przy takim zamiłowaniu do pieczenia, ciasto Izaura jadłam po raz pierwszy? Teraz już mnie nie dziwi, jak wielu ma ono zwolenników. Jest pyszne! Idealne dla fanów murzynka i sernika, bo w jednym wypieku mamy oba te specjały. Ten murzynek z masą serową jest przepyszny i zachowuje świeżość przez kilka dni. To idealny wypiek na święta czy inne uroczystości rodzinne. Część(...)kakaowej masy odlałam sobie na polewę, ale wylałam ją tylko na połowę ciasta – po części dlatego, że mój sernik nie był równy jak stół i część zlała się w powstałe w nim zagłębienia (można zobaczyć to na zdjęciu), a po części sama nie byłam pewna, czy nie zepsuje mi ona efektu finalnego, więc specjalnie połowę ominęłam. Koniec końców
Smaki Na TalerzuSernik miodowy z musem owocowym to idealny pomysł na nadchodzącą Wielkanoc. Aksamitny, delikatny, miodowy wykończony lekko kwaśnym, lekko słodkim musem z owoców. Spróbujcie go koniecznie! Do mojego miodowego sernika użyłam miodu Huzar z najnowszej serii „Miodów z nutą” w której znaleźć można miody z nutą: - gryki - lipy - spadzi - mimozy i bursery Ja postawiłam na miód wielokwiatowy z nutą mimozy(...)bursery, który do sernika pasuje IDEALNIE. Mimoza i bursera pochodzą Ameryki Środkowej i Ameryki Południowej. Mimoza to roślina tropikalna, wrażliwa na dotyk i nagłą zmianę temperatury (jest to tigmotropizm). Bursera to inaczej Palo Santo czyli - święte drzewo. Głównie znana jako kadzidło (ostatnio bardzo popularne). Ma niezwykły zapach, a miód pochodzący z nektaru jej kwiatów jest niemniej aromatyczny! Połączenie mimozy
Czarnawisienkazawsze przygotowałam sporo przepisów, które będziecie mogli wypróbować w swoich domach. Mam nadzieję, że Wasza Wielkanoc przygotowana z Aleex będzie wyjątkowa i przepyszna. Cykl świątecznych przepisów zaczynam od sernika nowojorskiego, który znalazłam na kwestii smaku. Jak zawsze wprowadziłam do przepisu swoje niewielkie poprawki. Sernik smakuje znakomicie. Polecam. Składniki: Spód: • 300 g ciastek maślanych z czekoladą(...)przygotowanej tortownicy, mocno ugnieść i wstawić do lodówki. 3. Na dno piekarnika włożyć blachę do pieczenia i napełnić ją do 2/3 gorącą wodą. Metalową kratkę do pieczenia sernika ustawić w środku piekarnika. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). 4. Przygotować masę serową: do misy miksera włożyć cały ser, dodać jajka, żółtka, cukier, wanilię
W mojej kuchnicałą odpowiedzialnością twierdzę, że to najlepszy sernik jaki w życiu jadłam. Jest tak puszysty i delikatny, że rozpływa się w ustach. Ja i moja rodzina go uwielbiamy
Prosty przepis naSerniki z mango – deser w pucharku Lubicie desery w pucharkach? Ja przygotowuje je od lat Tak proste i jednocześnie tak świetnie prezentują się na stole. Moi goście i rodzina zawsze doceniają taką formę deseru. Dziś polecam Wam proste serniki z mango w pucharku. Pyszny sernik bez pieczenia, do tego słodka warstwa z mango. Dla mnie(...)stronę APS Glass & Bar Supply Warsaw . Przy okazji polecam Wam też przepis na pyszne trufle z białą czekoladą i mascarpone . Składniki: 500 g dobrej jakości sera na sernik lub 3-krotnie zmielony twaróg 250 g mascarpone 100 g cukru pudru 3 łyżeczki cukru wanilinowego 16 g żelatyny + około 50 ml wody około 1/4 szklanki mleka kilka kruchych ciasteczek
