wolnym ogniu cały czas mieszając do rozpuszczenia cukru i zgęstnienia. Polać ciasto po lekkim przestudzeniu. Ja dodatkowo posypałam polewę gorzkim kakao i brązowym cukrem. Drobne rady odnośnie pieczenia sernika: * Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Najlepiej wyjąć je z lodówki 2 -3 godziny przed pieczeniem. * Żeby sernik był wilgotny i nie popękał można wstawić formę, w której się piecze(...)większego naczynia wypełnionego wodą. * Upieczony sernik pozostawiamy w wyłączonym już piekarniku do wystygnięcia. Wystarczy uchylić drzwiczki piekarnika, a nie będzie się już dopiekał lecz spokojnie przestygnie. Tak studzony nie powinien opaść zbyt mocno. Mój sernik jest dowodem na to, że nie wolno się poddawać :) Nawet jeśli uparcie nie wychodzi, to trzeba próbować, próbować i...próbować. Kiedyś
Codzienna kuchnia niecodziennaPomysł na taki kokosowy sernik znalazłem u Sosny . Od razu wiedziałem, że absolutnie muszę go upiec. Sernik jest ciężki i kremowy, ma wspaniałą konsystencję i delikatną nutkę kokosową. Jest absolutnie idealny. Na spód wykorzystałem ciasteczka oreo wymieszane z wiórkami kokosowymi, co okazało się świetnym połączeniem. Górę sernika zdobi zaś krem z białej czekolady oraz płatki świeżego kokosa(...)około połówki orzecha Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka mascarpone. Dodać cukru i wszystko razem wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzony sernik. Ozdobić płatkami kokosa, które można otrzymać, krojąc orzech obieraczką. Sernik można podawać od razu lub po kilku godzinach schłodzenia w lodówce
Food Squaredyniowo-cynamonowy serniczek* nadziany kajmakiem z polewą kajmakową *budyniowy A co znalazłam dzisiaj na targu? Milka OREO!! Nawet nie wyobrażacie obie mojego zacieszu gdy ją zobaczyłam
More food, love and dreamsbardzo zbity (taki... babciny), a to za bardzo puszysty (coś bardziej jak budyniowa pianka z odrobiną sera). Za nasze serca chwycił dopiero sernik z brzoskwiniami - poezja (przepis niebawem). I tak, zauroczona połączeniem sera i owoców zaczęłyśmy razem kombinować. Nasz działkowy ogródek obrodził w malinki, więc mogłyśmy spokojnie ruszyć po ser. Metodą prób i błędów opracowałyśmy przepis na sernik(...)żelującego. Odparowujemy je ile się da! :) Studzimy. 3. Gdy malinki wystygną, mieszamy je z masą serową - delikatnie wlewając, cały czas miksując. (Nie miksujemy zbyt długo - nie chcemy napowietrzać, bo sernik nam opadnie). 4. Do masy malinowo-serowej wbijamy całe jajka (bez rozdzielania), po jednym, miksując na wysokich obrotach. 5. Jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka i/lub jeśli
Wypisz Wymalujpytajcie ile dokładek wylądowało na naszych talerzykach podczas pisania tego posta. To jest tak pyszne, że my jesteśmy pewne na milion procent, że jeśli spróbujesz, to zakochasz się (w serniku, nie w nas oczywiście) i wróżymy Wam stały, namiętny, (aczkolwiek jeśli gorący to nie dosłownie, bo ona raczej zimnego traktowania potrzebuje) związek. Jeśli masz na to ochotę i chcesz(...)facebooku ( tutaj ). Ps. miło nam, że tu jesteś. Szkoda, że nie mamy jak Cię poczęstować. Byłabyś/Byłbyś zadowolona/y. Resztę przepisów znajdziesz: TUTAJ A jeśli chodzą za Tobą inne serniki, to rzuć okiem na te: 1. Sernik (w-z i milky way) na mocno czekoladowym biszkopcie bezglutenowym + polewa czekoladowa (DB) 2. Sernik malinowy z bezą i kruszonką
Wypisz WymalujSernik truskawkowo-czekoladowy to kolejna odsłona w kategorii serników bez pieczenia . Jest to sernik typowo sezonowy z dodatkiem świeżych truskawek. Idealnie orzeźwi Was w gorący, letni dzień, a zgrany duet czekolady i truskawek zaspokoi zmysł smaku. Do przygotowania sernika wykorzystałam gęsty twaróg z wiaderka. Obie warstwy różnią się od siebie konsystencją - dolna to połączenie twarogu i musu(...)niższej, a nieco szerszej. Dekorację z truskawek i czekolady należy przygotować tuż przed podaniem ciasta, gdyż owoce zachowają swój świeży wygląd maksymalnie przez 1-2 dni. Jeśli nie przygotowujecie sernika na jakąś specjalną okazję, dobrym rozwiązaniem jest dekorowanie tylko podawanego kawałka ciasta. Sernik truskawkowo-czekoladowy bez pieczenia Składniki: spód 90g herbatników pełnoziarnistych lub innych (około 10 sztuk) 20g czekolady
Smakołyki Berenikiprzy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Na blogu znajdziecie też inne serniki i ciasta na zimno: Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno(...)borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki Masa serowa: 250 g jogurtu typu greckiego 250 g tłustego sera zmielonego 70 g cukru pudru 2,5 łyżeczki żelatyny
