zagości również na świątecznym stole, bo jest cudowny w smaku i bardzo prosty do wykonania. Inspiracją był ten przepis , jak zwykle z moimi małymi modyfikacjami. Specjalnie dla tego sernika piekłyśmy w tygodniu pierniczki , by na weekend móc się delektować pysznym ciastem. Piekłam w tortownicy o śr.25cm. W oryginale był bez spodu, u mnie spód na kruchych ciastkach maślanych(...)pary wodnej, wstawiłam formę do piekarnika nagrzanego do 140*C i piekłam ok.75 minut na termoobiegu. Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Następnie odstawiamy sernik do stężenia do lodówki.lub w chłodne miejsce Przed podaniem posypujemy kakao. Ja polałam mój sernik polewą ganache. Polewa ganache: - 50g czekolady (u mnie deserowa i mleczna) - 50g słodkiej
Smaczne ZdroweSernik jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu i co najważniejsze... smakuje obłędnie. Jego kremowa, ale warta konsystencja wprost rozpływa się w ustach! Dlatego jeśli lubicie pyszne, delikatne serniki - ten z pewnością przypadnie Wam do gustu. A jeżeli macie problemy z opadającymi wypiekami - tu nie ma takiej opcji! Polecam! (Forma o wymiarach 28 x 28 cm) Spód: 300g(...)Całość odstawiać na kilkanaście minut, a następnie przelać na ciasteczkowy spód. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Wierzch ciasta powinien być sprężysty. Przepieczony sernik może popękać.) Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą noc) w lodówce. Sernik dodatkowo udekorowałam polewą z czekolady
Di gotujeSernik na serkach homogenizowanych (bez pieczenia). Prosty, szybki, kremowy sernik idealny na każdą okazję. U nas takie ciasta znikają w mgnieniu oka. Ten sernik uwielbiają i dorośli i mali domownicy. Sama nie umiem nigdy skończyć na jednym kawałku Idealny deser o każdej porze roku. A do tego tak prosty w przygotowaniu Dziś w wersji z wiosennymi galaretkami(...)oknem niestety wciąż typowo jesienna pogoda,dlatego warto wprowadzić trochę koloru do swoich dni Ale oczywiście wybór smaku i koloru galaretki zostawiam już Wam. Jeśli jeszcze nie przygotowywaliście sernika na serkach homogenizowanych (bez pieczenia), to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 700 g serków homogenizowanych / u mnie część waniliowych (typu „Danio”), a pozostałe naturalne
Słodkie okruszkistopni. Dno okrągłej tortownicy pokryć podwójną warstwą papieru do pieczenia. Brzegi posmarować masłem, posypać mąką, nadmiar wytrzepać.Wyłożyć biszkopty na dnie. Na biszkopty wyłożyć masę serową. Wyrównać. Sernik wlożyć do piekarnika i piec godzinę. Może pęknąć, może nieznacznie opaść. Zdarza się. Zostaw sernik w piekarniku, niech nieco przestygnie, następnie wyjmij i niech zupełnie się wychłodzi. Rozpuść dwie galaretki(...)przeźroczyste. Wystudź . Kilka brzoskwiń obierz i pokrój na kawałki. Wsyp na wierzch sernika. Jeśli lekko opadł, to nawet lepiej- dodasz więcej brzoskwiń. Zalej owoce tężejącą galaretką. Mój sernik nieco pękł tworząc malowniczą bruzdę w kształcie litery "S". W szczeliny powkładałam kawałki brzoskwiń. Całość zalałam tężejącą galaretką. Włożyłam do lodówki. Pomyślałam: mam wypiek na minimum 3 dni. Nic bardziej mylnego
Z Kuchni Do KuchniProsty, szybki, łatwy i ... naprawdę smaczny sernik na zimno. Właściwie nie wiem czy nazwa "sernik" nie jest tu zbyt wygórowana, bo z serka i śmietany uzyskamy bardziej delikatnego śmietanowca niż sernik, ale ... przyjmijmy, że jest to sernik 😉 Przepis oczywiście możemy dowolnie modyfikować zamieniając truskawki np. na brzoskwinie, ananasy czy inne ulubione owoce. Myślę, że takie ciasto(...)opakowaniu wody czyli 2 galaretki rozpuszczamy w 250 ml. wody. odstawiamy do wystudzenia. Kiedy galaretka zacznie się lekko ściągać wlewamy ją do zblendowanych truskawek. Mieszamy i wylewamy na sernik. Chłodzimy w lodówce do całkowitego ściągnięcia się musu
Walijskie PichcenieSierpniowe upały nie zachęcają do pieczenia więc zrobiłam sernik z lodówki. Na spód pokruszyłam herbatniki,zmieszałam je z roztopionym masłem i płatkami jaglanymi. Sernik wyszedł wyśmienity. spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 100 g płatków jaglanych Kupiec masa serowa: 1 op. sernika na zimno 600 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto(...)przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody i wystudzić. Kawałki brzoskwiń i kulki winogron ułożyć na serniku,zalać tężejącą galaretką. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki
Kolorowa kuchnia ElkiSzybki i smaczny sernik, który kusi smakiem. Składniki na spód: 220 g herbatników kakaowych lub zwykłych maślanych 110 g orzechów włoskich 130 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Wykonanie: Masło roztopić. Herbatniki pokruszyć w blenderze lub chopperze. Orzechy drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25cm x 35cm. Starannie docisnąć(...)nagrzanym do 170 0 C przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 0 C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika, nie otwierać go, zostawić w nim sernik na 15 minut, a potem kolejne 15 minut przy lekko uchylonym. Po wyjęciu z piekarnika posmarować jeszcze ciepły sernik polewą : 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej
Przepisy Babcijest to zwykła kruszonka! Gdy tylko wkładam ten sernik do piekarnika, czuję unoszący się w kuchni wspaniały zapach, zapach słonecznego lata! Mój autorski przepis. Tortownica 26 cm Składniki: Sernik: 75 dag mielonego twarogu 4 duże wiejskie jajka ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki mleka 3,2% ¾ szklanki cukru 1 cukier z wanilią Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy 6-8 sztuk(...)ciemnych śliwek 1 łyżka suchego maku Kruszonka: ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mielonych migdałów ½ szklanki brązowego cukru muscovado Kuchnie Świata 12 dag zimnego masła 82% Sposób przygotowania sernika: Mielony twaróg umieścić w misce, dodać całe jajka, wsypać mleko w proszku oraz budyń śmietankowy i cukry, wlać mleko zwykłe i całość krótko zmiksować mikserem tylko do uzyskania gładkiej jednolitej masy, nie miksować
Wanilia i KardamonSernik jest chyba jednym z najbardziej popularnych i najbardziej lubianych ciast. Przygotowujemy go na różne okazje i często na różne sposoby. Rodzajów serników jest naprawdę sporo – zaczynając od tradycyjnego, poprzez sernik z rosą, aż po serniki królewskie czy wiedeńskie. Dużą popularnością cieszą się także serniki na zimno, które nie wymagają pieczenia. W tym artykule... Tryb(...)czytania Artykuł Sernik pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plnadal trwa. Tym razem zrobiłam taki smerfny serniczek. Jest to piankowy sernik na zimno z delicjami i borówkami amerykańskimi. Cóż mogę powiedzieć... po prostu niebo w gębie!!!! (piankowy sernik na zimno z borówkami) Jak wykonać taki smerfny serniczek możecie zobaczyć w filmiku Zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI: Masa serowa: 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody(...)dalej jeszcze chwilę mieszamy dodając 4 łyżki cukru pudru. foremkę wyciągamy z zamrażalki i na górę wykładamy bitą śmietanę, lekko wyrównujemy, dekorujemy borówkami i posypujemy tartą gorzką czekoladą. sernik wstawiamy do lodówki i chłodzimy minimum 4 h a najlepiej zostawić na całą noc. Gdy sernik jest już gotowy, wyciągamy go ostrożnie z foremki i teraz możemy go wcinać
RITA food channelskomponowany 😍 Składniki (śr: 18 cm): Spód -15g kakao -60g mąki kokosowej -20g oleju kokosowego -1 żółtko -ksylitol (3-4 łyżki) -gorąca woda Łaciaty sernik -200g twarogu -350g jogurtu greckiego -200ml gęstego mleka kokosowego -ksylitol (według własnych preferencji) -2 białka + 1 żółtko -40g mąki kokosowej -30g kakao + 30g mąki(...)wodą i ksylitolem i całość dobrze zagnieść, dodając gorącej wody aż do uzyskania ciasta a’la mokry piasek. 5. Ciasto ubić na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. ŁACIATY SERNIK 6. Twaróg, jogurt, mleko kokosowe i ksylitol wymieszać dokładnie. Próbując masę czy jest odpowiednio słodka. 7. Następnie dodać białka i żółtko, wszystko zmiksować. 8. Masę podzielić na dwie mniej
Candy Pandasbrzoskwiniowe rozpuściłam w 1 szklance gorącej wody i wystudziłam. Dodałam do sera cukier puder, wlałam rozpuszczone galaretki i zmiksowałam na jednolitą masę. Czasami kupuję smakowy ser np. truskawkowy i sernik jest wtedy bardziej aromatyczny i słodki. Tym razem miałam biały ser zmielony. Przełożyłam masę do wcześniej przygotowanej formy z wyłożonymi herbatnikami . 1 godzinkę sernik przeleżał w lodówce(...)czasie wbiłam w masę pokrojone na pół truskawki. Galaretki truskawkowe rozpuściłam w 800 ml wody. Ostudziłam, poczekałam aż galaretka zacznie tężeć i wylałam na sernik z owocami. Przykryłam folią spożywczą i zostawiłam na kilka godzin w lodówce aby całość stężała. Bardzo orzeźwiający i pyszny deser na upalne dni. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąFantastyczny sernik, który zachwyci Was idealnym połączeniem kwaśnego rabarbaru z utrzymaną w migdałowym klimacie masą serową i pachnącą masłem kruszonką. Pycha! Jeżeli jednak wolicie uzyskać inny smak sernika, bo z jakichś powodów migdałowy Wam nie odpowiada, nic nie stoi na przeszkodzie, aby do masy serowej dodać np. ziarenka wanilii ( ewentualnie aromat waniliowy ), skórkę otartą z cytryny lub z pomarańczy(...)cukrem i z mąką ziemniaczaną, wyłożyć równą warstwą na masę serową. Posypać pozostałą kruszonką. Piec w temperaturze 170°C przez około 60 - 70 minut, do momentu, aż środek sernika przy dotknięciu patyczkiem będzie sprężysty, a wierzch zarumieniony. Wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Sernik może być
Opowieści z piekarnika