sosy - 72734 przepisów (strona:1733/4849)

AROMATYCZNA PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI 135

Danie, które dziś Wam serwuję jest smaczne i szybkie w przygotowaniu. Aromatyczna, soczysta pierś z kurczaka duszona z warzywami w pomidorowo- miodowym sosie. Najlepiej podawać z ryżem lub makaronem, a także jako samodzielne danie z pajdą chleba, np na kolację :) Zapraszam Was na mój kanał na  YouTube , gdzie możecie zobaczyć wykonanie dania -->  kliknij tutaj Zapraszam Was również(...)olej, podsmażyć pieczarki. Dodać pozostałe warzywa, wymieszać. Wlać wodę, wymieszać i wszystko razem chwilę gotować pod przykryciem.  Dodać podsmażoną pierś kurczaka, przyprawy i przygotowany wcześniej sos pomidorowy. Całość wymieszać i dusić do czasu, aż warzywa zmiękną. Podawać z ryżem lub makaronem

Zrób to smacznie
Polędwiczka wieprzowa w azjatyckim stylu 215

propozycji, tę warto zamarynować wieczorem poprzedniego dnia i wstawić do lodówki.  Składniki (4 porcje) -500 g wieprzowej polędwiczki -1 łyżka miodu -1 łyżka brązowego cukru -1/3 szkl. sosu sojowego -1/2 łyżeczki imbiru -1 łyżeczka susoznego czosnku -3 łyżki oleju ryżowego Przygotowanie Polędwiczkę umyć i oczyścić. Składniki marynaty wymieszać dokładnie. W woreczku do marynowania umieścić mięso. Pokryć marynatą(...)lodówki (a przynajmniej na kilka godzin). Wyjąć zamarynowaną polęwiczkę. Umiescić w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, często poelwając powstającym sosem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Wartość energetyczna (1 porcja bez dodatków) Energia: 217 kcal Tłuszcz: 7,8g Białko: 30,7g Węglowodany: 4,3g Smacznego

Zielona Kuchnia
Sałatka z rukoli, fety i pomidorków 204

łyżki sok z limonki   Limmi - 3 łyżki sól i pieprz Przygotowanie : Warzywa umyć osączyć. Pomidorki pokroić na połowę, rzodkiewkę w półplastry, paprykę i ser feta w kostkę. Sos: Oliwę wymieszać z ziołami i sokiem z limonki. Składniki sałatki przełożyć do salaterki, wymieszać. Sałatkę przed podaniem polać sosem, doprawić do smaku solą i pieprzem. (function

Kuchnia Danusi
Zapiekane kotlety mielone po węgiersku 239

mielone po węgiersku to pyszne, aromatyczne i pełne warzyw danie idealne na sycący obiad dla całej rodziny. Delikatne kotlety mielone w towarzystwie dużej ilości papryki i cukinii, zapiekane z sosem pomidorowym i serem tworzą świetne połączenie. Jeśli znudziły wam się tradycyjnie podane kotlety mielone, ta odmiana z pewnością przypadnie wam do gustu. Potrawę można podać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem(...)Składniki na zapiekane kotlety mielone po węgiersku: Kotlety: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam z szynki wieprzowej) jajko kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz   Sos: 3 papryki (dałam 2 czerwone i żółtą) niewielkiej wielkości cukinia cebula biała/czosnkowa 500 ml passaty pomidorowej pół łyżeczki cukru papryka ostra, przyprawa suszone pomidory, sól, pieprz Dodatkowo: 100 g sera (gouda lub mozzarella

e-PrzepisyKulinarne
Cannelloni ze szparagami 142

zdjąłem całą skórką, z zielonych tylko z dolnej części ). Gotowałem razem 3-4 minuty ( nie powinny być zbyt miękkie ). Do każdego cannelloni włożyłem po 3-4 szparagi. Przygotowałem pikantny sos : drobno posiekaną cebulę i czosnek podsmażyłem na gorącej oliwie, dodałem świeże pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory. Doprawiłem 2-3 łyżkami octu balsamicznego i czerwonym winem. Dodałem sól i pieprz(...)smaku. Cannelloni podałem polane tym sosem