Słodkie okruszkiBezglutenowy sernik z jabłkami , a może szarlotka z serem ? Bez względu jak nazwiemy ciasto to i tak będzie smakowało rewelacyjnie! Kruche ciasto sporządzone na bazie mąki kukurydzianej i ziemniaczanej oraz d elikatna, kremowa masa serowa świetnie komponuje się jabłkami. Uwielbiam to połączenie i odkąd wymyśliłam je w 2016 roku to gościło u mnie już mnóstwo razy. Poza wspaniałym smakiem(...)plusem ciasta jest fakt, że mogą spożywać je osoby na diecie bezglutenowej. Jeśli nie jesteście zdecydowani jakie ciasto upiec - polecam właśnie to! Spokojnie możecie podwoić proporcje. Bezglutenowy sernik z jabłkami - składniki: (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Ciasto: 75g mąki kukurydzianej 75g mąki ziemniaczanej 80g masła/margaryny 60g cukru Masa serowa: 500g mielonego twarogu (tłustego
Di gotujeSernik papieski Pyszne i eleganckie ciasto na specjalne okazję. święta, komunie, urodziny i tym podobne przyjęcia. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Stanowi prawdziwą ozdobę stołu.Polecam! Składniki: Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 1 szklanka cukru 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki oleju Beza orzechowa(...)Masę serową przelewamy delikatnie na spód z herbatników *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50 minut *** *** Na około 10 minut przed końcem pieczenia sernika przygotowujemy bezę orzechową. Białka ubijamy ze szczyptą soli do momentu, aż zaczną się pienić. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i miksujemy do otrzymania sztywnej piany *** *** Następnie dodajemy bułkę tartą, mąkę
Blog z Apetytemwiem jak Wy ale ja jestem ogromną fanką serników, nie mam jakiegoś jednego ulubionego i ciągle tworzę nowe wersje. Tym razem wymyśliłam sobie puszysty sernik w zdrowszej wersji, bo słodzony ksylitolem na orkiszowym spodzie i do tego jeszcze oblany wiśniową frużeliną, bo trzeba było zużyć zapas wiśni, które zalegały w moim zamrażalniku. Nie będę go zachwalać, spójrzcie tylko(...)Resztę składników miksujemy ze sobą na gładka masę. Łączymy ostrożnie z białkami wykładamy na spód, a następnie wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180’C przez ok godzinę. Jeśli sernik zbyt mocno się rumieni zmniejszamy temperaturą do 160 st, lub przykrywamy go folią aluminiową. Frużelina wiśniowa: ok 300 g wiśni (u mnie mrożone) 150 ml wody 3 łyżeczki
Cynamonowe szczęścieSernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny! Masa serowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki oraz dużej ilości chałwy waniliowej. Natomiast polewa to połączenie chałwy i śmietanki kremówki. Dla mnie genialny smak, gdyż jestem wielką wielbicielką chałwy i wszystkiego(...)chałwowe... Sernik jest też szybki i prosty w wykonaniu - wystarczy dosłownie 15 minut naszej pracy i ląduje w piekarniku. Piekąc sernik warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą. Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Masa
Kuchnia MagdaLenySernik z chałwową masą serową, na spodzie herbatnikowym oraz kremową polewą chałwową na wierzchu. Posiada zbitą i kremową konsystencję. Jest naprawdę pyszny! Masa serowa wykonana jest z prawdziwego twarogu z dodatkiem śmietanki kremówki oraz dużej ilości chałwy waniliowej. Natomiast polewa to połączenie chałwy i śmietanki kremówki. Dla mnie genialny smak, gdyż jestem wielką wielbicielką chałwy i wszystkiego(...)chałwowe... Sernik jest też szybki i prosty w wykonaniu - wystarczy dosłownie 15 minut naszej pracy i ląduje w piekarniku. Piekąc sernik warto zadbać o odpowiednią wilgotność w piekarniku, by ciasto równomiernie urosło i nie popękało. Gdy nie posiadacie piekarnika parowego, to wystarczy włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą. Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła Masa
