ser feta - 6431 przepisów (strona:199/429)

Makaron z brokułem i serem pleśniowym 110

Przepis na prosty, ale smaczny obiad z makaronem. Połączenie brokułów i sera pleśniowego jest trafione w dziesiątkę. Dodatek jogurtu nadaje całości kremowej konsystencji, a przy tym danie pozostaje lekkie i zdrowe.  Jeśli nie przepadacie za intensywnym smakiem sera pleśniowego można go z powodzeniem zastąpić serem feta.  Z kolei mięsożercy mogą spokojnie wzbogacić danie o kawałki indyka(...)kurczaka ;) MAKARON Z BROKUŁEM I SEREM PLEŚNIOWYM Makaron pełnoziarnisty Pół brokułu Ser pleśniowy (z niebieską pleśnią) 2- 3 łyżki jogurtu naturalnego Ząbek czosnku Pieprz, oregano Brokuł wrzucić do wrzątku i gotować około 5 minut Podzielić brokuł na małe różyczki Na patelni rozgrzać oliwę/olej i podsmażyć posiekany ząbek czosnku Po chwili wrzucić brokuły i podsmażać chwilę Dorzucić pokruszony ser pleśniowy

HealthyCreations
Tarta grzybowo-mięsna z cykorią 119

jajko 3-4 łyżki wody 1 łyżeczka sproszkowanych grzybów sól pieprz 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonej papryki 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego szczypta oregano polewa serowa; 100 g sera feta lub sałatkowego pół szkl mleka sól pieprz 1 jajko 4 szt cykorii 1 łyżka startego żółtego sera odrobina chili Cykorię przekroić na pół, wyciąć głąb. Ciasto zagnieść i wylepić

Gotowanie jest łatwe
Sałatka z łososiem wędzonym i fetą 201

sałatka z łososiem wędzonym na gorąco, którego uwielbiam :) Do tego sałata, feta i oliwki - lekka, smaczna, zdrowa - wypróbujcie koniecznie :) SKŁADNIKI 1 opakowanie ulubionego mixu sałat (150g) 180 g sera feta 125 g łososia wędzonego na gorąco (!) - u mnie wersja z koperkiem kilkanaście czarnych oliwek pieprz cytrynowy świeżo mielony pieprz czarny sok z cytryny oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Sałaty

Moje Kuchenne Rewelacje
Pita pełnoziarnista nadziana wiosną ! 201

minut. "Nadzienie" pity Składniki: 1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów; 50 g usmażonej piersi z kurczaka w bazylii, pieprzu cayenne oraz 2 ząbkach czosnku; 10 g sera feta; 2 rzodkiewki; garść rukoli. Gotową, przestygniętą pitę kroję na pół i środek smaruję pastą. Następnie kładę ser, gotową pierś, plasterki rzodkiewki i na końcu garść rukoli.  Smacznego ! Miłego

Życie na widelcu
Kuskus ze świeżymi ziołami i filet z indyka w sosie miodowo - czosnkowym 216

oleju. Kuskus przygotuj według instrukcji podanej na opakowaniu. Zioła drobno posiekaj, fetę pokrusz, orzechy upraż na patelni. Kuskus wymieszaj z ziołami, dodaj indyka, całość polej sosem i posyp serem feta i uprażonymi orzechami. Szkoda, że nie mogę wam przesłać zapachu i smaku tej potrawy, jest obłędnie pyszna :) W związku z tym koniecznie ugotujcie tą potrawę, wasze kubki smakowe zostaną

Kredowe Menu
Sałatka z arbuza i fety z malinami 286

razem przygotowałam pyszną sałatkę warzywno-owocową. Ostra rukola, słona feta i słodki arbuz doskonale się razem komponują. Składniki: po garści rukoli, szpinaku i roszponki,  50 g sera feta,  duży plaster arbuza,  5 łyżek malin,  łyżka soku z cytryny,  2 łyżki oleju z bazylią Kujawskiego  Wykonanie Rukolę, szpinak i roszponkę umyć, osuszyć

Z miłości do słodkości
Krokiety ze szpinakiem i fetą 141

naleśniki : 600 ml mleka 2 jajka około 1,5 szklanki mąki pszennej 1/ łyżeczki soli olej do smażenia farsz : 500-600 g szpinaku (u mnie brykiet) 270 g sera feta 3 ząbki czosnki sól, czosnek granulowany dodatkowo : 3 jajka 2 szklanki bułki tartej olej do smażenia do podania sos czosnkowy i szczypiorek. Przygotowanie : Naleśniki: do miski wlewamy mleko, wbijamy(...)gładkie ciasto. Patelnie rozgrzewamy smarując olejem, smażymy rumiane naleśniki. Farsz: na patelnie (u mnie teflon) wrzucam szpinak (lekko rozmrożony) podduszamy kilka chwil aż całkowicie się rozmrozi,  dodajemy ser oraz przeciśnięty czosnek. Całość dusimy do odparowania i połączenia się składników. Na koniec doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym i solą. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy w kopertę. Do miseczki wbijamy jajka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem z sosem gorgonzola i pomidorowym 161

