sosy - 72234 przepisów (strona:1742/4816)

Bitki wieprzowe w sosie grzybowym 117

Bardzo lubię grzyby leśne i dania z ich udziałem. Kładę je do każdej zupy, wzbogacam ich smakiem sosy. Na dzisiejszy obiad przygotowałam medaliony wieprzowe w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa z szynki lub łopatki 30 dag. świeżych lub mrożonych grzybów kilka suszonych grzybków średnia cebula 2 łyżki mąki 200ml śmietany 30% olej sól,pieprz WYKONANIE: grzybki suszone zalać

Kuchnia Beaty
Boczniaki na chrupko. Pyszna wege przekąska. PRZEPIS 150

Boczniaki to grzyby, które idealnie nadają się do panierowania. Można zrobić z nich pyszną przekąskę z dodatkiem pikantnego sosu (łapiesz za nóżkę i wcinasz :)) albo potraktować jak wege alternatywę dla schabowego. Przepis na boczniaki na chrupko Składniki: świeże boczniaki, jajka, panierka panko lub zwykła bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Zrób tak: boczniaki oczyść, jeśli tego wymagają(...)jajku i panieruj w panko lub w bułce. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Rada: tak przygotowane boczniaki podaliśmy jako przekąskę z dodatkiem sosu chilli. Świetnie sprawdzą się też jednak dipy na bazie jogurtu. Artykuł Boczniaki na chrupko. Pyszna wege przekąska. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Placuszki z cynamonem 125

dziecko nie mogło się ich nachwalić, więc spakowałam mu kilka do śniadaniówki i na drugi dzień miał pyszne drugie śniadanie do szkoły gotowe. Rewelacyjnie smakowały przełożone powidłami śliwkowymi, polane sosem toffi. Polecam Wam gorąco te placuszki z cynamonem 3 szkl. mąki pszennej 8 jajek 500 ml mleka około 3/4 szkl. gazowanej wody mineralnej 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki brązowego cukru(...)ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskać na patelni spiralne placuszki, tak jak na zdjęciu). Smażymy na średnim ogniu, z obu stron na złoto. Placuszki podałam przełożone powidłami śliwkowymi, polane sosem toffi

Smaki Na Talerzu
Quesadilla z ziemniakami i serem 209

przygotowaną tortillę pierwszy raz miałam okazję spróbować w restauracji meksykańskiej i bardzo przypadła mi ona do gustu, gdyż smakuje naprawdę znakomicie! Została mi ona podana w towarzystwie ostrego sosu chili oraz kwaśnej śmietany. Świetnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa lub danie kolacyjne. A jeśli szukasz wersji z mięsem to zapraszam po przepis na QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM Składniki(...)stronę i smażymy przez około 2 min., do zrumienienia. To samo powtarzamy z pozostałymi plackami tortilli. Gotową quesadillę przekładamy na talerz i kroimy na 4-6 kawałków. Podajemy z sosem chili lub/i kwaśną śmietaną

Kuchnia MagdaLeny
Quesadilla z ziemniakami i serem 209

przygotowaną tortillę pierwszy raz miałam okazję spróbować w restauracji meksykańskiej i bardzo przypadła mi ona do gustu, gdyż smakuje naprawdę znakomicie! Została mi ona podana w towarzystwie ostrego sosu chili oraz kwaśnej śmietany. Świetnie sprawdzi się jako przekąska imprezowa lub danie kolacyjne. A jeśli szukasz wersji z mięsem to zapraszam po przepis na QUESADILLA Z MIĘSEM MIELONYM Składniki(...)stronę i smażymy przez około 2 min., do zrumienienia. To samo powtarzamy z pozostałymi plackami tortilli. Gotową quesadillę przekładamy na talerz i kroimy na 4-6 kawałków. Podajemy z sosem chili lub/i kwaśną śmietaną

Kuchnia MagdaLeny
Węgierska marynata do mięs 121

delikatnie ponacinać, a marynatę dokładnie wetrzeć, fundując mięsu delikatny masaż. Marynatę możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna wytrzymać ponad tydzień. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Domowa kostka rosołowa Zobacz też najnowsze przepisy Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki

okolicepalnika.pl
Ekspresowa cytrynówka 230

przez sitko, a dla większej klarowności możesz dodatkowo przefiltrować go przez muślinową ściereczkę. Nalewkę cytrynową przelej do butelki i podawaj lekko schłodzoną. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem

okolicepalnika.pl
Makaron z masłem szałwiowym 92

część zostawić na kolejny dzień do zabrania w pudełku do pracy. Polecam wam serdecznie to rozwiązanie, gdyż w ten sposób możecie zaoszczędzić naprawdę masę czasu. Jeśli lubicie makarony z sosami, pamiętajcie że możecie je przygotować z wyprzedzeniem, a następnie poporcjować je i zamrozić. Warto też wziąć pod uwagę, że nie każdy makaron musi zostać podany z długo gotowanym, zawiesistym sosem

okolicepalnika.pl
Jajka faszerowane pieczarkami 195

koperku, natki pietruszki, szczypiorku. Jeśli potrzebujesz większej ilości faszerowanych jajek, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie pomidorowym