R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana, idealna do mięs i grilla 154

miseczki natomiast białka kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki, żółtka rozdrabiamy widelcem, dodajemy do nich sok z cytryny, olej/oliwę, musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy, tak powstały sos dodajemy do sałatki. mieszamy aż wszystkie składniki ładnie połączą się z sosem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. gotową sałatkę przekładamy do mniejszej miski i wstawiamy na ok 2 godziny

Blog kulinarny S9.PL
Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 207

jedzą je suche bez dodatków bądź tylko z cukrem pudrem, bądź tych co nakładają na gofry wszystkie możliwe składniki np. owoce świeże bądź w żelu, bita śmietana cz sos w każdym możliwym smaku. Chrupiące gofry – Informacje dodatkowe Przepis na gofry nie jest skomplikowany, jednak najważniejsze jest, by gofrownica miała wysoką moc, co najmniej 1000 W oraz by była dobrze(...)może od zrobić się wilgotny od spodu, Chrupiące gofry podawać z ulubionymi dodatkami np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionymi owocami świeżymi. Ja uwielbiam gofry z truskawkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Surówka z marchewki 2020-06-21 Marchewka z groszkiem 2020-06-01 Sałatka Gyros

To Musisz Wiedzieć
Zwykła surówka z młodej kapusty.. prosta i szybka ;) 145

surówkę,a nie pożałujesz Wystarczy do niej rzucić jakąś czosnkową bagietkę i na upalny dzień będzie jak znalazł składniki: 1 główka młodej kapusty ( niezbyt duża) 2 młode marchewki sos : 2 łyżki oliwy z oliwek jak najlepszej jakości 1 płaska łyżeczka suszonego koperku, a jeszcze lepiej świeżego ( mój zjadły mszyce, a na drugi muszę poczekać, więc dałam suszony ) 1/2 płaskiej łyżeczki(...)białego octu winnego 1 łyżka cukru sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę poszatkuj jak najdrobniej. Zetrzyj do niej marchewkę , na tarce o grubych oczkach. Składniki z listy sos, wymieszaj ze sobą w miseczce, wcześniej wyciskając praską czosnek i wlej do warzyw. Najlepiej mieszać rękami, dość mocno ugniatając kapustę , aż puści sok i nieco zmięknie. Odstaw

Ogrodnik w podróży
Tarta z jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis 297

Tarta z jabłkami i sosem limonkowym – łatwy przepis W takie pochmurne, deszczowe dni nic nie poprawia lepiej humoru niż kawałek ciasta. Zgodzicie się? U mnie dziś szybka tarta z jabłkami. Smaku dodaje jej prosty sos limonkowy, którym oblewamy nasze ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika. Prosto i jakże smacznie, bo czasem naprawdę nie trzeba nic więcej. Taka tarta

Słodkie okruszki
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą 145

większe liście. Z reszty kapusty można ugotować np. bigos albo kapuśniak. Inne przepisy na gołąbki na blogu: Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym Gołąbki z ziemniakami Gołąbki z kaszą i fetą Gołąbki z mięsem i ryżem Leniwe gołąbki Gołąbki z młodej kapusty z kaszą Składniki (na 8 sztuk): 1 główka młodej kapusty(...)gołąbki. Gołąbki ułożyć ciasno w szerokim garnku lub głębokiej patelni, zalać gorącym bulionem, dodać ziele angielskie i liście laurowe, dusić na małym ogniu ok 30 minut. Podawać np. z sosem pieczarkowym albo śmietaną. Smacznego

Obiad gotowy
Sałatka Cobb z truskawkami - amerykański wstęp do lata 172

niczego przez cały dzień pracy i dopiero koło północy wchodził do restauracyjnej kuchni, by się pożywić. Łączył resztki pozostałych produktów, dosmażał kilka plasterków boczku na chrupko i polewał całość sosem vinegrette, co by tłumaczyło wszechstronność i różnorodność składników. W tradycyjnej wersji na mieszance sałat ląduje chrupiący boczek, smażony lub grillowany kurczak, awokado, pomidory, jajko, ser Roquefort, szczypiorek i klasyczny vinegret(...)Chili pokrój w cienkie plasterki i pokrusz boczek - posyp na sałatkę. 8. Polej całość kolendrowym vinegrette. Vinegrette z kolendrą 1. Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na jednolity sos. Smacznego! Cobb salad with strawberries Ingredients: Chicken: 1 chicken breast 1/2 teaspoon cumin 1 teaspoon of sweet smoked pepper 1/2 teaspoon of granulated garlic 1/3 teaspoon salt 1/3 teaspoon pepper