Kuchnia MagdaLenySernik z mlekiem skondensowanym na bazie twarogu z wiaderka, na spodzie z herbatników to znakomity smakołyk idealny dla wielbicieli serników. Udaje się za każdym razem, jest prosty w przygotowaniu, delikatny, kremowy, w sam raz na różne okazje, urodzinowe przyjęcia, imieniny, spotkania w gronie przyjaciół. składniki na formę 24 x 26 cm 130 g herbatników 1 kg twarogu(...)wiaderka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ( 530 g ) 5 jajek 3 budynie waniliowe bez cukru ( po 40 g ) 1 łyżeczka pasty waniliowej cukier puder do posypania sernika sól przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Do miski przekładamy twaróg, wlewamy mleko skondensowane słodzone, dodajemy oddzielone od białek żółtka, pastę waniliową oraz proszek budyniowy i wszystko
Smakowite DaniaSernik to zdecydowanie moje ulubione ciasto! W naszej styczniowej serii przepisów NA SŁODKO ZE SWEET DECOR nie może go zabraknąć. Dziś przygotowałam dla Was przepis na przepyszny sernik z musem z czarnej porzeczki i kremem śmietankowym – fantastyczne połączenie, które posmakuje każdemu wielbicielowi słodkości. Kropka nad I, która nie tylko pięknie wygląda, ale i nadaje smak to różowa(...)pamiętając, by nie napowietrzyć masy serowej. Przelewamy na docięty do rantu spód i pieczemy w temperaturze 150ºC przez około 45 minut z parą wodną, bez termoobiegu. Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i ścięta przy dotyku. Studzimy. MUS: Żelatynę w proszku zalewamy wodą tylko do jej przykrycia, odstawić na 10 minut do napęcznienia. Podgrzewamy mieszając, do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny
Ostra na Słodkosame zapachy, te same potrawy, te same receptury, które tylko w TYM okresie smakują nader wyjątkowo. Makaron z makiem, łazanki z kapustą z grzybami, kremowy sernik czy piernikowe ciasteczka (i tu super patent- powstałe przy okazji robienia spodu do sernika! Świetna oszczędność czasu i super zajęcie dla najmłodszych), to kilka z tych potraw, które muszą znaleźć się(...)moim świątecznym stole, a jakie potrawy królują u Ciebie? 1. Sernik z piernikowym spodem, blaszka 25 x 30 cm, 12-15 porcji, przygotowanie 20 minut, pieczenie 1 godzina ciasto kruche: 600 g mąki Lubella Puszysta Krupczatka 300 g zimnego masła 200 g cukru pudru 50 g kakao 20 g przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kraina Miodem PłynącaJeśli macie ochotę na słodki kawałek sernika, który rozpływa się w ustach, to trafiliście idealnie. Genialny sernik z białą czekoladą, to propozycja dla prawdziwych smakoszy . Ciasteczkowy spód, delikatna masa serowa i polewa tworzą niesamowitą kompozycję smaków. Polecam wypróbować . Drukuj Sernik z białą czekoladą Przygotowanie: 1 h. 45 min. Wielkość: 14 porcji Składniki spód 180 g herbatników kakaowych(...)dodaj rozpuszczone masło, czekoladę, jajka i budynie. Wszystko wymieszaj do połączenia składników. (Wskazówka: nie miksuj dłużej, żeby masa się nie napowietrzyła, ponieważ może to doprowadzić do urośnięcia i opadnięcia sernika). Przygotowaną masę wlej na wcześniej schłodzony spód i piecz w rozgrzanym piekarniku 60 min. w temperaturze 160 stopni C. Studź sernik w piekarniku przy otwartych drzwiczkach. polewa Śmietankę włóż
Przepisy na widelcu