle upodobania. Przygotowanie: 40 min. Chłodzenie  : 3h- 12h Porcja dla 4 osób : ● 8 dużych przegrzebków (małży św. Jakuba) ● 2 duże soczyste pomarańcze ● 2 małe pomarańcze ● 1 awokado ● 1 mały burak chioggia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałata Frisee z góralskim wędzonym serem 73

półksiężyce. Sałatę, myjemy, suszymy i rozkładamy na talerzu, polewamy sosem, dodajemy szalotkę posypujemy pestkami granatu. Podsmażamy serek z obu stron na złoty kolor na oleju i wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu, z ciepłym serem. Smacznego Zapisz

Tajemnice Smaku
Sałatka amarantus z fetą, groszkiem, awokado i rzodkiewkami 71

Szarłat wyniosły, czyli amarantus jest jedną z najstarszych roślin uprawnych.  Dawniej Majowie, Aztekowie i Inkowie  cenili to pseudozboże za swoje wyjątkowe właściwości. Jedli liście

Tajemnice Smaku
Carpaccio z melona z marynowaną mozzarellą 73

Ten przepis jest doskonałym przykładem prostej, orzeźwiającej przekąski. Marynowane kulki mozzarelli możemy przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Należy pamiętać, aby po wyjęciu z lodówki

Tajemnice Smaku
Smażone figi w szynce parmeńskiej 90

Smażone figi w szynce parmeńskiej to mała przekąska, jak również świetny dodatek do sałatek. Przygotowuje się je błyskawicznie i są przepyszne. Dobrze komponują się np. wyłożone na liściach rukoli i polanych dresingiem lub gęstym octem balsamicznym. Przepis na smażone figi w szynce znalazłam w książce “Sirocco” Sabriny Ghayour , ucieszyłam się bo miałam figi i szynkę, ale… zabrakło

Tajemnice Smaku
Sałatka z awokado zapieczonym z łososiem i jajkiem 96

Awokado z łososiem i jajkiem, czyli super dawka kwasów omega- 3 w jednym daniu. Propozycja idealna na śniadanie – smacznie, zdrowo, szybko i łatwo. Włączamy piekarnik

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania