smaczna Jeżeli chodzi o oliwki, osobiście wolę czarne, jednak tym razem nie mogłam ich dostać. Składniki (ilość składników wedle upodobań): sałata lodowa papryka czerwona świeży ogórek pomidorki koktajlowe ser typu feta oliwki zielone czerwona(...)cebula 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny łyżeczka oregano listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='sałata lodowa papryka czerwona świeży ogórek pomidorki koktajlowe ser typu feta oliwki zielone czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek łyżka soku z cytryny łyżeczka oregano'; document.write(" "); Krok 1 Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na kawałki. Paprykę oczyszczamy
Kuchnia BazyliiSkładniki: naleśniki: 1 jajko 0,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka szczypta soli kilka pędów szczypiorku 1 łyżeczka oleju Nadzienie: 100g świeżego szpinaku 4-5 suszonych pomidorów 50g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy pieprz Składniki naleśnikowego ciasta (oprócz szczypiorku) zmiksować, odstawić na 15 minut. Szczypiorek pokroić, dodać do ciasta. Usmażyć 4 naleśniki. Nadzienie: cebulę(...)pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Szpinak dokładnie opłukać, wrzucić na patelnię, smażyć, aż zwiędnie, a płyn odparuje. Ser i pomidory pokroić w kostkę, dodać do szpinaku, wymieszać. Doprawić pieprzem. Na każdy naleśnik wyłożyć nadzienie, zwinąć. Przed podaniem można obsmażyć na maśle. Smacznego
Obiad gotowyobeschnąć. Potem użyłam ziół. 1 – pieprz młotkowany z kolendrą Kamisa 1 – ostra i słodka papryka razem wymieszane 4 – zostawiłam nie posypane 1 ser feta obsypałam mieszanką oregano, tymianku, pieprzu i soli. Włożyłam je do wędzarni na specjalną siatkę i wędziłam razem z kiełbasami. Sery wędziłam 3 godziny w 50C. Wyszły pyszne
Kuchnia na wzgórzuViva la pasta! Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą
Moja smaczna kuchniaKasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kluseczki z semoliny z sosem Knedle ze śliwkami Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Makaron z serem twarogowym Makaron z soczewicą i mozzarellą
Moja smaczna kuchniawyrazista w smaku. Do jej przygotowania użyłam suszonych pomidorów nadziewanych serem, w oliwie, jeżeli takich ie macie znakomicie nadadzą się zwykłe suszone pomidory w oliwie i do tego ser feta. Już wiem, że będzie to jedna z moich ulubionych. składniki: 100 g kaszy pęczak 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oliwie 1/2 opakowania mixu sałat garść czarnych oliwek
6nieboszpinak i mozzarella ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili . Sałatka ze szparagami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 dojrzałe pomidory 50 g sera feta 3 garści szpinaku baby oliwa z oliwek EV sok z 1/2 cytryny sól morska pieprz zielenina (do wyboru co lubicie) u mnie: listki młodego szczawiku świeża bazylia tajska świeże
Kulinarne przygody Gatityogórek zielony 2 szt · ser feta 1 kostka · cytryna 1/2 szt · suszona natki pietruszki · czosnek marynowany 2 ząbki Ogórki umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, ser pokroić w kostkę, ząbki czosnku rozetrzeć na miazgę, cytrynę dobrze umyć, odkroić 2-3 plasterki do dekoracji, a z reszty wycisnąć sok i połączyć z czosnkiem, na talerzu ułożyć ser i ogórki
Camilla w kuchniMoja córka dość często robi taką sałatkę..ilość składników ..wedle gustu..a ocet , oliwa i przyprawy do smaku.. pomidory ogórki czerwona cebula ser feta lub inny sałatkowy szczypiorek, koperek ocet winny sól, pieprz olej kujawski ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia Pomidory ,ogórki i ser pokroić w dużą kostkę.Cebulę pokroić w cienkie półtalarki,sałatę porwać, dodać
Moje domowe kucharzeniewykorzystam wczorajsze naleśniki, nafaszeruję je warzywami i domową fetą. Polecam zrobić te nadziane koperty. Składniki : * naleśniki * mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa * łyżka oleju kokosowego * domowy ser feta * ulubione przyprawy * bułka tarta * jajko * olej rzepakowy Przygotowanie : Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę
Magiczne Życie Martydlatego postanowiłam przywołać smak lata:) Sałatka z fetą i warzywami Składniki: 2 średnie cukinie 2 pomidory 2 ogórki 1/2 główki czosnku (zresztą ilość wg uznania;) 270 g sera feta pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę, poddusić na oliwie z oliwek wraz z wyciśniętym czosnkiem, odstawić do ostygnięcia. Pomidory i ogórki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałarecipeIngredient":["3 kolby kukurydzy","1 p\u0142aska \u0142y\u017ceczka soli morskiej","6 brzoskwi\u0144","8 dojrza\u0142ych \u015bliwek","1 cebula szalotka","50 ml oleju rzepakowego","200 g sera ala feta Favita","100 g mas\u0142a","1\/2 p\u0119czka natki pietruszki","1\/2 p\u0119czka m\u0142odego szczypiorku","zest z limonki*","1\/3 \u0142y\u017ceczki soli","6 \u0142y\u017cek(...)fetą i słodkim aromatycznym sosem. Składniki: 3 kolby kukurydzy 1 płaska łyżeczka soli morskiej 6 brzoskwiń 8 dojrzałych śliwek 1 cebula szalotka 50 ml oleju rzepakowego 200 g sera ala feta Favita MASŁO ZIOŁOWE 100 g masła 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka młodego szczypiorku zest z limonki* 1/3 łyżeczki soli SOS 6 łyżek płynnego miodu sok wyciśnięty
ProstePesto.plżółty Farsz ze szpinaku. 25 dag szpinak w liściach 2 ząbki obranego i posiekanego czosnku 1 duża pokrojona w drobną kostkę cebula 15 dag. ser feta najlepszy grecki pokrojony w kostkę 1 jajko roztrzepane 5 dag masło Olej do smażenia i masło sól ,czarny pieprz Naleśniki. 1 szkl. mąki przesianej 2 jajka 0,5 szkl. mleka(...)szkl. wody mineralnej ½ łyżeczka soli. Dodatkowo. 1 jajko 1 łyżka startego sera Wykonanie. Farsz mięsny- Na oleju przesmażyć mięso na małym ogniu do czasu uzyskania małych grudek. Przełożyć do rondla w którym będziemy przygotowywali farsz mięsny. Przesmażyć czosnek i cebulę, dodać do mięsa, podlać bulionem i gotować na małym ogniu. Warzywa, marchew i pietruszkę , przesmażyć na oleju z dodatkiem
Kulinarny karnet ChristopheraPyszne nadzienie ze szpinaku z cebulą i twardego sera feta sprawi, że pierogi będą częstym gościem na Waszym stole.… Czytaj dalej Szpinakowe pierogi z fetą
Pij soki wyciskane