sernik - 18891 przepisów (strona:208/1260)

Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 247

Warstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania.   Składniki: ( blacha: 28cm średnica, 7cm wysoka) 100g biszkoptów (do wyłożenia dna tortownicy) 1kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie zmielonego, nie polecam wiaderek(...)tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik wkładamy do lodówki i czekamy na galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyciągamy z zamrażarki maliny, układamy je na serniku i wlewamy galaretkę. Galaretka powinna momentalnie stężeć, dzięki temu

Gotowanie i blogowanie
Sernik z owocami i bitą śmietaną 264

Serniki na naszym blogu cieszą się bardzo dużą popularnością(...)więc widać, że jest to nie tylko nasze ulubione ciasto. Dzisiaj pokażemy kolejny sernik z owocami i kremem z bitą śmietaną. Kwaśne leśne owoce świetnie pasują do słodkiego sernika, oczywiście przepis jest na tyle elastyczny, że można dodać dowolne owoce, ważne żeby nie były zbyt ciężkie. Ale starczy tego pisania, zapraszamy do wypróbowania, a na pewno się nie zawiedziecie

KasiaiKrzysiu.pl
z pierniczkami pyszny sernik z bananem i polewą toffi:Airfryer hd9240/30 204

piec 25 minut, zmniejszyć temperaturę na 150 C i piec 25 minut do suchego patyczka, zostawić przy ciut wysuniętym koszu na 10 minut, następnie wyjąć z kosza i sernik zostawić w blaszce do wystudzenia sernik wyjąć na talerz pierniczkami na spód, w mikrofali lub w kąpieli wodnej roztopić polewę toffi i polać nią sernik, posypać posypką kolorową(...)sernik jest delikatny, puszysty, wilgotny............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sernik wiedeński ze śliwkami 198

wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 170 st. C przez 40 min a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy przez ok. 30 min. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

Domowy Smak Jedzenia
Sernik bardzo czekoladowy 264

jest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż(...)Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego   UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;)   Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik rozgrzewamy do 175oC na grzanie góra-dół. Jeśli używamy orzechów mielimy je w młynku na mąkę, a jeśli mąkę orzechową – pomijamy

Jak gotować i nie zwariować
Miodownik z wkładką serową 315

łyżeczka proszku do pieczenia Miodowniki: 500g mąki 130g cukru pudru 1 łyżeczka sody 200g margaryny (np Kasia, Palma) 3 łyżki miodu (najlepiej lejący, użyłam akacjowego) 2 jajka szczypta soli Sernik: 5 jajek 2 budynie śmietankowe 750g sera białego 250g margaryny (np. Kasia, Palma) 1 szklanka cukru Masa kawowa: 4 żółtka 1 jajko 125g cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)lodówki na min. 30minut.  Schłodzone ciasto wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki. Przekładamy, dziurkujemy widelcem i pieczemy w temp 180st C ok 15 minut.    3. Sernik: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem, dodajemy podwójnie zmielony biały ser oraz budynie. Miksujemy na gładki krem. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
sernik gotowany z galaretką i ciasteczkami 194

się udaje, nie pęka, nie opada i robi się go znacznie szybciej. Dlatego polecam go szczególnie osobom początkującym lub tym, którzy jak to się mówi "nie mają ręki do serników".  Na blogu jest już kilka przepisów na gotowany sernik ale taki robiłam pierwszy raz. Do galaretki zamiast owoców dodałam kruche ciasteczka, które dobrze tu pasowały. Takie ciasto najlepiej(...)smakuje po trzech dniach od upieczenia, kiedy blaty kruchego ciasta zmiękną. Oczywiście ten sernik przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku, bo łatwo przechodzi zapachami z lodówki.  *foremka 24*24 cm Składniki na ciasto: 450 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik wiedeński II 208

świątecznych szaleństwach taki sernik może wydać się nam ekstrawagancją zupełną, ale w Karnawale polecam taki sernik upiec, jest przepyszny :) Składniki: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, u mnie z wiaderka; Delfiko, śmietankowy, naturalny 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu(...)ekstrakty, na końcu (ewentualnie) dodać bakalie. Masę przełożyć do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik rozgrzać do temperatury 170*C. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150*C, następnie piec przez kolejne 1,5 godziny, najlepiej bez termoobiegu. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narażać go na gwałtowną

Proste Potrawy
Sernik śmietankowo-maślany 258

Święta bez sernika na stole nie mogą się obyć ale jaki tu zrobić by był idealny w smaku. Stwierdzam,że ciężko by było wszystkim dogodzić, przepisów na serniki jest całe mnóstwo, jednak w ten dzień najlepiej zrobić taki aby wszystkim przypadł do gustu. Tradycyjny bez wydziwień, pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach taki jest właśnie ten sernik. Dodatkowo smak podkręca biała czekolada, która łączy się tutaj znakomicie. Zapraszam... Stopień trudności prosty, serniki często opadają i pękają mimo starania mój również popękał jednak w smaku nic to nie ujmuje:)  Skala smaku 10/10 ja osobiście używam do spodu herbatników maślanych i dodaje masło śmietankowe te dwa połączenia są bardzo wyczuwalne w serniku co potęguje doskonały jego

Kubki smaku
Sernik z truflą 158

placek mogłabym jeść bardzo często. Oczywiście jak to ja musiałam go trochę podrasować w końcu jest tyle fajnych smaków, które mogą nadać jakieś intensywne doznanie oczywiście smakowe;). Sernik z truflą brzmiał na tyle intrygująco, że nie mogłam się mu oprzeć. Smak zaskakujący na pewno nie przypomina w żaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą(...)papierem do pieczenia, samo dno. Przelać masę serową, wstrząsnąć do wyrównania (masa serowa będzie o rzadkiej konsystencji).  Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45 minut. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Trufla czekoladowa z Bailey's: 500 ml śmietany kremówki 36% 400 g gorzkiej czekolady, posiekanej

Kubki smaku
Sernik Wiedeński 173

dłużej i staranniej miksować, po upieczeniu nie psuje to smaku ciasta :) ). W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy je do serowej masy łącząc delikatnie oba te składniki aby nasz sernik był puszysty. Kiedy napowietrzymy masę białkami. Wylewamy masę na natłuszczona i wysypaną bulką tartą tortownicy i pieczemy w temperaturze 170*C przez 60 minut :) Każdy sernik trochę opada(...)należy jednak nie otwierać zaraz po upieczeniu gwałtownie piekarnika , tylku uchylić na trochę, następnie wyjąć sernik. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Sernik na piernikowym spodzie 185

spokojnie zaplanować świąteczne menu. Każdy z pewnością ma swoje ulubione smakołyki, na które czeka cały rok. Jeśli jeszcze zastanawiacie się co przygotować na świąteczny deser, to podpowiadam- sernik będzie idealny! Co powiecie na taki, na piernikowym spodzie, z aromatyczną polewą pachnącą pomarańczami i przyprawami korzennymi? Składniki: Spód: 250 g ciasteczek speculatius lub innych kruchych 100 g roztopionego masła(...)ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po 1 jajku i budyń. Wyjmujemy tortownicę z lodówki i wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy sernik około 1 h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystygnięcia. Polewa:  Przygotowujemy polewę- mieszamy wszystkie składniki. Polewamy nią sernik i dopiekamy sernik

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik wyborny 208

czekał na mnie minimum 10 lat. Już mówię, dlaczego tak długo. Otóż 10 lat temu dziadki kolekcjonowały pewne czasopismo. Przeglądając bardzo pobieżnie gazetę natknęłam się na przepis na sernik. Wtedy kuchnia, gotowanie czy też pieczenie niezbyt mnie interesowało. W piątek jednak naszła mnie ochota właśnie na serniki- jako, że jestem ich wielką wielbicielką. I wtedy przypomniał(...)koniec do masy serowej delikatnie wmieszać ubite białka. Gotową masę wylać na podpieczony spód na to zetrzeć resztę ciasta i całość piec przez około 60 minut w 180 stopniach. Sernik pozostawić w piekarniku na całą noc do wystudzenia. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Sernik z 3 składników 224

nowych przepisów czeka na wstawienie na bloga.  Jako pierwszy proponuję Wam sernik. Jest trochę nietypowy bo składający się z 3 składników. Widziałam sporo różnych przepisów na ten sernik. Byłam trochę sceptycznie nastawiona ale postanowiłam go wypróbować. Pozmieniałam tylko trochę proporcje i zrobiłam go po swojemu. Podczas pieczenia mój serniczek  bardzo wyrósł a potem opadł i musiałam(...)troszkę ściąć bo wyszły góry i doliny;) Może nie wygląda idealnie ale za to w smaku jest wyśmienity i bardzo delikatny i puszysty. Jak obłoczek. Polecam :) Sernik podałam na talerzu "Filona" od Porcelany Bogucice. Składniki w temp. pokojowej: 5 jajek 300g serka kremowego (np. Bieluch) 200g białej czekolady Tortownicę (śr.18cm) owinąć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik

Smakołyki Asi
Sernik z nutą orzechową 605

Sernik z polewą kajmakową i masłem orzechowym. Masę serową stanowi mieszanka twarogu i mascarpone, której ostatnio coraz częściej używam do pieczenia serników (ciasto jest wtedy bardziej aksamitne). Jeśli używacie gotowego twarogu do serników, zwróćcie uwagę żeby był odpowiedniej jakości (zwarty, bez dodatków smakowych). Spód: 220 g ciastek owsianych 100 g masła 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa (składniki powinny(...)wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić sernik na jeszcze ok. 15 minut. Polewa kajmakowa: Masę kajmakową wymieszać łyżką z masłem i podgrzać przez chwilę na małym ogniu. Zimny sernik polać przygotowaną polewą i ozdobić posiekanymi migdałami. Sernik przechowywać w lodówce. Schłodzić co najmniej kilka godzin przed podaniem

Bullio

Proponowane wyszukiwania