ser feta - 6431 przepisów (strona:210/429)

Sałatka typu light - z jajkiem 163

Kolejne danie z edycji "Fit - finesse" :) Rewelacyjne na kolację lub jako dodatek do obiadu:) Składniki: kuchniasmakow.blogspot.com zestaw sałatek (lodowa, rukola, radiccio, rzymska) 1 opakowanie mozarelli mini 1/2 opakowania sera feta 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 średni ogórek zielony 2 jajka 1 p, sosu ziołowego (Knorr) oliwa z oliwek 2 łyżki jogurtu greckiego. Sałaty umyć, pomidor pokroić w kostkę

Kuchnia smaków
Spaghetti bolognese z serem feta 353

Spaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej. Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące.  Ale robiliście je z dodatkiem sera feta? Jeśli jeszcze nie, to już zabierajcie się do gotowania, aby przekonać się dlaczego to takie smaczne! SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 1 puszka krojonych pomidorów 1-2 łyżki ketchupu (przepis --> TUTAJ

Zofiana
Gofry po włosku z pastą rybną 163

Wytrawne gofry po włosku, z oliwkami, pomidorami suszonymi i fetą. Podałam je z pyszną pastą z wędzonej ryby maślanej. Gofry wyszły bombowe, można je jeść na śniadanie, lunch albo kolację. Mi smakują też same bez dodatków. Można się nimi najeść bo są syte.Gofry nie muszą być tylko na słodko, można je przygotować na wiele sposobów. #mpm #właczgoscinnosc(...)masła 1/2 łyżeczki papryki wędzonej 2 jajka  100 ml mleka 100 ml wody wody gazowanej 10 oliwek czarnych 10 oliwek zielonych 6 pomidorów suszonych 100 g sera feta   olej do smarowania gofrownicy Pozostałe 1 ryba wędzona maślana 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego sól, pieprz, koper świeży, natka 3 ogórki małosolne 2 pomidory 6 oliwek

wesoła kuchnia
Risotto z buraczkami 113

Risotto z buraczkami jest samodzielnym daniem, a także atrakcyjnym dodatkiem do mięs. Jego kolor przyciągnie uwagę każdego. Risotto z buraczkami najlepiej podawać posypane ostrym serem ( ser kozi, ser feta, twaróg wędzony), ozdobione zieloną natką pietruszki. Buraczki do risotto należy wcześniej upiec lub ugotować. Jednak w sklepach dostępne są już ugotowane buraczki, także można wykorzystać własnie je. Zapraszam Was serdecznie(...)przepis na risotto z buraczkami. Zobacz też: Sałatka z burakami i kozim serem Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem Botwinka – zupa z młodych buraków Przepis na risotto z buraczkami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 30 minut Składniki średnia cebula szklanka ryżu do risotto 100 ml białego wytrawnego wina 0,7 l bulionu garść parmezanu 3 średnie ugotowane/upieczone buraczki

Kuchnia Bazylii
Sałatka z grillowanym kurczakiem, szpinakiem w oprawie chrupiących migdałów i kremowego sosu balsamico 150

chia. Całość polej sosem tuż przed podaniem. Składniki 100 g szpinaku typu baby 200 g truskawek, borówek lub malin 200 g jarmużu 150 g piersi z kurczaka 100 g sera Feta (najlepiej o niskiej zawartości tłuszczu) 1 łyżka ziaren chia 20-30 g migdałów w płatkach drobina oleju kokosowego do posmarowania patelni Wykonanie SOS GLASSA ACETO BALSAMICO Wlej ocet

Eat me! Fit me!
Sałatka do grilla 311

grilla chciałabym Wam dziś polecić. Składniki na 6 osób: 1 opakowanie "mix sałat" słoiczek suszonych pomidorów z pestkami dyni 3 pomidory malinowe 1 świeży ogórek 1/2 opakowanie sera feta  sos sałatkowy koperkowo-ziołowy sól, pieprz Wszystkie składniki dostępne są w markecie "Biedronka" Przygotowanie: Do miski wrzucamy sałatę (kupiłam już umytą). Pomidory i ogórka myjemy i obieramy (ja obieram

Alutka-Gotuje
paszteciki z nadzieniem szpinakowym 122

mąki, margaryny i piwa zagniotłam ciasto, schowałam do lodówki na 2 godziny. Świeży szpinak umyłam, osuszyłam pokroiłam na drobniejsze kawałki, poddusiłam na masełku, a gdy odparował dodałam rozdrobniony ser feta, czosnek i doprawiłam do smaku. Odstawiłam do przestygnięcia. Piekarnik rozgrzałam do temperatury 180 stopni. Ciasto podzieliłam na dwie części, rozwałkowałam, pokroiłam na prostokąty. Na każdy środek takiego prostokąta nakładałam

