sosy - 72234 przepisów (strona:1746/4816)

Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami 159

mnie grillowana, bez skóry) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku papryka mielona słodka, ostra i wędzona 2 łyżki sosu pomidorowego przyprawa do kurczaka sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Czosnek kroimy na plasterki. Pieczarki kroimy na półplasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub masła, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli(...)farszem do dołu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Od razu zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia wierzch smarujemy sosem pomidorowym. Źródło

Smaki Na Talerzu
Krewetki z mango 104

krewetki odwrócić na drugą stronę, wrzucić mango, oprószyć solą. Smażyć razem minutę. Wlać wino. Zagotować. Krewetki powinny się zwinąć i zrobić różowe. Zdjąć krewetki z patelni a mango z sosem jeszcze chwilę gotować (2 – 3 minuty). Polać sosem krewetki. Posypać kolendrą. zastawa

królestwo garów
Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem 153

panzerotti? To włoskie pierogi smażone, które przygotowuje się z miękkiego i pysznego drożdżowego ciasta. Najbardziej popularne są w okolicach Sycylii, gdzie podaje się je z mozarellą i sosem pomidorowym. Ja jednak zdecydowałam się na pierogi smażone z typowo polskim farszem. Zobacz mój przepis! Przepis na panzerotti, czyli pierogi smażone Najważniejsze w pierogach smażonych jest oczywiście przygotowanie ciasta drożdżowego. Bazuję(...)Umieszczaj w garnku pierogi po kolei i smaż tak, aby zarumieniły się z jednej i z drugiej strony. Gotowe! :) Pierogi smażone, czyli panzerotti czy calzone świetnie smakują z sosem czosnkowym lub BBQ. Artykuł Pierogi smażone z kurczakiem, pieczarkami, cebulą i serem pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Tarta na cieście francuskim z fetą 173

opakowanie gotowego ciasta francuskiego, 100 g serka śmietankowego, 1 opakowanie fety, czerwona cebula, boczek w plasterkach (jeśli wolisz bez mięsa – pomiń go), rukola, starty parmezan do posypania, sos: dwie łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu winnego, sól i pieprz. Tarta na cieście francuskim z fetą , którą zazwyczaj przygotowuję ma jeszcze paprykę żółtą , ale tym razem jej po prostu(...)swojej tarty na patelni bez tłuszczu. Wystarczy tylko po dwie minuty z każdej strony. Odstaw mięso na talerzyk. Pokrój warzywa na małe kostki. Pokrój fetę w kostki. Przygotuj sos : połącz oliwę z oliwek, ocet winny oraz sól i pieprz. Polej nim fetę i wymieszaj całość. Podpieczony spód ciasta francuskiego posmaruj serkiem śmietankowym. Na to wyłóż podsmażony boczek, warzywa oraz fetę

Rozdomowiona
AROMATYCZNA PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI 104

Danie, które dziś Wam serwuję jest smaczne i szybkie w przygotowaniu. Aromatyczna, soczysta pierś z kurczaka duszona z warzywami w pomidorowo- miodowym sosie. Najlepiej podawać z ryżem lub makaronem, a także jako samodzielne danie z pajdą chleba, np na kolację :) Zapraszam Was na mój kanał na  YouTube , gdzie możecie zobaczyć wykonanie dania -->  kliknij tutaj Zapraszam Was również(...)olej, podsmażyć pieczarki. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać. Wlać wodę, wymieszać i wszystko razem chwilę gotować pod przykryciem.  Dodać podsmażoną pierś kurczaka, przyprawy i przygotowany wcześniej sos pomidorowy. Całość wymieszać i dusić do czasu, aż warzywa zmiękną. Podawać z ryżem lub makaronem

Zrób to smacznie
Polędwiczka wieprzowa w azjatyckim stylu 182

propozycji, tę warto zamarynować wieczorem poprzedniego dnia i wstawić do lodówki.  Składniki (4 porcje) -500 g wieprzowej polędwiczki -1 łyżka miodu -1 łyżka brązowego cukru -1/3 szkl. sosu sojowego -1/2 łyżeczki imbiru -1 łyżeczka susoznego czosnku -3 łyżki oleju ryżowego Przygotowanie Polędwiczkę umyć i oczyścić. Składniki marynaty wymieszać dokładnie. W woreczku do marynowania umieścić mięso. Pokryć marynatą(...)lodówki (a przynajmniej na kilka godzin). Wyjąć zamarynowaną polęwiczkę. Umiescić w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, często poelwając powstającym sosem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Wartość energetyczna (1 porcja bez dodatków) Energia: 217 kcal Tłuszcz: 7,8g Białko: 30,7g Węglowodany: 4,3g Smacznego