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mielone z karkówki 185

Składniki na Kotlety mielony z karkówki: Ok. 500-600 g karkówki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 jajko około 1/2 szklanki wody sól, pieprz, majeranek, sos sojowy do smaku (opcjonalnie) 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki bułka tarta do farszu (2-3 łyżki) i do panierowania olej do smażenia Jak zrobić kotlety mielone z karkówki z natką(...)mielimy lub szatkujemy, dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę , przeciśnięty przez praskę czosnek, mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy ok. łyżkę suszonego majeranku, wbijamy całe jajko, dodajemy sos sojowy do smaku, bułkę tartą i wodę, oraz natkę pietruszki, wszystko dokładnie wyrabiamy najlepiej ręką. Mięso przygotowujemy trochę wcześniej, aby się przegryzły smaki. Formujemy okrągłe kotlety, które panierujemy w bułce

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron ze szpinakiem, obiad w 10 minut 143

Jest to propozycja na błyskawiczny i pyszny obiad. Polecam wszystkim. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Powinien być al dente. W tym czasie co gotuje się makaron przygotować sos. Na patelnię wlać olej i dodać masło, rozpuścić. Cebulę pokroić drobno, ząbki czosnku wydusić przez praskę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulkę i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać czosnek smażyć kilka(...)Smażyć aż szpinak zmięknie. Wlać śmietanę i mleko, wymieszać. Zagotować i doprawić do smaku. Parmezan zetrzeć na drobnej tarce. Zostawić trochę do obsypania na górze a pozostały wrzucić do sosu. Wymieszać. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię. Chwilkę smażyć, około 30 sekund. Dokładnie wymieszać. Wyłożyć makaron na talerze i obsypać parmezanem. Tylko powiem pycha

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kalarepą, rzodkiewką i żółtym serem do grilla + film 167

dealnie komponuje się z mięsem, kiełbasą lub kaszanką z rusztu.     składniki na 3 porcje 300 g sera żółtego (edamskiego lub goudy) 1 kalarepa 2 pęczki rzodkiewki sos 4 łyżki oliwy z oliwek szczypta suszonego oregano szczypta suszonej bazylii 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy musztardę, szczyptę bazylli i oregano, całość doprawiamy odrobiną(...)soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Ser żółty, kalarepę i rzodkiewki kroimy w kostkę a następnie wrzucamy do miski, dodajemy sos i wszystko razem łaczymy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.   Artykuł Sałatka z kalarepą, rzodkiewką i żółtym serem do grilla + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
SAŁATKA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW 162

fajny przepis na jedną z moich ulubionych letnich sałatek: oczywiście z młodych ziemniaków, z dodatkiem ogórka małosolnego, czerwonej cebuli, rzodkiewki oraz kukurydzy. Wymieszana z jogurtowo - majonezowym sosem z dodatkiem czosnku, odrobiny chrzanu i musztardy oraz świeżego koperku. Bardzo prosta w przygotowaniu, bardzo smaczna, idealna do letniego grilla, na piknik lub po prostu do obiadu albo jako samodzielny posiłek.  Przy(...)miski. Dodaj odcedzoną z zalewy kukurydzę. Majonez, jogurt, chrzan i musztardę wymieszaj w miseczce wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ostudzone ziemniaki dodaj do warzyw, wlej przygotowany uprzednio sos, dosyp koperek, sól i pieprz do smaku i zamieszaj całość dokładnie. Sałatkę można jeść od razu, ale najlepiej smakuje schłodzona, kiedy smaki dobrze się przegryzą po kilku godzinach. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania