SKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś warstwami Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie zawijam
Viola cooks with passionsię wyśmienicie :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 457 kcal) 75 g razowego makaronu (u mnie świderki - szklanka) 3 sztuki zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych łyżka oliwy 30 g sera feta sól, pieprz 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i kroimy
Moje Kuchenne Rewelacjesię z pozostałymi składnikami sałatki. Taką sałatkę często przyrządzam sobie na kolację, jest lekkostrawna i niskokaloryczna. Składniki: 80 gram rukoli 1 duża pomarańcza Pół owocu grantu 100 gram sera feta Garść orzechów włoskich Sos miodowo-musztardowy Roleski Sposób przygotowania: Rukolę , myjemy, osuszamy z nadmiaru wody. Pomarańczę obieramy, filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, owoce granatu oddzielamy od błonek, ser kroimy
Bajeczna Kuchniawystarczająco słona. Szybko, zdrowo i smacznie. Składniki: 3 łyżki oliwek zielonych 3 łyżki oliwek czarnych garść pomidorków koktajlowych garść pomidorków pomarańczowych 3-4 liście sałaty lodowej kartonik sera feta 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki Oliwki pokroić na połówki. Liście sałaty poszarpać. Pomidorki pokroić na połówki. Fetę pokroić w kostkę a cebulę w drobną kosteczkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka sosu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy francuskiej Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Arbuza i ser feta pokroić w kostkę. Ułożyć wszystko na półmisku. Wszystkie składniki sosu wymieszać i polać sałatkę. Podawać schłodzoną sałatka z arbuzem
O kuchni z uczuciemjest, że jak się otworzy to klapną. Otwierałam i nie klapnęły. Ptysie studzicie i zabieracie się za mus. Potrzebujemy na mus: 2 ładne awokado sok z połowy cytryny ser feta kostka niebieska z Mlekowity (dbający o linię zamieniają na coś odtłuszczonego typu kanapkowego) pęczek szczypiorku jedna cebula czerwona drobno pokrojona dwie łyżki jogurtu naturalnego ząbek czosnku sól, pieprz(...)Ser oraz obrane, pokrojone i skropione sokiem z cytryny awokado traktujecie blenderem razem z jogurtem. Ma być gęsty mus. Jak będzie za mało jogurtu to ostrożnie dodajcie jedną łyżeczką. Do tego dajecie posiekany szczypior, wyciśnięty czosnek i drobno pokrojoną cebulę. Doprawcie do smaku. Ptysie przekrojone na pół faszerujecie sporą ilością musu i nakrywacie. W mus wciskacie pół plasterka świeżego ogórka
ladykitchenzrobiliśmy dwa rodzaje. Nadzienie 1 : rukola serek topiony śmietankowy szparagi marynowane suszone pomidory oliwki czarne szynka Nadzienie 2 : ser camembert szpinak (przesmażony z czosnkiem, pieprzem, z dodatkiem sera feta i papryczki chilli) pomidory suszone oliwki czarne łosoś Na środek naleśnika po kolei nakładamy wszystkie składniki: 1. rukolę, serek topiony, szparagi, oliwki, suszone pomidory, plasterek wędliny 2. szpinak, ser pleśniowy
Taste Of My Daysprawdzają się w pracy. Nie dość, że są pożywne (zdrowe, wiadomo), to jeszcze spokojnie można zrobić je dzień wcześniej. Składniki: 100 g mieszanki kaszy i strączków 100 g sera feta garść fasolki szparagowej 1 ogórek gruntowy 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki sok z połowy cytryny 2 łyżeczki oliwy extra virgin 1 łyżeczka przyprawy za'atar(...)wrzucamy do wrzątku i gotujemy do miękkości, przecedzamy. Do fasolki wrzucamy pokrojony w kostkę ogórek (ja go nie obierałam), pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, pokrojony w kostkę ser. Dodajemy do tego ugotowaną mieszankę, sok z cytryny, oliwę. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Całość posypujemy za'atarem
Kardamonovyprzygotowaniu, a jednocześnie bardzo zdrowa i smaczna. O jej smaku decyduje przede wszystkim wysoka jakość wszystkich składników. Wyjątkowy smak sałatka zawdzięcza połączeniu jęczmiennego pieczywa ze słodkimi pomidorami, słonym serem i wszechobecną na Krecie oliwą. Jeśli nie uda Wam się zdobyć greckich jęczmiennych sucharów, możecie zastąpić je grzankami z żytniego lub owsianego pieczywa. Sałatka będzie się świetnie komponowała z grillowanymi potrawami(...)dodajemy ocet winny, 2 łyżki oliwy, 1/2 łyżeczki soli i sporą ilość świeżo mielonego pieprzu. Delikatnie mieszamy i odstawiamy. Na półmisku rozkładamy suchary, na nich sałatkę pomidorową, posypujemy rozdrobnionym serem feta, pokrojonymi w plasterki oliwkami, natką pietruszki i skrapiamy pozostałą łyżką oliwy
Smakowity Blog Kulinarnypietruszka pół pęczka natki pietruszki 2 szalotki 2 ząbki czosnku oliwa 750 ml bulionu cielęcego 2 gałązki tymianku gałązka lubczyku 100 g makaronu ryżowego sól pieprz 100 g sera feta koncentrat pomidorowy Przygotowanie Marchewkę, selera naciowego i korzeń pietruszki pokroiłem w kostkę, natkę posiekałem. Pomidory sparzyłem, zdjąłem skórkę, usunąłem pestki a miąższ pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem(...)makaron, gotowałem, aż był miękki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem płaską łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Po rozlaniu na talerze, do każdego dodałem po garści pokrojonego w drobną kostkę sera, skropiłem oliwą, posypałem natką
R'n'G Kitchenustach i nawet mój syn wróg numer 1 pomidorów zjada je ze smakiem. Składniki: 4 duże pomidory połowa dużego pęku świeżego szpinaku 1/3 szklanki ryżu 10 dkg sera feta 4 plastry mozarelli 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pomidory dokładnie myję i osuszam. Odkrawam ich górną część wraz z szypułkami i wydrążam miąższ(...)siekam. Ryż ugotowany na sypko, pokrojoną w kostkę fetę, posiekany szpinak i pokrojoną w kostkę połowę miąższu z pomidorów przekładam do miski i delikatnie mieszam aby składniki się połączyły. Dosmaczam sola i pieprzem. Odlewam sok z pomidorów i a następnie nakładam farsz lekko go ugniatając. Na górę każdego pomidora kładę plasterek sera mozarella i przykrywam górną częścią pomidora. Nafaszerowane pomidory
Magiczna kuchnia DariiGłosów: 5 Average: 5 /5] *składniki: 1 świeży brokuł ok. 500 g 1 puszka kukurydzy 150-200 sera feta 3 łyżki słonecznika wykonanie: Brokuła dzielimy na mniejsze cząstki/ różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, al dente. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Fetę kroimy w kostkę. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki mieszamy se sobą
Domowy Smak JedzeniaLekkie danie, w sam raz na raz. Można spakować do pudełka i zabrać na lunch lub drugie śniadanie. 2 porcje: 4 mniejsze buraki 50 g sera feta 1 gruszka łyżka nasion słonecznika łyżka nasion dyni łyżka nasion sezamu łyżka nasion siemienia oliwa z oliwek sok z cytryny 2 garści roszponki sos balsamiczny Umytą i osuszoną roszponkę wykładamy na talerz(...)ostygną, skórka łatwo z nich zejdzie. Kroimy w plasterki. Nasiona prażymy na suchej patelni. Na roszponce układamy plastry buraków i gruszki. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Posypujemy serem i pestkami. Polewamy sosem balsamicznym
Kucharzycaczosnku są doskonałym dodatkiem do sałatek Co potrzeba: 200 g serka feta, 1 duży pomidor, 1/4 dużej czerwonej, mięsistej papryki, 10 szt. sałaty roszponki, 1 czubata łyżka pokrojonych bardzo drobno liści czosnku, 1 łyżka oleju rzepakowego, Pieprz mielony do smaku Wykonanie: Do miski dajemy pokrojoną drobno fetę(...)pomidora pokrojonego na drobne kawałki, paprykę pokrojoną bardzo drobno, różyczki sałaty roszponki, pokrojone liście czosnku, pieprz, dokładnie mieszamy. Dolewamy olej, odstawiamy na 10 minut, ponownie mieszamy przed jedzeniem. Smacznego :)) Ser feta, papryka, pomidor, pomidory, roszponka, liście czosnku, czosnek
Bułka z Chlebemspełnia wszystkie te wymogi, a zarazem jest odpowiednia na każdą porę roku :) Sałatka z cukinii i koziego sera - składniki 1 mała cukinia 1 mała marchewka (opcjonalnie) 1 papryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty melasa z granatu lub aromatyzowana oliwa(...)ulubiony dressing sól i pieprz do smaku Sałatka z cukinii i koziego sera - przygotowanie Warzywa umyć i osuszyć. Paprykę, cukinię i marchewkę pokroić na bardzo cienkie plastry - najwygodniej zrobić to za pomocą obieraczki do warzyw z szerokim ostrzem (jak na zdjęciu poniżej) Rzodkiewkę pokroić w kostkę, liście mięty posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodać pokrojony w kostkę ser
Cztery Fajery