rosół - 7627 przepisów (strona:161/509)

Zapiekanka z chleba tostowego 77

zapiekanka z chleba tostowego. Przepis na szybką i łatwą zapiekankę z kurczakiem. Zapiekanka z chleba to pomysł na ciepłą kolację z kurczakiem gyros. Zastanawiasz się jak wykorzystać mięso z rosołu? Zapiekanka z kurczakiem i pieczywem będzie idealnym rozwiązaniem. Zapiekanka z chleba to proste i pyszne danie, które przygotujesz w 30 – 40 minut. Zapiekanka z chleba przepisy Zapiekankę z chleba(...)tostowego można wykonać z różnymi dodatkami. Może to być zapiekanka z pieczarkami, zapiekanka z mięsem mielonym, zapiekanka z kiełbasą lub moja dzisiejsza propozycja zapiekanka z kurczakiem. Mięso z rosołu co zrobić? Zapiekanka gyros z bułki czy chleba będzie idealnym sposobem na wykorzystanie gotowanego mięsa. Zapiekanka z chleba ( zwykłego) czy zapiekanka z chleba tostowego obie robi się tak samo.   Zapraszam

Dieta moja pasja
Potrawka z indyka 86

Wielu z was zastanawia się co począć z mięsem z rosołu, a ja specjalnie gotowałam udźce z indyka, by mieć rosołowe mięso i przygotować dzisiejszą potrawkę. Do dania wykorzystałam 2 górne nogi z indyka bez kości. Kupiłam już tak przygotowane mięso, także oszczędziłam sobie filetowanie mięsa. Oczywiście całego wywaru nie wykorzystałam do zrobienia sosu, resztę podałam jako rosół.Całość bardzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa z soczewicy zielonej 68

odstawić na kilka godzin do namoczenia (można na całą noc). Krok 2. Namoczoną soczewicę osączyć z wody. Kolby kukurydzy oczyścić z liści i włosków, następnie odkroić ziarenka Zagotować rosół, dodać soczewicę i ziarna kukurydzy - ugotować na średnim ogniu. Krok 2. W tym czasie na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Dodać posiekaną papryczkę chili, imbir, czosnek, kolendrę, kumin, kurkumę oraz garam(...)serem>>> Zupa tajska tom yum z kurczakiem>>> Krupnik z kaszy jęczmiennej na żeberkach>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Prawdziwy rosół z kury>>> Fasolka po bretońsku z kiełbasą>>> Kapuśniak z kiszonej kapusty>>> Miłego gotowania! Zupa z soczewicy

Moja Książka Kucharska
Solanka Soljanka nach DDR Rezept 74

łyżka musztardy 1 łyżka Sambal Oelek lub pasty paprykowej sól i pieprz do smaku 1-2 liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego słodka papryka w proszku, 1 litr rosołu, bulionu lub woda i 2 kostki bulionowe olej crème fraîche, gęsty jogurt lub kwaśna śmietana Boczek lub wędzone mięso podsmażamy na rozgrzanym oleju na patelni. Następnie dodajemy kiełbasę i cebulę(...)Dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę, Sambal Oelek i ogórki kiszone, oraz opcjonalnie słoik leczo, liście laurowe, ziele angielskie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku. Wlewamy bulion lub rosół, (może być zrobiony z kostek) , gotujemy na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż konsystencja zupy będzie lekko kremowa, ale nie gęsta. W razie potrzeby zawsze można dodać trochę soku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem z cukinii 62

posiekana cebula 2 posiekane ząbki czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oliwy po 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu i tymianku szczypta cayenne 1/4 łyżeczki soli selerowej około 3 szklanki rosołu z kurczaka 2 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki sos Worcestershire, sól i mielony pieprz do smaku 1/2 szklanki śmietany kremówki około 1/2 szklanki tartego sera cheddar lub serka topionego (albo(...)cukinii Krok 1. W garnku rozgrzać masło i oliwę, poddusić cebulę oraz czosnek. Następnie włożyć pokrojoną w kostkę cukinię, zioła i przyprawy - smażyć razem przez kilka minut. Wlać rosół z kurczaka, dodać pokrojone ziemniaki - gotować pod przykryciem, aż warzywa będą całkowicie miękkie. Ugotowaną zupę z cukinii zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny

Moja Książka Kucharska
Risotto z kurczakiem i cukinią 84

udko z kurczaka pół cukini  pół czerwonej papryki 1 szkl ryżu 3 szkl rosołu, bulionu, lub wody sól pieprz 1 cebula 2-3 ząbki czosnku chili czerwona papryka słodka tłuszcz do smażenia Udko oddzielamy od kości i kroimy  drobno razem ze skórką, lub jeśli ktoś nie lubi można bez skórki. W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, przysmażamy posiekaną cebulę(...)czosnek, dodajemy mięso, przysmażamy kilka minut i wsypujemy suchy ryż,  po kilku minutach podlewamy rosołem lub wodą i dodajemy resztę składników , wszystko pokrojone w kostkę. Dusimy pod przykryciem często mieszając i podlewając by ryż nam nie przypalił się i nie wysechł. Risotto musi być kleiste. Doprawiamy do smaku przyprawami

Gotowanie jest łatwe
Japońskie pierożki gyoza 139

albo krewetek. Gyoza smażone, a następnie parowane na tej samej patelni. Mają niesamowity chrupiący spód i delikatne, mięciutkie ciasto powyżej. Pierożki w środku wypełnione są pysznym, bogatym w smaku rosołem. Najlepsze zaraz po przygotowaniu. Pierożki gyoza. Pierożki gyoza z warzywami      Poniżej składniki i przyprawy na najlepsze pierożki gyoza z warzywami i mięsem wieprzowym. Pierożki doprawione sosem sojowym(...)sosem na bazie chili i czosnku, może być ocet ryżowy. Posypujemy nasionami sezamu oraz posiekanym szczypiorkiem. Pierożki najlepiej smakują podane zaraz po przygotowaniu. W środku wypełnione są niezwykle pysznym rosołem, są mięciutkie, soczyste i delikatne. Sos do maczania pierożków: 1,5 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego posiekana papryczka chili (ilość najlepiej dostosować

Moja Książka Kucharska
Paella z cukinią 95

naprawdę szybko, smakuje nieziemsko! PRZEPIS PAELLA Z CUKINIĄ Składniki: 500g kurczaka 2 cukinie 200g liści szpinaku 2 ząbki czosnku 1 cebula 6 łyżek oliwy 300g ryżu 1 litr rosołu 8-10 nitek szafranu Jak zrobić paella z cukinią: Najpierw kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w nieduże kawałki. Następnie na oleju podsmżamy kurczaka, wyjmujemy go i szklimy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez(...)praskę czosnek. Potem do cebuli i kurczaka dodajemy suchy ryż i przesmażamy minutę, mieszając. Zaraz potem do gorącego rosołu dodajemy szafran. Następnie wlewamy chochlę gorącego bulionu i gotujemy mieszając aż ryż wchłonie cały płyn. Powtarzamy wlewanie bulionu aż ryż będzie miękki. Potem dodajemy pokrojone w kostkę cukinie i liście szpinaku i gotujemy 2-3 minuty, wyłączamy grzanie. Doprawiamy do smaku

Dorota Smakuje
Schab w sosie koperkowym z marchewką 150

być bardzo miękkie, gdyby po tym czasie wciąż nie było bardzo miękkie, dusić dłużej - czas duszenia zależy od grubości kotletów).  Gdyby płyn szybko wyparował, dolać więcej wody lub rosołu. Doprawić do smaku, dolać śmietankę i dodać posiekany koperek. Zagęścić sos skrobią rozmieszaną w niewielkiej ilości wody lub rosołu.  Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub mój profil

Lekcje w kuchni
Rosół z udek kaczki i makaronem 67

Rosół jak mówi tradycja jest spożywany w niedzielę przy wspólnym stole z rodziną! Warto wypróbować rosół z kaczki. Smak jest o wiele lepszy niż z tradycyjnego kurczaka!  Składniki: 2-4 porcje 2 szt udek z kaczki   100g makaronu suchego 2 szt marchewki 20g suszonej włoszczyzny jarzynka bez soli  2 liście laurowe 3 ziela angielskie  2l wody

Truskawkowa Fiesta
Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską 70

szczypiorkiem imbir lekki sos sojowy, olej sezamowy, przyprawa chińska 5 smaków albo pieprz syczuański  Pierożki chińskie najlepiej smakują podane zaraz po ugotowaniu. W środku wypełnione są niezwykle pysznym rosołem, są mięciutkie, soczyste i delikatne. Ciasto na chińskie pierożki Ciasto na chińskie pierożki Aby przygotować ciasto na chińskie pierożki wystarczy zwykła mąka pszenna i woda. Stosunek mąki do wody wynosi(...)bazie chili i czosnku, może być ocet ryżowy. Posypujemy nasionami sezamu oraz posiekanym szczypiorkiem. Pierożki chińskie najlepiej smakują podane zaraz po ugotowaniu. W środku wypełnione są niezwykle pysznym rosołem, są mięciutkie, soczyste i delikatne. Pierogi chińskie. Pierogi chińskie Oto kilka innych przepisów na domowe pierogi, które mogą Wam się spodobać: Przepis na pierogi ruskie>>> Pierogi z mięsem