Niespodzianką były: Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem podane z 2 sosami: gorgonzola i pomidorowym SKŁADNIKI: farsz: opakowanie świeżego szpinaku 0,5 kg kurczaka (najlepiej pierś) pół opakowania sera feta parmezan sól, pieprz, czosnek, przyprawa śródziemnomorska, suszone pomidory z czosnkiem ciasto: według przepisu z pierogów ruskich sosy: gorgonzola: plaser masła, jogurt naturalny, pół opakowania sera gorgonzola- piccante, pieprz pomidorowy: pomidory

MarciochaKucharzy
faszerowane pieczarki fetą z grilla 206

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego oregano oliwa z oliwek pieprz szczypiorek wykonanie: Pieczarki myjemy, odcinamy trzonki i drobno siekamy. Posiekane trzonki podsmażamy z posiekaną cebulą. Przekładamy do innego naczynia, dodajemy bułkę tartą, pokruszony ser. Dokładnie mieszamy i doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z fetą, winogronem, awokado i orzechami laskowymi 122

słodko- kwaśny. Połączenie składników perfekcyjne. Wypróbujcie przepis już dziś! Składniki (na 2 porcje): 1 sałata rzymska   1/2 awokado   garść winogron garść orzechów laskowych 50 gram sera feta  dressing: 1 łyżka dżemu wiśniowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju z orzechów laskowych, 2 łyżki wody, szczypta pieprzu i soli  Sałatę kroję(...)paski, awokado w plastry, fetę w kostkę, winogrona na pół a orzechy prażę do zarumienienia i siekam. Składniki dressingu dokładnie mieszam do połączenia. Można je zblendować do uzyskania jednolitej struktury, aczkolwiek nie jest to konieczne. Na talerz nakładam sałatę, awokado, winogrona, uprażone orzechy i ser. Całość polewam dressingiem i podaję od razy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Domowy serek kanapkowy – bardzo kremowy 98

niego swobodnie woda. Po tym czasie zawijamy zawiniątko mocniej i układamy na serku talerzyk na na niego układamy ciężar około 1 kg. Ja położyłam 4 kostki masła i ser feta dało mi około 1 kg. Zostawiamy na całą noc pod takim ciężarem. Rano otwieramy zawiniątko i wykładamy ser do pojemnika. Najlepiej gdyby pojemnik miał przykrywkę – możemy wtedy zamknąć

MojaQchnia.pl
Proste obiady na 7 dni # 4 (PDF do pobrania) 115

placków z cukinii w środę. Środa - Placki z cukinii i fety i sos tzatziki Przepyszne, sprawdzone wielokrotnie przeze mnie i Czytelników. Placuszki z cukinii z dodatkiem ziół i sera feta. Najbardziej lubię je podawać z greckim sosem tzatziki. Razem stanowią lekki i taki letni posiłek. ➤ Kliknij - Przepis na placki z cukinii i fety Czwartek - Prosta paella

Chilli Czosnek i Oliwa
Szpinakowy omlet z fetą 152

Składniki: - 200 g mrożonego szpinaku - 4 jajka - cebula - 3 ząbki czosnku - ser feta (wg uznania) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła do smażenia - łyżeczka mąki - 2-3 łyżki mleka Cebulę i czosnek siekam, szklę na maśle. Dodaję zamrożony szpinak, przykrywam i duszę od czasu do czasu mieszając. Przyprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową.  Jajka, mleko i mąkę dokładnie

Cook&Love
Warzywny placek z serem i szpinakiem 147

Bardzo fajny i pożywny placek dziś ląduje na stole. Jest w nim wszystko co lubię czyli szpinak, mule, ser feta i czosnek. Wszystko otulone ciastem francuskim i zajadamy moi mili zajadamy, zachęcam do zrobienia. Warzywny placek z serem i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Frittata cukiniata 178

wielkości) pęczek liści mięty sól i pieprz do smaku 6 jajek (u Jamiego 8, ale wiecie...) szczypta pieprzu cayenne kilka gałązek świeżego tymianku 2 łyżki tartego parmezanu 20g sera feta oliwa z oliwek 1 ciabatta  ząbek czosnku kilka pomidorów koktajlowych kilka gałązek oregano Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Cukinię trzemy na tarce, solimy, pieprzymy i dodajemy drobno posiekane(...)miotełką. Wlewamy na cukinię i krótką chwilę podsmażamy, cały czas mieszając- tak, żeby masa lekko się ścięła. Wierzch posypujemy pokruszoną fetą i pozostałym parmezanem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut, aż masa się całkowicie zetnie a ser ładnie zezłoci. W międzyczasie na patelni grillowej układamy kromki ciabatty. Podpiekamy z jednej strony aż zbrązowieją, obracamy na drugą stronę. Ząbek

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania