sernik - 18558 przepisów (strona:206/1238)

Zapraszam na Sernik Nowojorski 258

Dzisiaj czas na szybki sernik:) Jako, że sernik jest ulubionym ciastem wielu z Was;) Sernik nowojorski Składniki: - 250 g ciasteczek digestive - 125 g masła - 1 kg twarogu mielonego na sernik - 4 jajka - 270 g cukru pudru - 200 g śmietany - skórka obtarta z jednej cytryny - 80 ml soku z cytryny Przygotowanie: Ciasteczka drobno kruszymy mieszamy z rozpuszczonym(...)wierzchu folią aluminiową tak, aby nie dotykała ona ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170* i pieczemy około 90-110 minut. Gdy wierzch się zetnie jest to znak, że sernik jest gotowy. Otwieramy drzwiczki i wyłączamy grzanie. Pozwalamy stygnąć mu około godziny w piekarniku. Gdy już będzie wystudzony, przekładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Smacznego

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik bez sera 726

same żółtka i zostają nam białka..no i wtedy problem co z nimi zrobić..ja czasem mrożę, a czasem wykorzystuję od razu..Podobny oszukany sernik [ styropian ]- bo to sernik, ale bez sera robiłam już jakiś czas temu..a tym razem zrobiłam sernik z ze śmietany i bez ciasta kruchego..a podpatrzyłam  tutaj. Mój sernik wyszedł(...)waniliowy Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie bardzo płynna. Wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 200°C, ostrożnie włożyć sernik. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec jeszcze ok. 50 minut. Zostawić do całkowitego wystudzenia.Polać polewą i dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 207

Warstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania.   Składniki: ( blacha: 28cm średnica, 7cm wysoka) 100g biszkoptów (do wyłożenia dna tortownicy) 1kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie zmielonego, nie polecam wiaderek(...)tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik wkładamy do lodówki i czekamy na galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyciągamy z zamrażarki maliny, układamy je na serniku i wlewamy galaretkę. Galaretka powinna momentalnie stężeć, dzięki temu

Gotowanie i blogowanie
Sernik z owocami i bitą śmietaną 216

Serniki na naszym blogu cieszą się bardzo dużą popularnością(...)więc widać, że jest to nie tylko nasze ulubione ciasto. Dzisiaj pokażemy kolejny sernik z owocami i kremem z bitą śmietaną. Kwaśne leśne owoce świetnie pasują do słodkiego sernika, oczywiście przepis jest na tyle elastyczny, że można dodać dowolne owoce, ważne żeby nie były zbyt ciężkie. Ale starczy tego pisania, zapraszamy do wypróbowania, a na pewno się nie zawiedziecie

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik z kratką 190

Ostatnio poszukiwałam idealnego przepisu na sernik, nie taki wymyślny z jakimiś musami czy owocami, po prostu na tradycyjny sernik. Znalazłam w końcu to czego szukałam, po schłodzeniu w lodówce, jest bezkonkurencyjny. Właśnie dziś dziadek przywiózł taki prawdziwy twaróg, zrobiony kilkanaście godzin temu, nic nie równa się ze smakiem takiego twarogu i chyba jutro pokuszę się o zrobienie sernika(...)Gotową masę wylewamy na wcześniej podpieczony spód, na wierzchu układamy kratkę i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystygnięcia. Zimny sernik lukrujemy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Najlepszy jest po schłodzeniu w lodówce.  Smacznego

Piekę, bo lubię
z pierniczkami pyszny sernik z bananem i polewą toffi:Airfryer hd9240/30 168

piec 25 minut, zmniejszyć temperaturę na 150 C i piec 25 minut do suchego patyczka, zostawić przy ciut wysuniętym koszu na 10 minut, następnie wyjąć z kosza i sernik zostawić w blaszce do wystudzenia sernik wyjąć na talerz pierniczkami na spód, w mikrofali lub w kąpieli wodnej roztopić polewę toffi i polać nią sernik, posypać posypką kolorową(...)sernik jest delikatny, puszysty, wilgotny............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sernik wiedeński ze śliwkami 162

wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 170 st. C przez 40 min a następnie zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy przez ok. 30 min. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami

Domowy Smak Jedzenia
Sernik bardzo czekoladowy 206

jest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż(...)Opcjonalnie: 1 łyżka likieru kawowego/czekoladowego   UWAGA: Ważne, żeby składniki miały temperaturę pokojową. Niech jajka/twaróg wyjęte z lodówki postoją poza nią jakieś 2 godziny – wtedy mniej prawdopodobne, że sernik nam opadnie ;)   Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy spód. Piekarnik rozgrzewamy do 175oC na grzanie góra-dół. Jeśli używamy orzechów mielimy je w młynku na mąkę, a jeśli mąkę orzechową – pomijamy

Jak gotować i nie zwariować
Miodownik z wkładką serową 287

łyżeczka proszku do pieczenia Miodowniki: 500g mąki 130g cukru pudru 1 łyżeczka sody 200g margaryny (np Kasia, Palma) 3 łyżki miodu (najlepiej lejący, użyłam akacjowego) 2 jajka szczypta soli Sernik: 5 jajek 2 budynie śmietankowe 750g sera białego 250g margaryny (np. Kasia, Palma) 1 szklanka cukru Masa kawowa: 4 żółtka 1 jajko 125g cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(...)lodówki na min. 30minut.  Schłodzone ciasto wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki. Przekładamy, dziurkujemy widelcem i pieczemy w temp 180st C ok 15 minut.    3. Sernik: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem, dodajemy podwójnie zmielony biały ser oraz budynie. Miksujemy na gładki krem. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
sernik gotowany z galaretką i ciasteczkami 152

się udaje, nie pęka, nie opada i robi się go znacznie szybciej. Dlatego polecam go szczególnie osobom początkującym lub tym, którzy jak to się mówi "nie mają ręki do serników".  Na blogu jest już kilka przepisów na gotowany sernik ale taki robiłam pierwszy raz. Do galaretki zamiast owoców dodałam kruche ciasteczka, które dobrze tu pasowały. Takie ciasto najlepiej(...)smakuje po trzech dniach od upieczenia, kiedy blaty kruchego ciasta zmiękną. Oczywiście ten sernik przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku, bo łatwo przechodzi zapachami z lodówki.  *foremka 24*24 cm Składniki na ciasto: 450 g mąki 300 g masła 150 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik wiedeński II 165

świątecznych szaleństwach taki sernik może wydać się nam ekstrawagancją zupełną, ale w Karnawale polecam taki sernik upiec, jest przepyszny :) Składniki: 1000 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie, u mnie z wiaderka; Delfiko, śmietankowy, naturalny 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu(...)ekstrakty, na końcu (ewentualnie) dodać bakalie. Masę przełożyć do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Piekarnik rozgrzać do temperatury 170*C. Włożyć do niego sernik i od razu zmniejszyć temperaturę do 150*C, następnie piec przez kolejne 1,5 godziny, najlepiej bez termoobiegu. Studzić przy lekko uchylonym piekarniku, by nie narażać go na gwałtowną

Proste Potrawy
Sernik śmietankowo-maślany 220

Święta bez sernika na stole nie mogą się obyć ale jaki tu zrobić by był idealny w smaku. Stwierdzam,że ciężko by było wszystkim dogodzić, przepisów na serniki jest całe mnóstwo, jednak w ten dzień najlepiej zrobić taki aby wszystkim przypadł do gustu. Tradycyjny bez wydziwień, pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach taki jest właśnie ten sernik. Dodatkowo smak podkręca biała czekolada, która łączy się tutaj znakomicie. Zapraszam... Stopień trudności prosty, serniki często opadają i pękają mimo starania mój również popękał jednak w smaku nic to nie ujmuje:)  Skala smaku 10/10 ja osobiście używam do spodu herbatników maślanych i dodaje masło śmietankowe te dwa połączenia są bardzo wyczuwalne w serniku co potęguje doskonały jego

Kubki smaku
Sernik z truflą 116

placek mogłabym jeść bardzo często. Oczywiście jak to ja musiałam go trochę podrasować w końcu jest tyle fajnych smaków, które mogą nadać jakieś intensywne doznanie oczywiście smakowe;). Sernik z truflą brzmiał na tyle intrygująco, że nie mogłam się mu oprzeć. Smak zaskakujący na pewno nie przypomina w żaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą(...)papierem do pieczenia, samo dno. Przelać masę serową, wstrząsnąć do wyrównania (masa serowa będzie o rzadkiej konsystencji).  Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45 minut. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Trufla czekoladowa z Bailey's: 500 ml śmietany kremówki 36% 400 g gorzkiej czekolady, posiekanej

Kubki smaku
Sernik Wiedeński 136

dłużej i staranniej miksować, po upieczeniu nie psuje to smaku ciasta :) ). W osobnej misce ubijamy białka i dodajemy je do serowej masy łącząc delikatnie oba te składniki aby nasz sernik był puszysty. Kiedy napowietrzymy masę białkami. Wylewamy masę na natłuszczona i wysypaną bulką tartą tortownicy i pieczemy w temperaturze 170*C przez 60 minut :) Każdy sernik trochę opada(...)należy jednak nie otwierać zaraz po upieczeniu gwałtownie piekarnika , tylku uchylić na trochę, następnie wyjąć sernik. Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Sernik na piernikowym spodzie 151

spokojnie zaplanować świąteczne menu. Każdy z pewnością ma swoje ulubione smakołyki, na które czeka cały rok. Jeśli jeszcze zastanawiacie się co przygotować na świąteczny deser, to podpowiadam- sernik będzie idealny! Co powiecie na taki, na piernikowym spodzie, z aromatyczną polewą pachnącą pomarańczami i przyprawami korzennymi? Składniki: Spód: 250 g ciasteczek speculatius lub innych kruchych 100 g roztopionego masła(...)ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy po 1 jajku i budyń. Wyjmujemy tortownicę z lodówki i wlewamy masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i pieczemy sernik około 1 h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystygnięcia. Polewa:  Przygotowujemy polewę- mieszamy wszystkie składniki. Polewamy nią sernik i dopiekamy sernik

Smakowity Blog Kulinarny