Kulinarne przygody GatitySernik cytrynowy z borówkami to po serniku wiśniowym kolejny na moim blogu sernik z owocami. Świeży smak cytryny bardzo dobrze komponuje się ze sporą ilością borówek. Masa serowa nie jest mocno cytrynowa, ale jej smak podbija cytrynowe ciasto kruche, które doskonale sprawdzi się też w babeczkach lub tartaletkach. Sernik dzięki dodatkowi serka mascarpone ma kremową konsystencję(...)pieczenie w niskiej temperaturze i z postawionym w piekarniku naczyniem z wodą, która pod wpływem gorąca przeistacza się w parę wodną, sprawia, że sernik jest równy i nie rośnie gwałtownie. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 18 lub 21cm. Sernik cytrynowy z borówkami Składniki: ciasto 80g mąka pszenna 40g cukier puder 40g masło 1 żółtko skórka otarta
Smakołyki Berenikicudowny sernik doskonały zasmakuje każdemu – jest kremowy, ale nie za mocno, jest delikatny, ale nie za mocno, jest z ciastem, ale nie za dużo. To wyważone proporcje i doskonały smak. Musisz koniecznie spróbować 🙂 Uwaga: Szklanka 200 ml Blaszka 30×35 cm Składniki na spód: 1 ¾ szklanki mąki tortowej 120 g masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko(...)masę serową, a górę posypuję kruszonką. Temperaturę w piekarniku zmniejszam do 170 stopni i wstawiam ciasto na 55 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączam, uchylam drzwiczki i sernik pozostawiam na 5 minut w piekarniku. Następnie wyciągam sernik i odstawiam do całkowitego wystygnięcia, a następnie do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Sernik doskonały gotowy. Smacznego
Słodki sentymentDziś zapraszam do siebie miłośników serników i pistacji. Delikatny, z wyraźnym smakiem pistacji, delikatny i ... raczej mało słodki sernik pistacjowy upiekłam.😋😀 Łasuchom polecam więc dodać więcej cukru pudru 😉 Chociaż warstwa wierzchnia jest słodka i dla mnie fajnie zachowany jest balans z mało słodkim środkiem. Słodycz masy sernikowej zależy też od wykorzystanej pasty pistacjowej. Moja w składzie miała(...)pistacji i bardzo mało cukru, dlatego ciasto nie wyszło przesłodzone. Dzięki temu, że sernik pieczony jest w kąpieli wodnej równo rośnie i nie opada wcale. Gorąco polecam, bo przepis jest prosty, a sernik zawsze wychodzi pyszny! Składniki na masę serową : (u mnie tortownica o średnicy 24 cm) 1 kg mielonego twarogu (może być
Walijskie PichcenieSernik z polewą pistacjową to elegancki i wyjątkowy wypiek, który łączy w sobie delikatność tradycyjnego sernika z wyrafinowanym smakiem polewy pistacjowej. Artykuł Sernik z polewą pistacjową pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plProsty i pyszny sernik, który udekorowałam trochę tak wielkanocnie, uwielbiam wprowadzać świąteczną atmosferę do mojego domu. Aksamitna masa serowa, spód ciasteczkowy i pasta pistacjowa to pyszne połączenie. Polecam ♥️ Upieczcie. Potrzebujemy: Na spód: 200 g herbatników 100 g masła 82 procent Na masę serową: 1 kg sera białego ( może być z wiadereczka lub trzykrotnie zmielony(...)budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: dowolne słodycze w wielkanocnym akcencie około 3-4 łyżki pasty pistacjowej Wykonanie pysznego sernika: 1. Spód: Masło roztapiamy i lekko studzimy. Herbatniki drobno kruszymy, ja zrobiłam to za pomocą blendera, ale można dać do woreczka i przewałkować wałkiem do ciasta. Następnie do herbatników wlewamy ciepłe masło
IzabelawkuchniCześć Kochani, któż nie lubi serników? chyba mało jest takich osób, mamy różne serniki, te tradycyjne, pieczone, na zimno itp Ja bardzo lubię tez serniki gotowane, masa jest szybka do zrobienia i smakuje rewelacyjnie Dziś przychodzę do Was właśnie z kolejnym przepisem na sernik gotowany tym razem taki na mięciutkim kakaowym cieście z polewą, powidłami(...)mikrofali (1 minuta na najwyższej mocy) lub nad kąpielą wodną-czekolada powinna być dobrej jakości, polewamy ciasto Ja dodatkowo rozpuściłam kilka kostek białej czekolady i zrobiłam "niteczki" sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto pięknie się kroi, jest stabilne, delikatnie, wilgotne, mięciuteńkie. Zdecydowanie jeden z najlepszych serników gotowanych :) Polecam gorąco
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i udekorować serniczki. Na koniec wierzch posypać startą czekoladą deserową. Potem schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Sernik czekoladowy z musem malinowym Sernik czekoladowo – piernikowy Sernik pomarańczowy z batatami Sernik dyniowo – piernikowy Sernik dyniowo – pomarańczowy Artykuł Mini serniczki czekoladowo
Oryginalny smakZapraszam Was na przepyszny serniczek w jesiennym klimacie :) Orzechowy spód, waniliowa masa serowa i obłędny mus z pieczonych śliwek wzbogacony cynamonem - brzmi bajecznie prawda? ;) Ten sernik to naprawdę sztos! Jestem pewna, że zostaniecie jego fanami tak jak ja. Zróbcie go sobie i umilcie kawałeczkiem (lub dwoma!) jesienne popołudnie, w towarzystwie ulubionego gorącego napoju :) Bardzo polecam! Mus śliwkowy(...)napowietrzać masy serowej. Masę serową przelać na podpieczony spód. Na masę wyłożyć mus śliwkowy w formie kleksów, następnie patyczkiem do szaszłyków przemieszać masę serową i mus tworząc esy-floresy. Sernik piec w temperaturze 160°C przez około 50 minut. Upieczony sernik powinien być na środku ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem. Wyłączyć piekarnik i odczekać
Opowieści z piekarnika