Zielona Kuchnia
Sałatka z rukoli, fety i pomidorków 158

łyżki sok z limonki   Limmi - 3 łyżki sól i pieprz Przygotowanie : Warzywa umyć osączyć. Pomidorki pokroić na połowę, rzodkiewkę w półplastry, paprykę i ser feta w kostkę. Sos: Oliwę wymieszać z ziołami i sokiem z limonki. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, wymieszać. Sałatkę przed podaniem polać sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem. (function

Kuchnia Danusi
Zapiekane kotlety mielone po węgiersku 207

mielone po węgiersku to pyszne, aromatyczne i pełne warzyw danie idealne na sycący obiad dla całej rodziny. Delikatne kotlety mielone w towarzystwie dużej ilości papryki i cukinii, zapiekane z sosem pomidorowym i serem tworzą świetne połączenie. Jeśli znudziły wam się tradycyjnie podane kotlety mielone, ta odmiana z pewnością przypadnie wam do gustu. Potrawę można podać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem(...)Składniki na zapiekane kotlety mielone po węgiersku: Kotlety: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam z szynki wieprzowej) jajko kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz   Sos: 3 papryki (dałam 2 czerwone i żółtą) niewielkiej wielkości cukinia cebula biała/czosnkowa 500 ml passaty pomidorowej pół łyżeczki cukru papryka ostra, przyprawa suszone pomidory, sól, pieprz Dodatkowo: 100 g sera (gouda lub mozzarella

e-PrzepisyKulinarne
Cannelloni ze szparagami 112

zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ). Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ). Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz(...)smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem

R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana, idealna do mięs i grilla 116

miseczki natomiast białka kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki, żółtka rozdrabiamy widelcem, dodajemy do nich sok z cytryny, olej/oliwę, musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy, tak powstały sos dodajemy do sałatki. mieszamy aż wszystkie składniki ładnie połączą się z sosem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. gotową sałatkę przekładamy do mniejszej miski i wstawiamy na ok 2 godziny

Blog kulinarny S9.PL
Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 162

jedzą je suche bez dodatków bądź tylko z cukrem pudrem, bądź tych co nakładają na gofry wszystkie możliwe składniki np. owoce świeże bądź w żelu, bita śmietana cz sos w każdym możliwym smaku. Chrupiące gofry – Informacje dodatkowe Przepis na gofry nie jest skomplikowany, jednak najważniejsze jest, by gofrownica miała wysoką moc, co najmniej 1000 W oraz by była dobrze(...)może od zrobić się wilgotny od spodu, Chrupiące gofry podawać z ulubionymi dodatkami np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionymi owocami świeżymi. Ja uwielbiam gofry z truskawkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Surówka z marchewki 2020-06-21 Marchewka z groszkiem 2020-06-01 Sałatka Gyros

To Musisz Wiedzieć
Zwykła surówka z młodej kapusty.. prosta i szybka ;) 113

surówkę,a nie pożałujesz Wystarczy do niej rzucić jakąś czosnkową bagietkę i na upalny dzień będzie jak znalazł składniki: 1 główka młodej kapusty ( niezbyt duża) 2 młode marchewki sos : 2 łyżki oliwy z oliwek jak najlepszej jakości 1 płaska łyżeczka suszonego koperku, a jeszcze lepiej świeżego ( mój zjadły mszyce, a na drugi muszę poczekać, więc dałam suszony ) 1/2 płaskiej łyżeczki(...)białego octu winnego 1 łyżka cukru sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę poszatkuj jak najdrobniej. Zetrzyj do niej marchewkę , na tarce o grubych oczkach. Składniki z listy sos, wymieszaj ze sobą w miseczce, wcześniej wyciskając praską czosnek i wlej do warzyw. Najlepiej mieszać rękami, dość mocno ugniatając kapustę , aż puści sok i nieco zmięknie. Odstaw

Ogrodnik w podróży
Tarta z jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis 236

Tarta z jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis W takie pochmurne, deszczowe dni nic nie poprawia lepiej humoru niż kawałek ciasta. Zgodzicie się? U mnie dziś szybka tarta z jabłkami. Smaku dodaje jej prosty sos limonkowy, którym oblewamy nasze ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika. Prosto i jakże smacznie, bo czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Taka tarta

Słodkie okruszki
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą 115

większe liście. Z reszty kapusty można ugotować np. bigos albo kapuśniak. Inne przepisy na gołąbki na blogu: Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym Gołąbki z ziemniakami Gołąbki z kaszą i fetą Gołąbki z mięsem i ryżem Leniwe gołąbki Gołąbki z młodej kapusty z kaszą Składniki (na 8 sztuk): 1 główka młodej kapusty(...)gołąbki. Gołąbki ułożyć ciasno w szerokim garnku lub głębokiej patelni, zalać gorącym bulionem, dodać ziele angielskie i liście laurowe, dusić na małym ogniu ok 30 minut. Podawać np. z sosem pieczarkowym albo śmietaną. Smacznego

Obiad gotowy