Darcia w kuchni
Sałatka z pęczaku z fetą, suszonymi pomidorami i oliwkami 112

babci i tak jak babcia gotuję ją pod kołdrą:) Tym razem zostało mi kaszy z obiadu, więc powstała pyszna, pożywna sałatka. 2 i 1/2 szklanki ugotowanego pęczaku 300 g sera feta 10 połówek suszonych pomidorów 20 szt oliwek Kalamata 3 łyżki siekanej zielonej pietruszki 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku 50 g prażonej cebulki sól(...)pieprz Oliwki wydrylować i pokroić na mniejsze kawałki. Suszone pomidory również pokroić na mniejsze kawałki, a ser w kostkę. Kaszę wsypać do miski, dodać ser, pietruszkę, oliwki, prażoną cebulkę i pomidory. Oliwę wymieszać z solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Sosem zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 15 minut, Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną papryką, fetą i oliwkami 101

wszystkim zdrowa. I idealna do pracy na drugie śniadanie. Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej 2 pieczone papryki (ja użyłam z zalewy) 10 czarnych oliwek pół czerwonej cebuli pół kostki sera feta duża garść rukoli 1 łyżka ziaren siemienia lnianego sok z połowy cytryny 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz (przepis na 2 porcje) Kaszę dokładnie płuczemy na sicie

Kardamonovy
Lekka sałatka z fetą i oliwkami 165

lekką,zdrową i niesamowicie szybką sałatkę z sosem z oleju lnianego ;) pychotka ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤  Składniki  150 g sera feta 1/2 główki sałaty lodowej  1/2 cebuli  20 oliwek (dowolonych)  20 pomidorków koktajlowych  Sos: 1 łyżeczka suszonej Bazyli  1 łyżeczka suszonego majeranku  Sól(...)pieprz  2 łyżki oleju lnianego  2 łyżki wody  Przygotowanie: Sałatę drobno kroję. Pomidorki kroję na połówki. Cebulę obieram i drobno siekamy. Ser kroję w kostkę. Składniki sosu łącze ze sobą. Składniki sałatki przekładam do miski,polewam sosem. Smacznego

Gotowanie Patki
Bajeczne pieczone ziemniaki, w sam raz do grilla 226

długości 2 łyżki oliwy sól, pieprz do polania: 2 łyżki oliwy 1-2 ząbki czosnku - obrane i pokrojone na plasterki do podania: czubata łyżeczka suszonego oregano 70 g sera feta Piekarnik nagrzewamy do 230 st.C. Ziemniaki posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, mieszamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut. Gdy ziemniaki się pieką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka na ciepło z dynią i kuskusem 156

Składniki (na 2-3 porcje): połowa małej dyni piżmowej 100g kuskusu izraelskiego – można użyć też zwykłego pół puszki czerwonej fasoli 1 średnia czerwona cebula 2 garści roszponki 100g sera feta 2 łyżki pestek dynii łyżka oliwy sól i pieprz Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ziarnistej musztardy sól

Smaczna Strona
PLACUSZKI Z CUKINI Z FETĄ 165

oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI NA OK 20 SZTUK: 2 średnie cukinie 120 g sera feta 3 łyżki drobno posiekanej natki 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Cukinię obieram, myję, trę na tarce o grubych

Gotowanie Patki
Omlet ze szparami, łososiem i fetą 180

śniadanie - bogaty w białko omlet - na szczęście moje ukochane szparagi już się pokazały :)  SKŁADNIKI (1 porcja - 380 kcal) 2 jajka 5 szt. zielonych szparagów 30 g sera feta 50 g łososia wędzonego sól, pieprz, zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE Odrywamy zdrewniałe części zielnych szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości.  Kroimy szparagi na pół. Na patelni rozgrzewamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kolorowa sałatka z grzankami 211

Lekka, kolorowa sałatka idealna na wiosenne śniadania, kolacje lub jako dodatek do kiełbasy i mięsa z grilla :) Składniki na 2 porcje: kilka garści roszponki 1/2 kostki sera feta 1 papryka pomarańczowa 10 kolorowych pomidorków koktajlowych 3 kromki ciemnego pieczywa szczypiorek dressing: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 niepełna łyżka ksylitolu lub cukru mieszanka ziół sałatkowych

Ze smakiem i z pasją
Sałatka z brokułem i kalafiorem 173

Szybka, letnia sałatka. Nie wymaga dużego nakładu pracy a jest po prostu przepyszna :) Potrzebujemy: pół surowego brokuła pół surowego kalafioru 3-4 rzodkiewki 100g sera typu feta sos czosnkowy - przepis ---> klik Kalafior i brokuł myjemy i kroimy na małe plasterki.  Rzodkiewkę i fetę kroimy na małą kostkę. Całość dokładnie mieszamy z sosem czosnkowym ( klik ). I gotowe. Prawda

Kolejny blog o gotowaniu