Moja Książka Kucharska
Zapiekanka z mięsa kapusty i ryżu. Zapiekanka gołąbkowa 73

główka młodej kapusty 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 ½ szklanki ryżu (suchego przed ugotowaniem) 3 łyżki prażonej cebulki sól, pieprz, czosnek suszony, papryka, majeranek do smaku 3/4 szklanka bulionu rosołu (może być z kostki) uzupełniamy olejem rzepakowym aby była szklanka płynu Sos: 1 łyżka pasty paprykowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki ketchupu, 3 kostki cukru 1 łyżka mąki(...)szklanka bulionu, rosołu (może być z kostki) sól i pieprz do smaku Jak zrobić błyskawiczny sos pomidorowy do zapiekanki? Ja zrobiłam tak: na patelnię wrzuciłam pastę paprykową, koncentrat pomidorowy oraz ketchup, kostki cukru i 1 łyżkę mąki, mieszałam szybko trzepaczką, aby wszystko się połączyło, wlałam 1 szklankę bulionu, zagotowałam i dalej mieszałam aby nie było grudek, a sos był gładki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z kalarepy 64

kalarepy jest bardzo prosta do przygotowania,  przepyszna w smaku i bardzo zdrowa. U nas obowiązkowy punkt w wiosenno - letnim menu. 3 porcje 1 litr delikatnego bulionu lub rosołu 2 duże kalarepy 2 większe marchewki 3 ziemniaki sól pieprz opcjonalnie wegeta 1/4 szklanki słodkiej śmietanki koperek 1 łyżka masła Kalarepę, ziemniaki i marchewki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku(...)roztopić masło dodajemy pokrojone warzywa, smażymy około 5 minut co jakiś czas mieszając. Następnie wlewamy bulion lub rosół i całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Jedną chochelkę zupy miksujemy wraz ze śmietanką  na gładki krem i wlewamy do zupy. Na koniec dodajemy posiekaną sporą ilość koperku . Całość zagotowujemy, doprawiamy do smaku

Andzia Pichci
Schab w sosie pieczarkowym 69

pieczarkami jest banalnie prosty i dość szybki w przygotowaniu. Mięso wystarczy  rozbić, oprószyć przyprawami i dobrze zrumienić na patelni. Po podsmażeniu pieczarek wystarczy tylko zalać całość wodą lub rosołem i poczekać, aż nasze bitki schabowe będą idealnie miękkie - może to zająć 60-90 minut, a nawet trochę dłużej. Czas duszenia zależy od grubości schabu. Schab w sosie pieczarkowym może(...)być bardzo miękkie, gdyby po tym czasie wciąż nie było bardzo miękkie, dusić dłużej - czas duszenia zależy od grubości kotletów).  Gdyby płyn szybko wyparował, dolać więcej wody lub rosołu. Doprawić do smaku, dolać śmietankę rozmieszaną z mąką. Dusić kilka minut do zgęstnienia sosu. Posypać natką pietruszki. Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Obserwuj mój profil na Facebooku: Lekcje

Lekcje w kuchni
Zupa szczawiowa 78

mała cebula 6 jajek 1,5 łyżki soli 10 ziaren pieprzu 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łyżki śmietamy 1/2 łyżki mąki 1. Zaczynamy od ugotowania rosołu. Do dużego garnka wkładamy umyte mięso z kurczaka oraz żeberka pokrojone na mniejsze kawałki. Dodajemy warzywa, marchew, por, seler i pietuszkę. Cebulę opalamy na gazie lub patelni. Zalewamy całość wodą(...)możemy ugotować jajka na twardzo oraz posiekać umyty szczaw i obrać ziemniaki. Ziemniaki następnie kroimy w niedużą kostkę. A ugotowane i obrane jajka siekamy na większe kawałki. 3. Gdy rosół nam się ugototuje to wyciągamy z niego mięso oraz warzywa. Zostawiamy tylko marchęwkę. Wrzucamy ziemniaki, pokrojony szczaw i solimy. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. 4. Po tym czasie

karolgotuje