Kulinarny S.O.S.
Jajka faszerowane pieczarkami 195

koperku, natki pietruszki, szczypiorku. Jeśli potrzebujesz większej ilości faszerowanych jajek, proporcjonalnie zwiększ ilość składników.     Polecam również… Domowe pieczywo czosnkowe Sałatkę z brokułami i szynką Jajka w sosie tatarskim Gniazdka z mięsa mielonego Rybę duszoną w sosie pomidorowym

Kulinarne S.O.S.
Zapiekany kalafior z mięsem mielonym 167

Następnie musimy je podgotować w osolonej wodzie. Mięso mielone przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i następnie podsmażamy je na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Następnie w oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos serowy. Do miski dodajemy śmietanę, starty ser oraz jajka. Całość dokładnie mieszamy i na końcu przyprawiamy solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Następnie układamy w nim mięso mielone oraz(...)kalafior. Całość zalewamy przygotowanym sosem serowym. Zapiekankę pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) i pieczemy przez około 15 minut. Ser całkowicie powinien się roztopić. Artykuł Zapiekany kalafior z mięsem mielonym pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Fasolowy burger w chałce 108

odsączeniu ok. 250 g) 1/2 szklanki wiórków z buraków 2 łyżki mąki orkiszowej lub innej, dowolnej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Do podania: chałka, awokado, dowolny sos, np. czosnkowy, mozzarella – opcjonalnie Fasolę odsączamy, nie płuczemy. Miksujemy na gładką masę, którą następnie łączymy z pozostałymi składnikami. Dłońmi formujemy kotleciki. Układamy je na blasze do pieczenia. Pieczemy(...)grube kromki. Grillujemy lub prażymy na suchej patelni. Gdy delikatnie zbrązowieją, są gotowe. Awokado doprawiamy do smaku solą, ugniatamy widelcem. Wykładamy na ciepłą jeszcze kromkę chałki, wykładamy kotlet. Dodajemy sos i mozzarellę. Przykrywamy drugą kromką

Kucharzyca
Tortellini z warzywami w sosie serowym 188

Dzisiaj serwuję na obiad pyszne tortellini - czyli tradycyjne włoskie pierożki nadziewane serem, podane z warzywami w sosie śmietanowo-serowym  ... mniam! Takie danie to prawdziwe wybawienie w chwilach gdy potrzebujemy ugotować coś szybkiego i pożywnego. Składniki na 3-4 porcje: opakowanie tortellini z ricottą i szpinakiem (Lidl)  opakowanie mrożonki warzyw na patelnię śmietanka 12% - 250ml starty ser mozarella 130g(...)roztapiamy masło i smażymy warzywa - odstawiamy Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu Na dużą patelnię dodajemy śmietankę, ser i przyprawy - podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia sera Do sosu wrzucamy warzywa i mieszamy Odcedzony makaron dodajemy na patelnię - całość delikatnie mieszamy i danie gotowe

Alutka-Gotuje
Krewetki argentyńskie w sosie z białym winem 130

Pyszne krewetki argentyńskie w sosie z białym winem, z nutą czosnku i aromatyczną zieleniną przypadną do gustu wielbicielom owoców morza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 270 gram krewetek argentyńskich 1 średnia cebula 4-5 ząbków czosnku 1 pęczek świeżego koperku 1 pęczek świeżej natki pietruszki 1 czubata łyżka masła 1 łyżka musztardy 100 ml białego wytrawnego wina 1/3 szklanki oliwy(...)następnie dodajemy na patelnię łyżkę masła, musztardę, koperek oraz natkę pietruszki, doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką, wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy sok z cytryny, zagotowujemy następnie do powstałego sosu dodajemy krewetki argentyńskie, lekko mieszamy, całość gotujemy 3-4 minuty lekko mieszając, ( nie przekręcamy krewetek na patelni, będą wtedy gumiaste), gotowe danie podajemy w miseczce ze świeżym pieczywem, (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Roladki z żółtego sera i szynki z sałatką 124

brzegu dowolnej kombinacji rozsmarować po łyżce sałatki. Całość zwinąć w ruloniki oraz związać szczypiorkiem lub gałązkami natki pietruszki.   W przepisie użyłam sałatki a'la chłopskiej w sosie chrzanowym Dega . Sałatka w swoim składzie posiada szynkę oraz ogórka konserwowanego i intensywny sos chrzanowy

Di gotuje