rosół - 7627 przepisów (strona:157/509)

Kluski biszkoptowe 83

szybkie kluseczki biszkoptowe o nieregularnych kształtach, które przygotujesz z kilku podstawowych składników. Są delikatne i mięciutkie, w sam raz do zup lub sosów. Kluski biszkoptowe polecam z zupą pomidorową, rosołem, gulaszem mięsnym, warzywnym (np. ratatouille ) lub sosem pieczarkowym , pomidorowym.. Podgrzane z masełkiem i posypane natką, koperkiem też smakują. Możesz je dodatkowo posypać parmezanem na talerzu. Kluseczki biszkoptowe podasz także(...)przez kilka minut, do miękkości. Porada. Kluseczki możesz szykować większe lub mniejsze. Te większe sprawdzą się do gulaszy mięsnych lub warzywnych. Mniejsze zaś do zupy, np. do zupy pomidorowej, rosołu, zamiast makaronu. Możesz je wrzucać wtedy bezpośrednio do gorącej zupy. Kluseczki biszkoptowe świetnie smakują z sosem pieczarkowym lub pomidorowym. Możesz je także polać roztopionym masłem i posypać parmezanem. Smacznego. Inspiracja

Zasmakuj Kuchni
Pieczone kotlety mielone z ziemniakami i cebulą 112

wieprzowego 1 mała cebulka sól pieprz majeranek 2 łyżki bułki tartej 1/3 szklanki wody 1 małe jajko Dodatkowo 6 mniejszych ziemniaków 2 średniej wielkości cebule 1/3 szklanki bulionu lub rosołu Do mięsa mielonego dodajemy drobno posiekaną cebulkę, bułkę tartą wodę, jajko i przyprawy. dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut. W między czasie obieramy ziemniaki i cebulę. Następnie  kroimy(...)około 10 sztuk) . W naczyniu żaroodpornym układamy na przemiennie kotlety mielone, warstwę ziemniaków i krążki cebuli oprószamy delikatnie solą lub pieprzem (można też użyć wegety) Następnie wlewamy bulion lub rosół.  Wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy około 1 godzinę. Pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrycie aby część płynu odparowała i całość się zarumieniła. Smacznego

Andzia Pichci
Zupa pomidorowa 79

Zupa pomidorowa to jedna z najpopularniejszych zup w naszym kraju. Zazwyczaj w większości domów przygotowywana jest na rosole, który został z wcześniejszego dnia. U nas w domu przeważnie przygotowuję ją na świeżym rosole, kiedy tylko najdzie nas ochota na tradycyjną pomidorówkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepisów na zupę pomidorową jest wiele. Jedni robią ją na samym koncentracie pomidorowym, inni na pomidorach

Przepiski.pl
Zupa chlebowa, pomysł na tani, pyszny obiad 94

najlepiej razowego lub graham (duże kromki, trochę mniej niż 0,5 kg) tu trochę na oko bo każdy chleb ma nieco inne właściwości 2 średniej wielkości cebule 2 litry rosołu ( najlepiej na kościach wieprzowych ) lub wody z kostką bulionową 3-4 duże ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka cukru lub miodu(...)Odstaw do wystygnięcia i wysuszenia. Chleb pokrusz na mniejsze kawałki i podsmaż na złoto na maśle. Uważaj żeby nie przypalić bo zupa nabierze nieprzyjemnego posmaku Przełóż do garnka zalej rosołem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, również zrumień na maśle. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodaj do garnka z chlebem. Gotuj aż chleb się rozpadnie . Pod koniec gotowania dolej maślankę, dopraw cukrem, solą

Ogrodnik w podróży
Schab w sosie curry 308

mięso powinno być wtedy bardzo miękkie i kruche, gdyby po tym czasie wciąż nie było bardzo miękkie, dusić trochę dłużej).  Gdyby płyn szybko wyparował, dolać więcej wody lub rosołu. Po tym czasie dodać koncentrat. Doprawić do smaku,  dolać śmietankę. Zagęścić sos skrobią rozmieszaną w niewielkiej ilości wody lub rosołu. Posypać natką pietruszki lub świeżą kolendrą. Chcesz być

Lekcje w kuchni
Krem z brokułów 81

czosnkiem smażę 2 minuty na średniej mocy palnika. Wlewam 3,5 szklanki bulionu. Używam szklanki o pojemności 250 ml. Polecam aromatyczny bulion domowy, warzywny lub mięsno-warzywny. Nawet rosół. Zobacz jak ugotować dobry rosół . Zupę gotuję około 20-25 minut aż brokuły zmiękną. Zupę doprawiam do smaku solą i pieprzem, najlepiej świeżo zmielonym. Dodaję dwie łyżki śmietanki 18%, łyżeczkę soku

Zasmakuj Kuchni
25 świątecznych przepisów 80

blogu od początku jego istnienia Kliknij zdjęcie, by przenieść się do przepisu TOMTEGRÖT – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY RYŻ NA MLEKU ZIMOWA KASZA MANNA Z ŻURAWINĄ PUSZYSTE PLACKI CYNAMONOWE CHRUPIĄCY PUDDING CYNAMONOWY ROSÓŁ GRZYBOWY PIECZONE PIEROGI Z GRZYBAMI (ORKISZOWE) CIASTO NA PIECZONE PIEROGI IDEALNE CIASTO NA PIEROGI WG MOJEJ BABCI PIEROŻKI Z ROSOŁEM GRZYBOWYM GRZYBOWE NADZIENIE DO PIEROGÓW GRZYBY W GALARECIE SOS BOROWIKOWY

SandraFrej.com
12 książek pod choinkę 90

warto spróbować, że robienie makaronu ma w sobie coś z magicznego rytuału. Mnie robienie makaronu kojarzy się z moją nieżyjącą już babcią, która co niedziele robiła makaron do rosołu, to wspomnienie ciepłe i miłe i taka jest ta książka. Pachnąca miłymi wspomnieniami, miską dymiącego makaronu z masłem, białym serem i cukrem, czy domowym makaronem do rosołu. Zobaczcie jak do wspomnień

ladykitchen